Friday, August 21, 2020

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δεν προφτάσαμε να συνέλθουμε από την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τώρα μαθαίνουμε ότι η περίφημη Μονή της Χώρας, με τις υπέροχες τοιχογραφίες και τα έξοχα ψηφιδωτά, μετατράπηκε σε τζαμί.

Οι άμεσες αντιδράσεις της Κομισιόν και της Ελληνικής κυβέρνησης είναι βέβαιο ότι θα πέσουν στο κενό λόγω της περιφρόνησης του Ερντογάν προς κάθε είδους νομιμότητα.

Απλά οι Τούρκοι εκβιάζουν, θέλουν να εκβιάζουν και θέλουν να είναι σαφές σε όλους ότι μόνο με εκβιασμούς λειτουργούν

Πού ποντάρουν;

Στην ανοχή και εν πολλοίς στην ενθάρρυνση των μεγάλων δυνάμεων η κάθε μια από τις οποίες νοιώθει την ανάγκη να χαϊδεύει την Τουρκία παραθεωρώντας όποια εγκλήματα και αν διαπράξει, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Δεν είναι μόνον ο παρανοϊκός και άκρως επικίνδυνος Τραμπ.

Δυστυχώς ύψιστα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, της Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με μοναδική εξαίρεση την Γαλλία, οδηγούν τις μεγάλες δυνάμεις να ανέχονται ή και να ενθαρρύνουν κάθε παρανομία του Ερντογάν.

Το τραγικό είναι ότι όλοι ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο να δεχτούν αδιαμαρτύρητα τις τουρκικές αυθαιρεσίες που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον ακρωτηριασμό της πατρίδας μας σε γη, ουρανό και θάλασσα.

Ήρθε, επιτέλους, η ώρα να αντιληφθούμε ότι η Τουρκία καταλαβαίνει μόνον μία γλώσσα: Την γλώσσα της δύναμης.

Ήρθε, επίσης, η ώρα να αποδεχτούμε την αλήθεια ότι κάποτε θα γίνει Ελληνοτουρκικός πόλεμος. 

Αφού, λοιπόν, ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος, ας γίνει τώρα πριν συρθούμε σε διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία ή σε διαιτησία στην Χάγη.

Και με τον διάλογο υπό καθεστώς απειλών, και με την προσφυγή στην Χάγη, έχουμε μόνο να χάσουμε.

Ούτε διάλογος και μάλιστα εφ’ όλης της ύλης, είναι δυνατόν να γίνει υπό καθεστώς απειλών, ούτε διαιτησία των κυριαρχικών μας δικαίων στην Χάγη.

Εκτός και αν ως έθνος αποφασίσαμε να αυτοκτονήσουμε.

No comments:

Post a Comment