Sunday, October 24, 2010

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕOΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΑΚΡΟ ΣΕ ΑΚΡΟ













ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΑΚΡΟ ΣΕ ΑΚΡΟ



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============




Γενικεύεται η κατακραυγή των θεολόγων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελληνικής επικράτειας για τις σχεδιαζόμενες αντισυνταγματικές, αντιχριστιανικές και αντεθνικές αλλαγές στο Λύκειο που ετοίμασε η Θάλεια Δραγώνα με το συρφετό της ανομίας που την δορυφορεί.


Καιρός να ξεσηκωθούν και τα υπόλοιπα διαμερίσματα της Ελλάδας που δεν μίλησαν ακόμη. Μίλησε η ΠΕθ, μίλησε ο σύνδεσμος θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης, μίλησε η Παγκρήτιος ένωση θεολόγων και τώρα οι θεολόγοι της Ηπείρου, της Λευκάδας και της Κέρκυρας.


Μια χαρά τα λένε οι θεολόγοι της Ηπείρου, της Κερκύρας και της Λευκάδος στην ομόφωνη ανακοίνωση που εξέδωσαν πλην όμως καθόλου να μην είναι σίγουροι ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο δεν γνωρίζει τα άνομα σχέδια της Οθωμανολάγνας Δραγώνα και των άλλων κυράτσων του Υπουργείου “Διά βίου Μάθησης”.


Μαζί τα μαγείρεψαν, κ. συνάδελφοι, με τον κ. Γιαγκάντζογλου τα νέα τερτίπια. Θα αντιτείνετε ότι δεν τα γνώριζαν όλοι οι Σύμβουλοι. Σωστά! Αλλά ο Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου τα ήξερε και τα παραήξερε. Αν δεν τα γνώριζε και τα μαγείρεψαν πίσω από τη πλάτη του (για ποιο λόγο άλλωστε να παραγνωρίσουν ένα τόσο πολύτιμο σύμμαχο;) θα έβγαινε και θα τους κατάγγελλε ανοιχτά. Είδατε ή ακούσατε εσείς κάτι τέτοιο; Πώς είπατε; Οχι; Σάμπως είδα ή άκουσα εγώ!


Γι’ αυτό σας λέγω μην είστε καθόλου σίγουροι ότι ο κακός δάιμονας των μαθήματος των θρσκευτικών δεν έχει ανακατωμένη την ουρά του και σ’ αυτό το θαύμα.


Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα από την ομόφωνη ανακοίνωση των θεολόγων της ηπείρου, της Κερκύρας και της Λευκάδας που μας έδωσε την αφορμή του πιο πάνω σχολίου.


*****

ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

================


Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην επιπλέον διαφαινόμενη αποδυνάμωση της θρησκευτικής αγωγής στα Λύκεια της χώρας μας, αφού ουσιαστικά με το σχέδιο που δημοσιεύθηκε λιγότεροι από το ένα τρίτο των μαθητών, πιθανόν να επιλέξουν το Μάθημα των Θρησκευτικών.


Η διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα του σε όλο το Λύκειο και η ένταξή του σε ένα υποχρεωτικό πρόγραμμα σπουδών που θα εξασφαλίζει την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών με προσφορά γενικών γνώσεων για όλους, όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους αλλά και τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα καταστήσει κεντρικό το ρόλο του, υπηρετώντας έτσι και την μορφωτική αυτοτέλειά του, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διατήρηση της ιστορικής μας συνέχειας και κοινωνικής συνοχής.


Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας και την Εκκλησία της Ελλάδος σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, η οποία εκπροσωπεί τον κλάδο μας και την στηρίζουμε, να συζητήσουν το θέμα και να δώσουν την ενδεδειγμένη λύση. Δεν είναι δυνατόν όταν προτείνονται αλλαγές τέτοιου βεληνεκούς και συγκροτούνται επιτροπές για τη σύνταξη νέων αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών και τη συγγραφή νέων βιβλίων, να παραγκωνίζονται οι φυσικοί φορείς που εκπροσωπούν τους κλάδους των εκπαιδευτικών, όπως είναι οι επιστημονικές τους Ενώσεις, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και οι Θεολογικές Σχολές.


Θεωρούμε δε αξιοπερίεργη την αναγγελία νέων αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών για την υποχρεωτική εκπαίδευση και αδιανόητη την διάθεση κονδυλίων γι’ αυτό το σκοπό σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, τη στιγμή που πολύ πρόσφατα (2006-2007) απέκτησε η υποχρεωτική εκπαίδευση νέα βιβλία για όλα τα μαθήματα, τα οποία ακόμη δεν έχουν τελικά αξιολογηθεί από τους διδάσκοντες, όπως προβλεπόταν.


ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΗΝ.

2 comments:

  1. Δόξα τω Θεώ υπάρχει μπόλικη μαγιά...άντε να ξυπνάνε σιγά σιγα διότι εξάλου αύριο μεθαύριο οι θεολόγοι μας θα μείνουν χωρίς δουλειά αν περάσουν τα σχέδια των τσιρακιών της Βilderberg!Aς γράψει ο καθείς απο μιά επιστολή για αρχή και μετά ας κάνουν και κανένα ξεσήκωμα του λαού με τα κηρύγματά τους να δούμε αν θα περάσουν τα αντίχριστα σχέδια...Στην Κύπρο τί να κάνουν άραγε οι θεολόγοι μας κ.Τελεβάντο;

    ReplyDelete
  2. Στην Κύπρο ευτυχώς ο Αρχιεπίσκοπος δεν άφησε τους άθεους στο χάλι τους και έτσι είναι περιορισμένα πράγματα που χρειάζεται να κάνουν οι θεολόγοι.

    ReplyDelete