Wednesday, October 27, 2010

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΖΗΛΩΤΙΣΜΟΣ









ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΖΗΛΩΤΙΣΜΟΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Οι Οικουμενιστές με το συνέδριο της Βιέννης έσπασαν κυριολεκτικά τα μούτρα τους! Υπέστησαν τόσο οδυνηρή ήττα ώστε είναι αδύνατον γι’ αυτούς να κρύψουν την πλήρη απογοήτευσή τους. Γι' αυτό είτε αποσιωπούν το θέμα εντελώς είτε ποιούν την νήσσαν και παριστάνουν τους ανήξερους.


Είναι αφέλεια όμως να νομίσουμε ότι τα έβαλαν κάτω ή ότι απέστησαν από το συγκρητιστικό τους φρόνημα. Είναι αληθές ότι ο Οικουμενισμός στο προβλεπτό μέλλον δεν έχει προοπτική. Οι αντιπαλότητες των Θρόνων και η διαμάχη για τα πρωτεία ναρκοθετούν κρίσιμα την οικουμενιστική πορεία.


ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ

_____________


Προσοχή όμως! Η προσοχή και η προσευχή μας επιβάλλεται να παραμείνουν αδιάπτωτες. Επ’ ουδενί λόγω δεν επιτρέπεται να πούμε ότι ήρθε η ώρα να ξαποστάσουμε! Το όπλο δεν έχει θέση στο “παρά πόδας”! Με το χέρι στη σκανδάλη και με το μάτι στη διόπτρα πρέπει να παρακολουθούμε προσεκτικά τις κινήσεις των Οικουμενιστών.


Καταρχήν επειδή είναι αφερέγγυοι λόγω του συγκρητιστικού τους φρονήματος αλλά και επειδή με τον Οικουμενισμό θέτουν σε έσχατο κίνδυνο τους στόχους που έθεσαν. Διακυβεύονται πολλά γι’ αυτούς αν ηττηθεί ο Οικουμενισμός. Και σε επίπεδο κύρους και συμφερόντων των Θρόνων τους αλλά και σε προσωπικό επίπεδο επειδή επιδιώκουν να κερδίσουν ένα προσωπικό στοίχημα γοήτρου. Επομένως δεν μπορούμε να αστειευόμαστε μαζί τους! Προσοχή, προσευχή και ανύστακτη παρακολούθηση των κινήσεων τους.


“DANCE WITH THE DEVIL”

_______________


Οι συμμαχίες με όσους μπορούν να ακυρώσουν τα άνομα τους σχέδια είναι επιβεβλημένες. Οι συμμαχίες όμως με όσους είναι αφερέγγυοι - εκτός από ανέντιμες και ανακόλουθες και δογματικά επιλήψιμες - είναι και άκρως επικίνδυνες.

“Μη χορεύεις με το διάβολο” λέγει μια Αγγλική παροιμία. Ο διάβολος κάνει το μόνο που ξέρει να κάνει. Σε σέρνει στο Ζάλογγο. Αν και η παρομοίωση που έδωσα είναι ατυχής, επειδή ο χορός του Ζαλόγγου οδηγεί στο θάνατο για να αποφευχθεί η ατίμωση. Ο χορός με το διάβολο μοιάζει περισσότερο με το χορό που αναπαριστά ο Μπέργκμαν στο τέλος της αριστουργήματός του “Η Εβδομη σφραγίδα”. Σε οδηγεί στον όλεθρο!


ΟΙ ΠΑΛΑΙΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

________________


Οσοι θεωρούν άκυρα τα μυστήρια της Εκκλησίας, όσοι θεωρούν τη Θεία Κοινωνία ψωμί και κρασί και όχι Σώμα και Αίμα Χριστού (κάτι που δεν κάνει ούτε ο Πάπας!!!) και όσοι αναμυρώνουν όσους έχουν την αφροσύνη να εισέλθουν στις κάστες τους είναι εν παντί αφερέγγυοι σύμμαχοι στον αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού.


Ορισμένοι πιστοί αγωνίζονται εναντίον της κακόδοξης “Βαπτισματικής θεολογίας”! Και τους αξίζει - φυσικά - κάθε έπαινος γι’ αυτό! Παράλληλα, όμως, δέχονται αυτούς που θεωρούν άκυρα τα μυστήρια της Εκκλησίας και βλαστημούν το Αγιο Πνεύμα ως αδελφούς τους και μέλη της Εκκλησίας!!!


ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ

___________


Οσους πάλιν προσεταιρίζονται τους Παλαιοημερολογίτες με την ελπίδα ότι θα στους συστρατεύσουν στον αντιοικουμενιστικό αγώνα και από εκεί θα τους οδηγήσουν στην Εκκλησία τους παρακαλούμε να μην τρέφουν αυταπάτες.


Ο Παλαιοημερολογιτισμός αριθμεί πολλές δεκατίες ζωής. Πόσοι Παλαιοημερολογίτες επανήλθαν έκτοτε στην Εκκλησία; Ελάχιστοι! Αρκετοί από αυτούς αφομοιώθηκαν εξατίας των μικτών γάμων αλλά ελάχιστοι μεταστράφηκαν συνειδητά επειδή αντελήφθησαν την πλάνη του σχίσματος.


ΤΟΙΣ ΒΗΜΑΣΙΝ ΤΟΥ π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΙ

_______________


Ο αγώνας κατά του Οικουμενισμού νοείται πάντοτε, όπως τον οριοθέτησε, στις μέρες μας, ακολουθώντας τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων, ο αείμνηστος Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος. Ως αγώνας εναντίον των “Δύο άκρων”. Αν ξεφύγουμε από αυτό τον χρυσό κανόνα οι κίνδυνοι να δεχτούμε σκληρό κτύπημα είναι ορατοί διά γυμνού οφθαλμού!


Μα είναι καιρός να μιλούμε εναντίον των Παλαιημερολογιτών, ερωτούν ορισμένοι; Δεν βλέπουμε από πού προέρχεται ο πραγματικός κίνδυνος; Στην αφελή (αφελέστατη για να ακριβολογούμε ή ίσως και κουτοπόνηρη) αυτή ερώτηση απαντούμε: Αυτό δεν ίσχυε όταν ο π. Επιφάνιος αγωνιζόταν εναντίον του Οικουμενισμού τότε που γίνονταν οι ακροβατισμοί του Πατριάρχη Αθηναγόρα; Γιατί τότε ο μακαριστός Γέροντας θεώρησε σκόπιμο να γράψει τόσα άρθρα εναντίον των σχισματικών; Μήπως βλέπουμε καλύτερα από το μακαριστό Γέροντα τους κινδύνους που ελλοχεύουν ή μήπως έχουμε μεγαλύτερη διάκριση, σοφία ή αγάπη για την Εκκλησία και την Ορθόδοξη πίστη μας από τον π. Επιφάνιο;


Αλλωστε η προσπάθεια να συστρατευθούν μαζί μας οι Παλαιοημερολογίτες είναι κυριολεκτικά χαμένη υπόθεση. Τι είδους αγώνες εναντίον του Οικουμενισμού έκαναν μέχρι σήμερα οι Παλαιοημερολογίτες;


Η πικρή πραγματικότητα και η ιστορία δεκαετιών βοά έναυλος ότι τέσσερα πράγματα είναι ικανοί να κάνουν:

1.) Να συσσωρεύουν αμύθητο και εντελώς ανεξέλεγκτο πλούτο,

2.) Να βρίζουν και να αναθεματίζουν τους πάντες,

3.) Να αλληλοβρίζονται και να αλληλοαναθεματίζονται, και

4.) Να διαιρούνται συνεχώς σε πολλαπλές κάστες λόγω του προτεσταντικού φρονήματος που τους διέπει.


Τους έχετε δει ποτέ να κάνουν πραγματικό αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού;



1 comment:

  1. Αν δεν με βαρεθήκατε κ.Τελεβάντο το υπογράφω και αυτό το κείμενο σας ιδιαίτερα κάτω απο τα 4 σημεία που είναι ικανοί οι παλαιοημερολογήτες διπλουπογράφω φαρδιά πλατιά...γνώρισα κάποιους...μόνο για αποτείχιση μιλανε και για θεία κοινωνία στο μοναστήρι τους λες και ολόκληρη η Ελλάδα μας είναι μολυσμένη απο την αίρεση...τρομάρα τους...άσιλα παλαβιάρηδες...

    ReplyDelete