Monday, July 16, 2018

Η ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ ΙΩΣΗΦ


Η ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ ΙΩΣΗΦ

(Ο τίτλος του άρθρου είναι του ιστολόγου) 
=====

Αναφέρομαι σε κάποια κυρία, που έκανε αυτόν τον απρεπή υπαινιγμό. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει το συγκεκριμένο πρόσωπο απροσώπως. Συνεχώς με παρενοχλεί στο διαδίκτυο. Είναι εδώ συντοπίτισσα και φανταστείτε, όταν με συναντά στον δρόμο είναι όλο γλύκες. Όλο “τι και πώς” και τα “τοιαύτα”. Δεν έχει όρια η κακοήθεια ορισμένων. Και φανταστείτε όλα αυτά τα φυντάνια έχουν φυτρώσει μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο. Ο άγιος Παΐσιος είναι αυτός που μίλησε για τους “ευλαβείς βλαμμένους”. Η αναφορά μου σε σας αφορούσε στο ότι περιοριστήκατε να σχολιάσετε την καλλιέπεια. Ο λόγος του χριστιανού είναι πρώτα αληθής και ύστερα καλλιεπής. Η καλλιέπεια επάνω σε ψέματα και κακοήθειες είναι και κακό. Είναι σαν τα κοκκινάδια πάνω στα μάγουλα της γριάς πόρνης. Πώς μπορεί κανείς να είναι cool και να μην εξεγείρεται, όταν αντιμετωπίζει όλον αυτό τον βρώμικο πόλεμο, όταν σπιλώνονται δημόσια πρόσωπα από μια ομάδα τυχοδιωκτών. Με ποιο δικαίωμα το κάνουν; Ο υπόκοσμος έχει τους δικούς του νόμους. 

Έχετε απόλυτο δίκιο! Ούτε και εγώ συμφωνώ. Τώρα θα μου πείτε: με δουλεύεις. Όχι δεν σας δουλεύω! Φανταστείτε, η πρώτη φορά που βγήκε από το έρκος των οδόντων μου η φράση “παράτα με!” σε οικείο πρόσωπο, ήταν για μένα η μεγαλύτερη αμαρτία και την εξομολογήθηκα με συντριβή. Στη συνέχεια φαίνεται χάλασα! Ίσως είναι ο υποσυνείδητος υπολογισμός, ότι δεν θα μου γυρίσει και κανένα προξενιό πίσω, δι’ αντικειμενικούς πλέον λόγους. Ίσως η αποστροφή μου προς τον ευσεβίστικο πιετισμό. Ίσως ότι αξίζει κανείς να καταρρακώσει την κατά κόσμον “αξιοπρέπειά” του για τον Χριστό. Έτσι κι αλλιώς ανήκω στον χύδην όχλο και στο πεζοδρόμιο. Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι αποτελώ εγώ το πρότυπο και το μέτρο του χριστιανικού ήθους. Δεν αποτελώ εγώ το υπόδειγμα για κανέναν. Όμως δεν θα μου κάνουν και κανένα ευσεβίστικο μάθημα αυτοί οι χαλασμένοι τύποι. 

Τους μίλησε με κάθε ευπρέπεια ο σεμνός π. Σεραφείμ! Πώς τον αντιμετώπισαν! Άρα δεν είναι ότι τους ενδιαφέρει η καλλιέπεια. Δηλαδή τον αλήτη και τον ιεροεξεταστή Ιησουίτη πώς μπορείς να τον πεις;! Αν τον πεις εξυπνόβλακα είναι καλύτερα; Δημόσια συκοφαντεί και σπιλώνει δημόσια πρόσωπα και στο e- mail τους καλεί να τους δώσει εξηγήσεις! Γιατί φανερά ντρέπεται; Σιγά μην καθήσει ο π. Θεόδωρος να ασχοληθεί μαζί τους. Όχι γιατί περιφρονεί κανέναν άνθρωπο, αλλά είναι αρκετά έξυπνος και πεπειραμένος να αποφεύγει τις κακοτοπιές και να εμπλέκεται με πλανεμένους ανθρώπους, που η ενασχόληση μαζί τους είναι ατελέσφορη. Ο Σακαλάκης λέει ότι θα ρωτήσει δημόσια τον π. Θεόδωρο, αν συμφωνεί με το στυλ μου. Μήπως ρώτησε τον π. Θεόδωρο, αν συμφωνεί με τα ψέματά του; 

Απορώ πού είδατε εσείς τον κοινό στόχο, προσανατολισμό, σκοπό, τον κοινό αγώνα εναντίον της αιρέσεως! Αυτοί έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα να αποδομήσουν τον π. Θεόδωρο. Δεν ντρέπονται να πουν ότι ο εχθρός της Ορθοδοξίας είναι ο π. Θεόδωρος. Δεν ντρέπονται να πουν ότι εμείς, οι “οικονομιστές”, δεν εφαρμόζουμε τον Ευαγγελικό λόγο της “απομάκρυνσης” από τους αιρετικούς. Ο π. Θεόδωρος τους έδωσε την τιμητική δικαιολόγηση της “ακρίβειας”, αλλά δεν έμειναν ευχαριστημένοι. Φαίνεται έχουν ανομολόγητους λόγους να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Το πρόβλημά τους είναι πνευματικό. Είναι πνευματικά ατακτοποίητοι! 

Δεν είστε ο μόνος, όλοι το ξέρουμε, ότι όλη η εικόνα με τα σχόλια είναι τελείως πλαστή. Γράφουν συνεχώς όχι περισσότεροι από 5-10 άνθρωποι, και πολλοί λέω, με τον οίστρο της πλάνης τους και ο Σημάτης κόβει όποιο σχόλιο δεν τον συμφέρει. Είμαστε σίγουροι ότι αυτοί που γράφουν είναι εκ του παλαιού ημερολογίου, που το παίζουν “αποτειχισμένοι” ή ακόμα και Οικουμενιστές. Όλους αυτούς τους χρησιμοποιεί ο Σημάτης για να χτυπήσει τον π. Θεόδωρο και φυσικά τα σεξιστικά σχόλια είναι το κερασάκι στην τούρτα! Για ποιόν κοινό αγώνα μιλάτε; 

No comments:

Post a Comment