Sunday, October 31, 2010

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: "ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ"!



Θαρραλέο ξέσπασμα πόνου και ανησυχίας του Παναγιότατου για τη βεβήλωση των τάφων στο κοιμητήριο της Ιμβρου αλλά και ελπίδας ότι θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον Οικουμενικό Θρόνο και τους “ελεύθερους πολιορκημένους” της Βασιλεύουσας



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: “ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ”


Του Νικολάου Μαγγίνα

================


Στους «γνωστούς αγνώστους» απέδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τη βεβήλωση στο Νεκροταφείο της πρωτεύουσας της Ίμβρου, στην Παναγία.


Μετά τη Θεία Λειτουργία όπου χοροστάτησε, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθύνθηκε στο πολυπληθές ποίμνιο, που κατέκλυσε σήμερα το πρωΐ τον ιστορικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ξηροκρήνη του Βοσπόρου. Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο θλιβερό γεγονός και στην αρνητική επίδρασή του στη ζωή της Ομογένειας λέγοντας τα εξής: «Είναι ένας διαρκής αγών η επιβίωσίς μας εδώ, ο αγών της επιβιώσεως και της συνεχίσεως των παραδόσεών μας. Με πολλές δυσκολίες και με πολλά προβλήματα, μόλις τώρα άρχισε να υποφώσκει εις το βάθος του ορίζοντος ένα ελπιδοφόρον φως επιλύσεως των προβλημάτων μας το ένα μετά το άλλο. Όμως έρχονται πάλι δυσάρεστα πράγματα, όπως είχαμε εχθές την πληροφορίαν ότι έγινε εισβολή και επιδρομή σε ένα Κοιμητήριόν μας εις την Ίμβρον, εις την πρωτεύουσαν της νήσου και εβεβηλώθησαν πάρα πολλοί τάφοι, έσπασαν τους Σταυρούς «οι γνωστοί άγνωστοι» και επελήφθησαν οι Αρχές της υποθέσεως με την ελπίδα ότι θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν δεόντως οι υπεύθυνοι. Θέλω να πω ότι ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελειώνει. Εκεί που πάμε να αναπνεύσουμε έρχονται αυτά τα δυσάρεστα και ο αγώνας μας είναι διαρκής και αμείωτος. Αλλά πάντοτε, με τη Χάρη του Θεού, και με το αγωνιστικόν φρόνημα το οποίον διακρίνει την εδώ Ομογένειαν ελπίζουμε ότι σύντομα θα φθάσουμε εις το ποθούμενον αποτέλεσμα, με την ευρωπαϊκήν προοπτικήν της Τουρκίας και με τους αγώνες και τις προσπάθειες των αρμοδίων παραγόντων και Αρχών, ελπίζουμε ότι όλα θα βελτιωθούν».



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment