Friday, July 20, 2018

Ο ΣΕΒ. ΠΡΟΥΣΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ΟΤΙ Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ


 Ο ΣΕΒ. ΠΡΟΥΣΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ΟΤΙ Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε εξαιρετικό σχόλιο του ορθόδοξου περιοδικού “Ο Σωτήρ”, που δημοσιεύσαμε και στο παρελθόν, αναφορικά με τα καταχθόνια σχέδια των Οικουμενιστών σε βάρος της πίστης μας.

Στο Συνέδριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη για την Σύνοδο της Κρήτης, οι Οικουμενιστές αποκάλυψαν -χωρίς περιστροφές- τα σχέδια και τους στόχους τους.

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ
_________

Ο Σεβ. Προύσσης Ελπιδοφόρος ανέφερε ποιές είναι οι επόμενες κινήσεις των Οικουμενιστών. 

Είπε συγκεκριμένα ότι

1.) Επιδιώκουν να καταστήσουν την Σύνοδο της Κρήτης αποδεκτή από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, και

2.) Ότι, αφού την καταστήσουν καθολικά αποδεκτή, θα προχωρήσουν στην σύγκληση νέων Πανορθόδοξων Συνόδων, με τις οποίες θα κατοχυρωθούν ως πίστη της Εκκλησίας οι Οικουμενιστικές πλάνες. 

Σ’ αυτές τις μελλοντικές Συνόδους ευελπιστούν ότι θα συμμετάσχουν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες και έτσι οι αποφάσεις τους θα έχουν καθολική ισχύ.

ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ
_______ 

Το πιο ανησυχητικό είναι αυτό που επισημαίνει το περιοδικό “Ο Σωτήρ”.

Θα προσπαθήσουν -συν τοις άλλοις-, όπως γυμνή τη κεφαλή απεκάλυψαν ο Σεβ. Προύσσης και ο κ. Λαρεντζάκης, να καθιερώσουν ως αποδεκτό τον όρο ετερόδοξοι και θα τον αντιδιαστείλουν από τον όρο αιρετικοί, λες και είναι διαφορετικοί όροι.!!!

Αν αυτό πραγματοποιηθεί θα είναι μια φοβερή παγίδα, που θα επιτρέψει στους Οικουμενιστές να πετύχουν τους ακόλουθους στόχους:

1.) Θα ακυρώσουν στην πράξη τους Ιερούς Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων, οι οποίοι απαγορεύουν αυστηρά και επί ποινή καθαιρέσεως την συμπροσευχή με αιρετικούς.

Θα ισχυρίζονται, με αναίδεια τουλάχιστον 1,000 πιθήκων, ότι οι Παπικοί και η πανσπερμία των Προτεσταντών δεν είναι αιρετικοί, αλλά ετερόδοξοι. Επομένως οι Ιεροί Κανόνες δεν αναφέρονται σε αυτούς, όταν αναφέρονται στις συμπροσευχές. Άρα θα μπορούν να συμπροσεύχονται "νόμιμα" με τους κάθε λογής αιρετικούς, επειδή θα νομολογηθεί πανορθόδοξη απόφαση ότι δήθεν άλλο είναι ο αιρετικός και άλλο ο ετερόδοξος.

2.) Η κακοδοξία της διηρημένης, αλλά και της διευρυμένης Εκκλησίας, θα πάρει σάρκα και οστά. Αν κατοχυρωθεί με πανορθόδοξη απόφαση η αιρετική θεωρία ότι ο αιρετικός και ετερόδοξος είναι διαφορετικό πράγμα, σημαίνει ότι οι Οικουμενιστές θα βαφτίσουν όλες τις αιρετικές ψευδοεκκλησίες ως αδελφές Εκκλησίες. Έτσι θα “νομιμοποιηθούν” να ισχυρίζονται ότι οι ψευδοεκκλησίες είναι απλά ετερόδοξες, αλλά δεν παύουν να είναι Εκκλησίες, άρα είναι αδελφές Εκκλησίες.!!!

ΟΙ ΟΡΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ
________

Η θεωρία ότι ένα πράγμα είναι ο αιρετικός και διαφορετικό ο ετερόδοξος είνα κυριολεκτικά εξωφρενική. 

Ετερόδοξος σημαίνει ότι κάποιος πρεσβεύει διαφορετική πίστη από την Ορθόδοξη πίστη.

Αιρετικός σημαίνει ότι κάποιος πρεσβεύει διαφορετική πίστη από την ορθόδοξη πίστη.

Συμπέρασμα: Οι όροι αιρετικός και ετερόδοξος ταυτίζονται ΑΠΟΛΥΤΑ.

Θεολογικά είναι τουλάχιστον αστείος ο ισχυρισμός ότι οι δύο όροι δεν ταυτίζονται και μάλιστα απόλυτα.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
_________

Τα πράγματα, επομένως, είναι πολύ πιο σοβαρά από ότι νομίζαμε μέχρι τώρα.

Πολλοί Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, υπέγραψαν το διαβόητο Κείμενο 6 της Συνόδου της Κρήτης, με την ψευδαίσθηση ότι δεν αναγνωρίζει τις αιρετικές παραφυάδες ως Εκκλησίες.

Ιδού, όμως, τώρα που ο Σεβασμιώτατος Προύσσης, που δεν είναι τυχαίος ιεράρχης, αλλά πιθανώτατα ο αυριανός Πατριάρχης, μας λέγει ξεκάθαρα τι επιδιώκουν οι Οικουμενιστές.

Ελπίζουμε ότι οι καλοπροαίρετοι ιεράρχες που υπέγραψαν το διαβόητο Κείμενο 6 της Συνόδου της Κρήτης, να αντιλαμβάνονται τώρα την πραγματικότητα και να συνειδητοποιούν ότι άθελά τους έγιναν όργανα των Οικουμενιστών.

Η εις βάθος ανάλυση των εισηγήσεων της Συνεδρίου της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε καλύτερα τα σχέδια των Οικουμενιστών. 

Γι’ αυτό ελπίζουμε ότι οι κορυφαίοι αντιοικουμενιστές ορθόδοξοι θεολόγοι θα στρέψουν την προσοχή τους σ’ αυτόν τον τομέα.

No comments:

Post a Comment