Thursday, October 21, 2010

ΟΙ "ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ" ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΛΗΣΑΝ!!!






ΟΙ “ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ” ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΛΗΣΑΝ!!!
“ΑΘΩΟΣ ΤΟΥ ΚΡΙΜΑΤΟΣ Ο ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ!”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Επιτέλους! Οι “Καιροσκόποι μίλησαν!

Και τι είπαν; Τα ακόλουθα:

1.) Ο Γιαγκάζογλου είναι αθώος του κρίματος των νέων προτάσεων για την κατάργηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών στο Λύκειο.
2.) Ο Γιαγκάζογλου και η κλίκα των “Καιροσκόπων” δεν περίμεναν να δουν πού θα γύρει η πλάστιγγα για να ανοίξουν το στοματάκι τους αλλά περίμεναν να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις.
3.) Ο Γιαγκάζογλου κατάλαβε ότι υπάρχουν τόσο μεγάλες αντιδράσεις εκ μέρους Μητροπολιτών, θεολόγων και άλλων για την κατάργηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών στο Λύκειο ώστε αναγκάζεται άκων και ολοφυρόμενος για την αποτυχία να ανακρούσει πρύμναν και να κάνει την πάπια.
4.) Ο Γιαγκάζογλου αφού είδε ότι δεν του βγαίνει εύκολα να καταστήσει προαιρετικό το μάθημα των θρησκευτικών στο Λύκειο επιμένει οπωσδήποτε να αποκτήσει θρησκειολογικό και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα με την κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του.
Θα πουν ορισμένοι: Μα δεν υπογράφει ο Γιαγκάζογλου την ανακοίνωση.
-Είστε σίγουροι; απαντώ!
Θα επιμείνουν ίσως άλλοι.
-Μα μιλούν για τη χρησιμότητα του μαθήματος για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και την εμπέδωση της δημοκρατίας.
-Για ξαναδιαβάστε την ανακοίνωση των “Καιροσκόπων” για να δείτε ακριβώς πού το πάνε!
Αρχισαν με πρόταση για ουσιαστική κατάργηση του μαθήματος στο Λύκειο (κατ’ ευφημισμόν προαιρετικό αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε ουσιαστικά να καταργείται). Ακολοούθησαν οι αντιδράσεις οι οποίες ίσως ξεπέρασαν τους φόβους τους και έρχονται με την ανακοίνωση τώρα να μας πουν:
“Δεν θέλετε να παραμείνει υποχρεωτικό το μάθημα για να μην χάσουν και οι θεολόγοι τη δουλειά τους; Ωραία! Δεχτείτε τότε να γίνει πολυπολιτισμικό και θρησκειολογικό για να ταιριάζει με το “λαικό” (κοσμικό) χαρακτήρα” του Ευρωπαικού οράματος”!!!
Πονηριά ο Βλάχος ε;
Αυτά μας ανακοίνωσε ο κ Γιαγκάζογλου. Με συγχωρείτε οι “Καιροσκόποι” ήθελα να πω!
Και το πιο σπουδαίο!
Ο κακός δαίμονας του μαθήματος των θρησκευτικών τυγχάνει όχι μόνον ο στενότερος και πολυτιμότερος συνεργάτης της Θάλειας Δραγώνα αλλά (τι σύμπτωση;!) και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου που τον έχει διορίσει σε επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας.
Πώς να ευοδωθούν οι αγώνες της Εκκλησίας με τέτοιο Αρχιστράτηγο που καλύπτει και προωθεί ανθρώπους όπως τον Γιαγκάζογλου, τον Θερμό και τον Μεσσηνίας;
Μπορείτε να μου πείτε;

3 comments:

  1. Συγνώμη, αλλά νομίζω, ήγγικε η ώρα να πέσει κανένας αφορισμός σε κανέναν λαΪκό;Απλά για να φοβηθούν οι υπόλοιποι!

    ReplyDelete
  2. Και ποιος θα τον αφορίσει τον Γιαγκάζογλου φίλε Παναή; Ο Ιερώνυμος η ο Μεσσηνίας; Από το κεφάλι βρωμά το ψάρι;

    ReplyDelete
  3. Α μάλιστα γιαυτό βρωμάει ψαρίλα απο την Μεσσηνία και κάτω!Ε τότε να ασκήσουν πιέσεις για αφορισμό οι παραδοσιακοί Ιεράρχες που θέλω να πιστεύω είναι οι πλειοψηφία!

    ReplyDelete