Sunday, August 22, 2021

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία Κιέβου σήμερα Κυριακή.

Ο Παναγιώτατος συλλειτούργησε με τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Επιφάνιο και δεκάδες άλλους αρχιερείς.


Οι εγκάθετοι της Μόσχας πήγαν να διαμαρτυρηθούν εναντίον της επίσκεψης του Παναγιώτατου στην Ουκρανία έξω από το κοινοβούλιο της χώρας την ώρα που ο Πατριάρχης πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη.

Ελάχιστες χιλιάδες μαζεύτηκαν. Καμμία σχέση με τον λαϊκό σεισμό που προανάγγειλαν οι γεμάτοι φαρμάκι Ιεράρχες της Εξαρχίας της Μόσχας στην Ουκρανία. 

Ως εικός το άναρχο αυτό πλήθος δεν μπόρεσε να δημιουργήσει δυσμενείς εντυπώσεις σε βάρος της πατριαρχικής επίσκεψης.

Αλλοίμονον αν τα εκκλησιαστικά θέματα διευθετούνταν με οχλαγωγίες και τραμπουκισμούς.

Αφήνω την απίστευτη θρασύτητα των εγκάθετων της Μόσχας, οι οποίοι -λαϊκοί όντες- εξέδωσαν (άκουσον! άκουσον!) δικό τους "Τόμο Αυτοκεφαλίας".

Στο προτεσταντόπληκτο μυαλό τους η εκχώρηση Αυτοκεφαλίας εναπόκειται όχι στις Συνόδους και μάλιστα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά σε... λαϊκούς.!!!

Ο Λούθηρος ο Καλβίνος και ο Σβίγγλιος θα χαίρουν χαρά μεγάλη που άφησαν στο πόδι τους τέτοιους γνήσιους Προτεστάντες.

Να τους χαίρονται οι εν Ελλάδι, Κύπρω, Μόσχα κτλ. Ουκρανομάχοι.


Στο αεροδρόμιο του Κιέβου υποδέχτηκαν τον Παναγιώτατο και την Συνοδεία του ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Επιφάνιος και ο πρωθυπουργός της χώρας.


Ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας υποδέχθηκε στο Μητροπολτικο Μέγαρο τον Παναγιώτατο με τον οποίο είχε ιδιαίτερη συνάντηση.


Ο Παναγιώτατος και η συνοδεία του σε κοινή συνεδρία με την Ιερά Σύνοδο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.


Συνάντηση του Παναγιώτατου με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Ζελένσκυ, ο οποίος μετέβη στο Φανάρι αυτοπροσώπως για να προσκαλέσει τον Παναγιώτατο για του εορτασμούς για τα 30χρονα της ίδρυσης του κράτους της Ουκρανίας.

Η Πατριαρχική επίσκεψη στην Ουκρανία συνεχίζεται.

No comments:

Post a Comment