Thursday, August 12, 2021

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΙΟΥ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΙΟΥ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Πολύ σημαντική εξέλιξη για την πορεία του Ουκρανικού και της Ορθοδοξίας εν γένει το συλλείτουργο που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στην Ίμβρο. 


Σ’ αυτό θα συμμετάσχουν οι Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας, οι Αρχιεπίσκοποι Κύπρου και Ελλάδος (διά αντιπροσώπων τους) και ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.


Ορθότατα έπραξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος να μεταβεί στην Ίμβρο ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας 

της Κύπρου και του 

Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Πολύ ορθά, επίσης, έπραξε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος να αποστείλει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας κ. Παντελεήμονα να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος και τον ίδιο στο συλλείτουργο.


Είναι αδιανόητο οι Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες να υποκύψουν στον εκβιασμό και την θρασύτητα μιας θλιβερής μειοψηφίας φωνασκούντων κληρικών, μοναχών και λαϊκών και να μην τολμούν να εφαρμόσουν τις συνοδικές αποφάσεις των Εκκλησιών τους.


Πολλώ μάλλον επειδή πολλοί από τους φωνασκούντες έχουν σχισματικό φρόνημα και μελετούν κακά για 

την Εκκλησία 

του Χριστού.

Αναμένουμε να δούμε αν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος θα βγει να ξιφουλκήσει εναντίον της παρουσίας του Μητροπολίτη Κιτίου στην Ίμβρο. 


Αν το κάνει γνωρίζουμε πού το πάει. 


Θέλει να στείλει το μήνυμα ότι ο ίδιος είναι ο πραγματικός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη δύναμη που μπορεί να τον εμποδίσει να ικανοποιήσει την θηριώδη λύσσα του να αρπάξει -με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο- τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο Κύπρου για να εγκαθιδρύσει την δυναστεία των Ιωσηφιτών στην Εκκλησία μας.


Θεός φυλάξοι.! 

No comments:

Post a Comment