Sunday, August 8, 2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΣΕΒ. ΑΝΤΙΝΟΗΣ κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΣΑΣ ΦΡΟΝΗΜΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΣΕΒ. ΑΝΤΙΝΟΗΣ κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΣΑΣ ΦΡΟΝΗΜΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Δρόσος αερμών στις ψυχές των πιστών η επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτη Αντινόης κ. Παντελεήμονα προς τον αρχιοικουμενιστή Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο για τις δηλώσεις που έκανε εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο με τις οποίες 

θεωρεί τον Χριστό ως μία 

από τις πολλές οδούς 

της σωτηρίας.

Αν υπήρχε γρηγορούσα ορθόδοξη συνείδηση στα συνοδικά σώματα ο αχαρακτήριστος αυτός Αρχιεπίσκοπος και ένας από τους κυριώτερους -αν όχι ο επικρατέστερος- δελφίνος του Οικουμενικού Θρόνου όταν κενώσει, θα είχε κληθεί σε απολογία και θα είχε καθαιρεθεί παντελή καθαιρέσει του όλου κληρικού και επισκοπικού αξιώματος και θα τον είχαν επαναφέρει στην τάξη των λαϊκών χωρίς κανένα δικαίωμα που προσήκει στην κληρική τάξη.


Δυστυχώς η άμωμη Εκκλησία του Χριστού από 120 περίπου χρόνια βάλλεται ανηλεώς 

πανταχόθεν από την 

παναίρεση του 

Οικουμενισμού.

Ο Σεβασμιώτατος Αντινόης είναι ένας από τους συνεπείς πολέμιους του Οικουμενισμού για πολλά χρόνια τώρα.


Με την ευγένεια και το χριστιανικό ήθος που τον χαρακτηρίζουν ελέγχει με γλώσσα ευγενείας και ήθους σε απλή και κατανοητή γλώσσα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για το βαρύτατό του ολίσθημα.


Θερμά και υικά, Σεβασμιώτατε, σας παρακαλούμε να κάνετε συχνά παρεμβάσεις 

και να μας καθοδηγείτε 

στους χαλεπούς 

καιρούς 

που ζούμε.

Δυστυχώς πολλοί αντιοικουμενιστές εγκατέλειψαν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και περί άλλων τυρβάζουν και μεριμνούν και όχι για το εν ού έστιν χρεία.


Αλλά δόξα τω Αγίω Θεώ! 


Εξακολουθούμε να έχουμε 10 περίπου ομολογητές Ιεράρχες, οι οποίοι δεν είναι επιλήσμονες του χρέους τους έναντι της παναίρεσης 

του Οικουμενισμού.


Σ' αυτούς στηρίζουμε την 

ελπίδα μας ότι θα συνεχίσει 

ακμαίος ο 

αντιοικουμενιστικός 

αγώνας.! 

Ορισμένοι από τους ομολογητές Ιεράρχες (Πειραιώς, Κυθήρων και Ακαρνανίας) κάνουν συχνά παρεμβάσεις και άλλοι (Ναυπάκτου, Γόρτυνος, Κονίτσης κτλ.) εξακολουθούν να ιεραρχούν πρώτον τον αντιοικουμενιστικό αγώνα στις προτραιότητές τους.


Από τα βάθη της ψυχής μας σας ευχαριστούμε για την γενναία παρέμβασή σας, Σεβασμιώτατε, και σας παρακαλούμε θερμά να μας καθοδηγείτε σωστά στο δρόμο του χρέους.

No comments:

Post a Comment