Saturday, August 28, 2021

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;


 ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στα ιερά και αιματοποτισμένα χώματα της Κύπρου στο πλαίσιο της περιοδείας του “Στα αχνάρια του Αποστόλου Παύλου”.


Το οδοιπορικό του Πάπα θα αρχίσει από την Μακεδονία και θα συμπεριλάβει πολλά προσκυνήματα της Ελλάδας, από όπου πέρασε ο ο Απόστολος Παύλος, και ακολούθως ο Πάπας θα έρθει στην Κύπρο 

για τον ίδιο σκοπό.

Ελπίζουμε διακαώς να μην είναι ακριβείς οι πληροφορίες. Για την ώρα το Βατικανό αρνείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες. 


Ας ελπίσουμε ότι ο Πάπας 

δεν θα μαγαρίσει τα χώματα της πατρίδας μας 

όπως έκανε στο παρελθόν

ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄.


Τα προσκυνήματα που θέλει να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος στην Κύπρο ανήκουν στην Αρχιεπισκοπική περιφέρεια και στην Μητρόπολη Πάφου. Γι’ αυτό κάνουμε ιδιαίτερη έκκληση προς τον Μακαριώτατο Κύπρου και τον Πανιερώτατο Πάφου να μη συνεργήσουν σε τέτοια έγκλημα σε βάρος της πίστης μας.


Αρκετά παροργίσαμε την αγάπη του Θεού με την επίσκεψη του Πάπα 

Βενέδικτου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι -ως γνωστόν- θερμός οπαδός της παγκοσμιοποίησης και το μόνο που θα ζητήσει από τους Ελληνοκύπριους είναι να δεχτούμε περισσότερους λαθρομετανάστες για να βουλιάξει οριστικά η πατρίδα μας.


Εις ουδέν θα ωφελήσει την αίσια έκβαση του εθνικού μας θέματος η Παπική επίσκεψη επειδή  ο Πάπας Φραγκίσκος περί άλλων τυρβάζει και μεριμνά.


Εγκατέλειψε σε μεγάλο βαθμό τους Παπικούς της Μέσης Ανατολής στο έλεος των Ισλαμοφασιστών.


Επομένως ποια λογική υπάρχει ότι θα κάνει κάποιο καλό για μας αφού πρόδωσε 

τους δικούς του ανθρώπους;

Το δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Πάπας θα φέρει μαζί του τα λείψανα του Αποστόλου Παύλου.


Αν αυτό αληθεύει σημαίνει πλήρη εμπέδωση του “λαϊκού Οικουμενισμού”. Πέραν των όποιων συμπροσευχών θα πραγματοποιηθούν, ως εικός, χιλιάδες ορθόδοξοι θα σπεύσουν να προσκυνήσουν τα λείψανα του πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου υπό το άγρυπνο βλέμμα και την επιδαψίλευση της ευλογίας -γράφε αλογίας - των φραγκοπαπάδων που θα συνοδεύουν τον Πάπα και τα άγια λείψανα.


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου πρέπει να επιληφθεί του θέματος και ελπίζουμε ότι, αν όντως αληθεύουν οι πληροφορίες, οι Ιεράρχες μας θα κάνουν δεύτερες σοφώτερες σκέψεις.

No comments:

Post a Comment