Tuesday, October 26, 2010

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



Απίστευτες καταγγελίες εναντίον του νέου σχολικού συμβούλου για τα θρησκευτικά στον Πειραιά κ. Αλέκου Καριώτογλου ο οποίος είναι ταυτόχρονα και στενός συνεργάτης του Γιαγκάζογλου και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου!



ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Του κ. Ιωάννη Τατση
============

Με απόφαση της υπ. Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου τοποθετήθηκαν για το υπόλοιπο της θητείας σε θέσεις Σχολικών Συμβούλων Δ.Ε. της Περιφέρειας Αττικής εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων. Μεταξύ αυτών και ο Καριώτογλου Αλέξανδρος που τοποθετείται σε θέση Σχολικού Συμβούλου κλάδου ΠΕ01 - Θεολόγων με έδρα τον Πειραιά, στη θέση του κ. Ρουμπάνη Δημητρίου.

Δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο για την τοποθέτηση Καρυώτογλου στη θέση του Σχολικού Συμβούλου. Θα υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας μόνο τις απόψεις του για την πρωϊνή προσευχή στα σχολεία όπως είχαν καταγραφεί σε άρθρο της Ελευθεροτυπίας (4/5/2009)με τον προκλητικό τίτλο «Το πολύ το Κύρ' ελέησον...»....

«Άσκηση αυτοσυγκέντρωσης
«Νιώθει κανείς πολύ άσχημα...Είναι ό,τι πιο γελοίο υπάρχει», μας λέει ο Αλέξανδρος Καριώτογλου, διδάκτωρ Θεολογίας, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στενός συνεργάτης του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου: «Βίωσα για χρόνια την υποχρέωση ως καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση», λέει ο κ. Καριώτογλου. «Επειδή οι διευθυντές αντιμετωπίζουν τη δυσκολία της εφαρμογής του θεσμού, συνήθως το φορτώνουν στους θεολόγους. Αναλάμβανα με χαρά αυτό το φορτίο, φρόντιζα όμως από την αρχή της χρονιάς να εξηγώ στα παιδιά ότι έχει μεγάλη σημασία, πριν από κάθε σημαντική εργασία και μάλιστα πνευματική, να έχουμε 2-3 λεπτά για να αυτοσυγκεντρωθούμε. Ελεγα στα παιδιά ότι όποιος πιστεύει μπορεί να ζητήσει τη βοήθεια του Θεού. Αλλά εάν δεν πιστεύει, και έχει κάθε τέτοιο δικαίωμα, μπορεί απλώς να σιωπά και αυτό είναι πάρα πολύ καλό και θεραπευτικό». Οταν μάλιστα τον ρωτούμε για τα παιδιά των μεταναστών, λέει χωρίς δισταγμό πως «εάν είχα σε σχολείο πολλούς μουσουλμάνους, ειλικρινά θα έβγαζα ένα παιδί να διαβάσει τον πρώτο στίχο του Κορανίου...»…..«Στην ορθόδοξη εκκλησία πηγαίνουμε γιατί το θέλουμε και μάλιστα χωρίς αυστηρούς όρους για την ώρα, όπως συμβαίνει με καθολικούς και προτεστάντες», αναφέρει ο Α. Καριώτογλου: «Είμαστε Εκκλησία της ελευθερίας και θεολογικά το θεωρώ ασύμβατο να υποχρεώνουμε τα παιδιά σε μια τέτοιου είδους προσευχή».


ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment