Tuesday, August 31, 2021

ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΡΛΟΥΤΣΟΥ

 


ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΡΛΟΥΤΣΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Αφορμή για την σύνταξη του άρθρου μας έδωσε σχετική ανάρτηση του κ. Νίκου Σταματάκη στο ομογενειακό ιστολόγιο “Hellenicscope”.


Το ρεπορτάζ του κ. Σταματάκη μας πληροφορεί ότι ο ανεκδιήγητος Οικουμενιστής -και όχι μόνον- π. Αλέξανδρος Καρλούτσος φίλησε το χέρι του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης κ. Κουόμο, όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στην έδρα της 

Αρχιεπισκοπής 

Αμερικής.

Στο παρελθόν ο ανεκδιήγητος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος δεν είχε καμμία αναστολή να φιλήσει το χέρι του αιρεσιάρχη του Βατικανού Πάπα Φραγκίσκου υπό το άγρυπνο και ευφρόσυνο βλέμμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.


Σε κάθε περίπτωση 

η πρακτική να φιλούμε το 

χέρι των πρεσβυτέρων και των επισκόπων βασίζεται στο γεγονός ότι παίρνουν με τα χέρια τους τον Άγιο Άρτο, το Σώμα του Κυρίου.


Δεν έχει καμμία σχέση με την Τουρκική πρακτική υποταγής των Οθωμανών, όπως ανακριβώς διατείνεται ο κ. Σταματάκης. Ο ασπασμός της δεξιάς των λειτουργών του Υψίστου ήταν η διαχρονική πρακτική των Ορθόδοξων χριστιανών πολύ πριν εμφανιστούν οι Οθωμανοί 

στο προσκήνιο 

της Ιστορίας.

Ούτε βεβαίως σχετίζεται με το χειροφίλημα του αρχινονού από τα μέλη της Σικελικής μαφίας που δρα, όχι μόνον στην Σικελία και την Νότιο Ιταλία, αλλά και στις ΗΠΑ, στην οποία αναφέρεται ο αρθρογράφος.


Επομένως ο διαβόητος 

π. Αλέξανδρος Καρλούτσος γνωρίζει -ως κληρικός και θεολόγος- ότι μόνο των κληρικών (πρεσβυτέρων και επισκόπων) φιλούμε το χέρι.


Η βαθειά διάβρωση της ορθόδοξης συνείδησης του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου δεν του δημιούργησε καμμία αναστολή να φιλήσει την μιαρή δεξιά του αιρεσιάρχη της Ρώμης.


Το ίδιο -άλλωστε- έκαναν και συνεχίζουν ανενδοίαστα να κάνουν 

πολλοί Οικουμενιστές. 

Ο αρχιοικουμενιστής Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος λ.χ. φίλησε το χέρι του Πάπα Βενέδικτου, κατά την επίσκεψή του στο Φανάρι, όταν υπηρετούσε ως Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου.


Αλλά του Κουόμο; 


Γιατί έσπευσε ο 

καταχθόνιος αυτός 

κληρικός να 

φιλήσει το χέρι;

Δίκαιο έχει ο κ. Σταματάκης να δημοσιεύει φωτογραφίες από την ταινία ο “Νονός” για να δείξει ποιο πνεύμα διέπει το ήθος του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου.


Άλλο ένα τρανταχτό δείγμα γραφής του ανερμάτιστου βίου και της πολιτείας του ανθρώπου του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, π. Αλέξανδρου Καρλούτσου, και του πιο έμπιστου ανθρώπου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.


Ευχαριστούμε τον κ. Σταματάκη για το ενημερωτικό ρεπορτάζ του.

No comments:

Post a Comment