Wednesday, August 4, 2021

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!


ΝΕΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


(Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φταίει για όλα!)


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος εξεπροσώπησε την Εκκλησία της Κύπρου στο συλλείτουργο που πραγματοποιήθηκε στο Κιέβο από τον Μακαριώτατο Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, για τον Άγιο και Ισαπόστολο Βλαδίμηρο που εκχριστιάνισε του Ρως. 


Την ίδια ώρα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος έκανε νέα αρχηγική ή μάλλον αρχιεπισκοπική εμφάνιση σε Ρωσσικά και Ουκρανικά ΜΜΕ με την οποία εξέφραζε την πιστότητά του στον Έξαρχο της Ρωσσίας στην 

Ουκρανία Σεβ. 

Μητροπολίτη 

κ. Ονούφριο.

Ο Πανιερώτατος Λεμεσού, νοιώθει άνετα να αγιοκατατάσσει μόνος του, χωρίς συνοδική διαγνώμη, Αγίους, αρνείται να συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και ενεργεί λες και η Μητρόπολη Λεμεσού είναι Αυτόνομη κι έτσι μπορεί να έχει όποια σχέση επιθυμεί με την Εκκλησία της Κύπρου και τον Προκαθήμενό Της.


Το μήνυμά του προς κάθε κατεύθυνση είναι σαφέστατο: "Εγώ είμαι ο πραγματικός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου 

και σε όποιον αρέσει."


Αυτά να τα δει ο Παναγιώτατος, ο οποίος -χωρίς να φοβάται τον Θεό και χωρίς να ντρέπεται τους ανθρώπους- πήγε στο Βατοπαίδι και έκανε τρισάγιο γονατιστός στον τάφο του πλανεμένου, Θεομπαίκτη και φαύλου μοναχού Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.


Τώρα ο αδίστακτος και χωρίς φραγμούς ρουβλιοκίνητος Μητροπολίτης Λεμεσού ξεχρεώνει τον Παναγιώτατο 

καταλλήλως. 


Συντάσσεται ανοιχτά εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όχι βέβαια για λόγους πίστεως, (ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΑΥΤΟ TO ΑΡΘΡΟ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΩΣ), αλλά επειδή καταβροχθίζει ετησίως εκατομμύρια ρούβλια και προπαντός επειδή προσπαθεί, με κάθε αθέμιτο μέσο, να ικανοποιήσει την θηριώδη λύσσα του να αρπάξει όπως την ύαινα τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.


Άξια ων επράξατε απολαμβάνετε, Παναγιώτατε.


Ο λαός ο πιστός της Κύπρου, όμως, γιατί πρέπει να παραδοθεί στα γαμψά νύχια των Ιωσηφιτών;

No comments:

Post a Comment