Wednesday, August 18, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Με συναισθήματα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος προσεβλήθη από τον κορωνοιό και ότι, μάλιστα, παρουσίασε συμπτώματα της ασθένειας.


Ευχόμαστε, από τα βάθη της ψυχής μας, στον Πανιερώτατο να αναρρώσει σύντομα και να μη χρειαστεί να νοσηλευθεί 

σε ΜΕΘ ή να 

διασωληνωθεί.

Σε κάποια στιγμή πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι ο ιός δεν φείδεται ούτε προέδρους, ούτε πρωθυπουργούς, ούτε Πατριάρχες, ούτε Μητροπολίτες, ούτε πρεσβύτερους, ούτε διάκονους, ούτε μοναχούς και μοναχές, ούτε λαϊκούς, ούτε ευσεβείς, ούτε ασεβείς, ούτε νέους, ούτε γέρους, ούτε οικουμενιστές, ούτε αντιοικουμενιστές, ούτε σώφρονες, ούτε παρανοϊκούς.


Όπου βρει αδύνατο οργανισμό επιτίθεται και κάνει (πάντοτε) πότε μεγαλύτερη και πότε λιγότερη ζημιά και οδηγεί πολλούς ασθενείς στις ΜΕΘ, 

στην διασωλήνωση 

ή και στον θάνατο.

Ήδη ο κορωνοιός θέρισε περισσότερους από 4 εκατομμύρια συνανθρώπους μας.


Οι αρνητές της πανδημίας και οι λοιποί συνωμοσιολόγοι είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό οι υπεύθυνοι για την διάδοση του ιού επειδή συμπαρασύρουν πολλούς με φοβικά σύνδρομα και τους πείθουν να μη τηρούν τα υγειονομικά μέτρα και τους αφήνουν έτσι εκτεθειμένους στον ιό.


Εδώ στην Κύπρο πολύ πρόσφατα χάσαμε μεσήλικα πατέρα με 6 παιδιά και άλλο ένα με 4 παιδιά. Και οι δύο χωρίς υποκείμενα νοσήματα.


Αρνητές της πανδημίας υπάρχουν πολλοί από διάφορα κοινωνικά στρώματα. Προτεστάντες φονταμενταλιστές, αναρχικοί, συνωμοσιολόγοι, αλλά (γιατί να το κρύψουμε;) και πλήθος πολύ 

παρανοϊκών συνανθρώπων μας. 

Είναι, όμως, κατεξοχήν απαράδεκτο όταν ορισμένοι (π. Θεόδωρος Ζήσης, π. Βασίλειος Βολουδάκης, π. Σεραφείμ Ζήσης, η ομάδα του ιστολογίου "Ρωμαίικο Οδοιπορικό" κτλ.) δεν είναι απλά αρνητές του κορωνοιού, αλλά και προσπαθούν να ντύσουν με θεολογικό χρώμα την πλάνη τους. Προς τούτο εισάγουν καινοφανείς αιρέσεις στην Εκκλησία και γίνονται αίτιοι της ασθένειας και του θανάτου των συνανθρώπων μας.


Εκπροσωπούν μία μονοφυσιτική προσέγγιση απέναντι στον ιό και την ασθένεια και δημιουργούν μία απαράδεκτη και αντιευαγγελική εχθρότητα των πιστών για την ιατρική κοινότητα.


Ας αναλογιστούν την ευθύνη τους έναντι του Θεού.


Ο Μητροπολίτης Μόρφου ήταν και είναι ένας από τους αρνητές της πανδημίας.


Υπήρξε λαλίστατος για το 

θέμα σε όλες τις φάσεις 

της πανδημίας.

Δεν ήταν μόνο αρνητής των εμβολίων, αλλά και των υγειονομικών μέτρων. Απόδειξη τούτου είναι ότι αρνήθηκε να βάλει υγειονομική μάσκα για να μπει στην αίθουσα του δικαστηρίου.


Ας ελπίσουμε ότι η φοβερή δοκιμασία την οποία περνά να τον βοηθήσει να αντιληφθεί την σοβαρότητα του κινδύνου από τον κορωνοιό, αλλά και την χρησιμότητα της τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Προσευχόμαστε εκτενώς προς τον Κύριο να βοηθήσει τον Πανιερώτατο Μόρφου να αντιμετωπίσει την ασθένεια με όσο το δυνατόν λιγότερα συμπτώματα για να μπορέσει ανεμπόδιστος να αναλάβει τάχιστα τα καθήκοντά του.  

No comments:

Post a Comment