Monday, January 23, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΣ


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε τα απίστευτα πράγματα που είπε στους ιερείς σήμερα.

ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΤΗΣ
__________

Οτι ο Μακαριότατος - συν τοις άλλοις - είναι αθεολόγητος είναι τοις πάσιν γνωστόν.

Οτι είναι επικίνδυνος - ως συνωμότης με τους άθεους κρατούντες - ουδείς το αγνοεί.

Οτι όμως θα έφτανε στη απόγειο της αυθάδειας να λέγει - χωρίς να ερυθριά - ότι το πρώτο μέλημα ενός ιερέα δεν είναι η καταλλαγή του ανθρώπου με το Θεό και ο σύνδεσμός του με την Εκκλησία, αλλά το φιλανθρωπικό έργο, είναι κάτι που σε αφήνει άναυδο.

Από προηγούμενες δηλώσεις του και από την όλη πολιτεία του ήταν φανερόν ότι ιεραρχούσε τις προτεραιότητές του με αυτό τον τρόπο, αλλά δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα έφτανε στο σημείο να αρθρώσει αυτή την ατυχέστατη φράση.

Το ότι μάλιστα τη συνόδευσε με το “my way or the high way” ξεπερνά ακόμη και τα όρια της πιο αντιεκκλησιαστικής φαντασίας.

ΑΣ ΠΟΡΕΥΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ
__________

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Ο Μακαριότατος μπορεί να κρατήσει για τον εαυτό του όποιες απόψεις θέλει. Με κανένα τρόπο όμως δεν νομιμοποιείται να εξακολουθεί να είναι Αρχιεπίσκοπος.

Ας παραιτηθεί αμέσως και ας αποσυρθεί στα Οινόφυτα.

Αν τον συνοδεύσουν στη νέα του διαμονή τα διαμάντια που τον περιτριγυρίζουν: Διαυλείας Γαβριήλ (Παπανικολάου), Σταύρος Γιαγκάζογλου, Λαυρεντιάδης, ο μυστηριώδης γιατρός των Βρυξελλών στον οποίο αναφέρθηκε ο Αγιος Δωδώνης, ο κ. Κατσιάρας κτλ. για να είναι η χαρά μας πεπληρωμένη.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ
__________

Για ένα πάντως ας είναι απολύτως βέβαιος ο Μακαριότατος.

Οτι - αντίθετα από ότι πιστεύει και διακηρύττει - μπορεί και πρέπει να φύγει. Οσο το γρηγορότερο τόσο το καλύτερο! Οχι μόνον για την Εκκλησία και την πατρίδα μας, αλλά προπαντός για τον ίδιο, επειδή κάθε δευτερόλεπτο που παραμένει στην οδό Φιλοθέης, βαραίνει ασήκωτα την ψυχή του.

Μπορείτε και παραμπορείτε, Μακαριότατε, να φύγετε και σας παρακαλούμε θερμά να το πράξετε αμέσως.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το ρεπορτάζ που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: “ΌΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ή ΑΥΤΟΣ ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ή ΕΓΩ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΥΓΩ.”

Του Γραφείου Ειδήσεων Amen.gr
==================

Σαφές μήνυμα προς όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πως το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ξεκαθαρίζοντας πως σε αυτή την προσπάθεια καλούνται να συνεισφέρουν όλοι με κάθε τρόπο. «Αυτή είναι η γραμμή μας. Όποιος δεν συμφωνεί ή αυτός θα πρέπει να φύγει ή εγώ. Και εγώ δεν μπορώ να φύγω» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Η ομιλία του Αρχιεπισκόπου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο Πνευματικό Κέντρο της, όπου τιμήθηκαν οι περίπου εκατό ιερείς των κοιμητηρίων οι οποίοι συνέδραμαν οικονομικά, με το ποσό των 208.000 ευρώ, για την ανακαίνιση μέρος των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος «Μ. Κόκκορη».


ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment