Monday, July 23, 2018

ΑΞΙΟΙ ΚΑΘΕ ΕΠΑΙΝΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΚΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ


ΑΞΙΟΙ ΚΑΘΕ ΕΠΑΙΝΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΚΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, το ακόλουθο εύστοχο σχόλιο του κ. Άριστου Μιχαηλίδη:

“Ο Μητροπολίτης Κύκκου έβαλε τέλος στη διαμάχη

Εκτιμήθηκε πολύ η ενέργεια του Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρου, να βάλει τέλος στη διαμάχη με την ελληνική Κυβέρνηση, διαγράφοντας όλες τις διαφορές, που έφτασαν και στο Δικαστήριο, προσφέροντας τελικά το οικόπεδο έναντι του Μετοχίου για να ανεγερθεί η ελληνική πρεσβεία.

Εκτιμήθηκε και από τους πολίτες που μας διεμήνυσαν ότι τους ενόχλησε πολύ που έβλεπαν τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στα Δικαστήρια με τη Μονή Κύκκου για ένα τέτοιο ζήτημα.

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση έκανε και η ανακοίνωση του Μητροπολίτη ότι εκτός από το οικόπεδο θα προσφέρει και ένα εκατομμύριο ευρώ ως αρωγή για την ολοκλήρωση του έργου.

Μαθαίνουμε ότι προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση, υποσχέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος ότι θα προσφέρει χρηματική βοήθεια δύο εκατομμυρίων. Η Εκκλησία έσπευδε πάντα πρώτη στις ανάγκες της Ελλάδας. Η ιστορία συνεχίζεται.”

Όλα σωστά όσα λέγει ο καλός αρθρογράφος.

Η Μονή Κύκκου πάντοτε είχε δίκαιο σ’ αυτή την υπόθεση.

Με κάθε καλή διαθεση έδωσε τα πιο σημαντικά της οικόπεδα ακριβώς απέναντι από το μετόχι της στην Λευκωσία, για την ανέγερση της Ελληνικής πρεσβείας και της κατοικίας του Έλληνα πρέσβυ.

Σε κάποια στιγμή, όμως, και ενώ περνούσε ο καιρός και δεν προχωρούσε η ανέγερση της πρεσβείας, τα οικόπεδα εντάχθηκαν σε οργανισμό που τέθηκε υπό την κηδεμονία του Μνημονίου και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να πωληθούν σε Άραβες.

Φυσικώ τω λόγω ο Μητροπολίτης Κύκκου αντέδρασε και επέμεινε -με δικαστικά μέτρα- να τηρηθεί η συμφωνία με την Ελληνική κυβέρνηση για την ανέγερση της πρεσβείας. 

Τώρα, που ο κ. Κοτζιάς αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με την συμφωνία, ο Μητροπολίτης Κύκκου και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δώρησαν τρία εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση της πρεσβείας.

Ποτέ δεν ήθελε ο Μητροπολίτης Κύκκου να αναιρέσει την παραχώρηση των οικοπέδων. Απλά ήθελε να χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση της πρεσβείας.

Δυστυχώς, όμως, δόθηκε άλλη εντύπωση στον κόσμο εξαιτίας της αήθους συμπεριφοράς του ανεκδιήγητου κ. Κοτζιά, του συνθηκολόγου των Πρεσπών. 

Μεγάλο μέρος των Ελλήνων της Κύπρου, ιδιαίτερα όσων ανήκουν στον λεγόμενο ενδιάμεσο χώρο, τάχθηκαν εναντίον του Μητροπολίτη Κύκκου λόγω της αφελούς πεποίθησης ότι ο κ. Κοτζιάς προασπίζει τα εθνικά δίκαια του Ελληνισμού στην Κύπρο.!!!

Ναι! Όντως τα προασπίζει!

Μετά την ατιμωτική συμφωνία των Πρεσπών, μεθοδεύει την εγκατάλειψη της Βορείου Ηπείρου και την ακύρωση της ΑΟΖ των Διαποντίων Νήσων, ενώ έχει ήδη βάλει το χεράκι του για να λυθεί το Κυπριακό, στην βάση των απαιτήσεων των Τούρκων.

No comments:

Post a Comment