Thursday, October 28, 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ!












ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Ολοι στις κάλπες για να μαυρίσουμε τους άθεους κυβερνώντες!

Η αποχή και το λευκό ψηφοδέλτιο είναι έμμεση ψήφος υπέρ όσων απεργάζονται δεινά για την πίστη και την πατρίδας μας!

Οσο μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων χάσει το κυβερνών κόμμα τόσο λιγότερο επιθετικό θα γίνει εναντίον της Εκκλησίας και του μαθήματος των Θρησκευτικών!

Οσο λιγότερους ψήφους πάρουν οι κυβερνώντες τόσο περισσότερο διστακτικοί θα γίνουν στο ξεπούλημα των εθνικών μας θεμάτων που έχουν στα σκαριά!

Οσο μεγαλύτερη η αποδοκιμασία τους τόσο λιγότερο ικανοί θα καταστούν για να προωθήσουν τα σχέδιά τους για παγκόσμια διακυβέρνηση, ηλεκτρονικό φακέλλωμα και “πολυπολιτισμικές “μεταρρυθμίσεις που θα αλλοιώσουν δημογραφικά τον εθνικό χαρακτήρα της πατρίδας μας! Με απρόβλεπτες συνέπειες!

Επίσης!

Οι ενώσεις των θεολόγων πρέπει να έρθουν σε μετωπική σύγκρουση με τον κακό δαίμονα του μαθήματος των Θρησκευτικών κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου!

Οποιες πολιτικές αλλαγές και αν συντελεστούν εφ’ όσον ο κ. Γιαγκάζογλου παραμένει στη θέση - κλειδί που κατέχει στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διατρέχουμε έσχατο κίνδυνο.

Τοσούτον μάλλον εφ’ όσον ο Σύμβουλος του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει την πλήρη εύνοια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που τον διόρισε σε επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας.


Το μάθημα των Θρησκευτικών διατρέχει έσχατο κίνδυνο αλλά και θα επιταχυνθεί ο απογαλακτισμός του ευλογημένου μας Γένους από την τροφό του την Ορθόδοξη Εκκλησία εξαιτίας της ανίερης συμμαχίας Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου- Σταύρου Γιαγκάζογλου - κυβερνώντων.

Η Θάλεια Δραγώνα έφυγε! Δόξα σοι ο Θεός! Δεν πήρε όμως μαζί της για την “πασέντζα” ούτε τον Γιαγκάζογλου, ούτε τη Φραγκουδάκη, ούτε το Γιωργάκη!

Επομένως!

Ο αγώνας δεν τέλειωσε! Βρίσκεται μόνον στην αρχή του.

Ενα είναι το σίγουρο!

Μια ηχηρή αποδοκιμασία των κυβερνώντων στις επερχόμενες εκλογές θα λειτουργήσει ως καταλύτης θετικών εξελίξεων.




Ακολουθεί το άρθρο που μας έδωσε την αφορμή για οτ πιο πάνω σχόλιο!

*****

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Του κ. Ιωάνη Τάτση
================

Τα σχέδια για το νέο Λύκειο που άφησε το Υπουργείο Παιδείας να διαρρεύσουν στον τύπο προβλέπουν την μετατροπή των Θρησκευτικών του Λυκείου σε επιλεγόμενο μάθημα. Παρόλο που η Υπουργός έσπευσε να μιλήσει για απλή πρόταση που δεν είναι επιλογή του Υπουργείου ωστόσο οι Θεολόγοι κινητοποιήθηκαν άμεσα ζητώντας τη διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα των Θρησκευτικών στο Λύκειο. Η πρόσφατη παραίτηση της Θάλειας Δραγώνα αποτελεί ασφαλώς μία νίκη στον αγώνα για υποχρεωτικά Θρησκευτικά στο Λύκειο. Αλλ’ ο πόλεμος συνεχίζεται καθώς μετά τις εκλογές θα έχουμε την επίσημη πρόταση του Υπουργείου και δεν είναι απίθανο, παρά τις αντιδράσεις, να προταθεί επιλεγόμενο μάθημα θρησκευτικών. Αν κάτι τέτοιο συμβεί οι ήδη ευρισκόμενοι σε θέση μάχης Θεολόγοι θα αγωνιστούν, ο καθένας από το μετερίζι του μέχρι την απόσυρση τέτοιου σχεδίου και για την διατήρηση της υποχρεωτικότητας του θρησκευτικού μαθήματος.

Είναι δε βέβαιη και η αντίδραση της Διοικούσας Εκκλησίας που αναμένει την τελική πρόταση του Υπουργείου για να τοποθετηθεί επίσημα. Ήδη πολλοί Ιεράρχες βρίσκονται σε επικοινωνία με ενώσεις Θεολόγων και ενημερώνονται για το «νέο Λύκειο» μέσω Δελτίων Τύπων, εγγράφων και επιστολών των Ενώσεων θεολόγων αλλά και με άμεση επικοινωνία με τους Θεολόγους των σχολείων. Οι πλείστοι δηλώνουν την πρόθεσή τους να συστρατευθούν ή μάλλον να πρωτοστατήσουν σε έναν αγώνα ενάντια σε κάθε νέα υποβάθμιση του θρησκευτικού μαθήματος που τυχόν θα επιδιώξει το Υπουργείο Παιδείας.
Με τον πρωθυπουργό να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών λίγο μετά τις περιφερειακές, είναι βέβαιη η ολοκληρωτική πολιτική ήττα του κυβερνώντος κόμματος εάν προχωρήσει σε προτάσεις υποβάθμισης της χριστιανικής παιδείας στα σχολεία. Γιατί η διατήρηση της υποχρεωτικότητας του θρησκευτικού μαθήματος στα ελληνικά σχολεία δεν είναι απαίτηση μόνο του κλάδου των Θεολόγων αλλά και των περισσοτέρων γονέων, που είναι οι ψηφοφόροι και θέλουν τα παιδιά τους να διδάσκονται στα σχολεία τη χριστιανική Πίστη και την ελληνική Ιστορία.

(Στη στήλη του ιστολογίου αριστερά με τον τίτλο «Θρησκευτικά Λυκείου» διαβάστε τις αντιδράσεις των Θεολόγων της Μαγνησίας, της Λέσβου, της Κρήτης, των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας, της Θεσπρωτίας, της Κέρκυρας και της Λευκάδας, της Λάρισας, της Μακεδονίας και της Θράκης, της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών κ.α.)


ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment