Sunday, August 29, 2021

ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΕΜΒΟΛΙΟΜΑΧΟΥΣ

 ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΕΜΒΟΛΙΟΜΑΧΟΥΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Στο πρόσφατο άρθρο επισημάναμε την ασυνέπεια των Ουκρανομάχων, οι οποίοι υποβαθμίζουν ή και αποσιωπούν ολότελα τα οικουμενιστικά έκτροπα του Πατριαρχείου Μόσχας και του Έξαρχου του Πατριαρχείου Ρωσσίας στο Κιέβο Σεβ. κ. Ονούφριου. 


Σήμερα ας επισημάνουμε μια άλλη πτυχή του θέματος που αποδεικνύει ότι οι πάλαι ποτέ αντιοικουμενιστές και νυν Ουκρανομάχοι 

και κυρίως εμβολιομάχοι 

εγκατέλειψαν εντελώς τον 

αντιοικουμενιστικό 

αγώνα.

Συγκεκριμένα η επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία υπήρξε απολύτως επιτυχής επειδή ενίσχυσε την Αυτοκεφαλία που εκχώρησε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία.


Κατέδειξε, επίσης, την κακοήθεια και το εθνοφυλετικό και σχισματικό φρόνημα της Εξαρχίας του Πατριαρχείου Ρωσσίας στην Ουκρανία.


Συγκεκριμένα απέδειξε ότι είναι καθαρά εθνοφυλετικά τα κριτήρια και οι ανησυχίες της υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο Ιεραρχίας της Ρωσσίας στην Ουκρανία.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ουδείς Ιεράρχης της ζήτησε να συναντήσει τον Πατριάρχη και να του εκθέσει τα όποια προβλήματα 

υπάρχουν στην 

Ουκρανία.

Αντίθετα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και μόνον ξεσήκωσαν λαϊκούς τους οποίους πήγε και ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ονούφριος όταν διαμαρτύρονταν έξω από το κατάλυμμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και εξέφρασε την αποδοκιμασία του διότι ο Πατριάρχης δεν συναντήθηκε με ομάδα λαϊκών. !!!


Φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει για ποιο λόγο ο ίδιος και οι άλλοι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ρωσσίας στην Ουκρανία δεν ζήτησαν ποτέ ακρόαση από τον Πατριάρχη για να του εκθέσουν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.!!!


Η πατριαρχική επίσκεψη, 

όμως, είχε και 

αρνητικά στοιχεία. 

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτατος, ως βαμμένος Οικουμενιστής, έδωσε δυστυχώς και νέα δείγματα οικουμενιστικής γραφής κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία, όπως έκανε και ο Μακαριώτατος Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, ο οποίος συμμετείχε, καθώς και ο Μητροπολίτης Ονούφριος, στην συμπροσευχή που έγινε στην παρουσία του Προέδρου Ζελένσκυ, ο οποίος -ειρήσθω εν παρόδω- δεν είναι ορθόδοξος χριστιανός, αλλά Ιουδαίος.


Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν συμμετείχε μεν στην πανθρησκειακή συμπροσευχή στο Κίεβο που τελείται κάθε χρόνο, αλλά όμως δεν δίστασε να έχει, με δική του πρωτοβουλία, ιδιαίτερη συνάντηση με τους Ουνίτες και να τελέσει 

εσπερινό σε παπικό ναό.

Ακούσατε τους αντιοικουμενιστές να βγάλουν άχνα για τα πατριαρχικά οικουμενιστικά έκτροπα; 


Ασφαλώς όχι.


Γιατί αποσιώπησαν το θέμα;


Κατανοούμε -έστω και αν διαφωνούμε- ότι λόγω Ουκανομαχίας δεν ήθελαν να ασκήσουν κριτική στον Μητροπολίτη Ονούφριο, αλλά -τουλάχιστον- γιατί δεν ύψωσαν φωνή για τα οικουμενιστικά 

έκτροπα του Πατριάρχη 

στην Ουκρανία;

Απλούστατα! 


Ο αγώνας εναντίον του Οικουμενισμού στην συνείδηση και στις προτεραιότητές τους δεν έχει δεύτερη αλλά εικοστή δεύτερη θέση.


Τα τελευταία τρία χρόνια 

εβραγχίασεν ο λάρυγξ μου να λέγω προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αντιοικουμενιστικός αγώνας έχει εγκαταλειφθεί από τους πάλαι ποτέ αντιοικουμενιστές. 


Μόνη μας ελπίδα είναι οι παραδοσιακοί επίσκοποι, οι οποίοι εξακολουθούν να κατηχούν ομολογιακά τον λαό του Θεού και να επισημαίνουν τους θανάσιμους κινδύνους για την Ορθοδοξία από την επέλαση της παναίρεσης του Οικουμενισμού.

No comments:

Post a Comment