Saturday, July 21, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===== 

Διαβάσαμε άρθρο της νέας αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αναφορικά με την θέση του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου για το Παλαιοημερολογιτικό σχίσμα.

Ο συντάκτης του κειμένου (εικάζω χωρίς να γνωρίζω με βεβαιότητα) είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, Καθηγούμενος της νέας αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αποδίδει με ακρίβεια τις θέσεις του Οσίου του Παισίου για τους σχισματικούς Παλαιοημερολογίτες.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ
________

Δυστυχώς, όμως, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος είναι λαλίστατος -και καλά κάνει- για την στάση του Αγίου Παισίου έναντι των σχισματικών, δεν αναφέρεται καθόλου στην στάση του Αγίου Παισίου έναντι των Οικουμενιστών.

Κανένας, εκτός από τον Άγιο Παίσιο, δεν μίλησε τόσο αυστηρά εναντίον του Οικουμενισμού και δη εναντίον του Μεγάλου Αποστάτη της πίστης μας Πατριάρχη Αθηναγόρα, ενός από τους μεγαλύτερους αιρετικούς όλων των αιώνων. 

Για τον Αθηναγόρα ο Άγιος Παίσιος δεν δίστασε να πει ότι "αγάπησε μιάν άλλην γυναίκα μοντέρνα, που λέγεται Παπική «Εκκλησία», διότι η Ορθόδοξος Μητέρα μας δεν του κάμνει καμμίαν εντύπωσι", για δε τους Οικουμενιστές"Μετά λύπης μου, από όσους φιλενωτικούς έχω γνωρίσει, δεν είδα να έχουν ούτε ψίχα, πνευματική ούτε φλοιό" .

Για ποιο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος κ. Βαρθολομαίος αποσιώπησε τις θέσεις του μεγάλου αυτού σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας μας, για τον Οικουμενισμό και γιατί δεν αναφέρει ότι ο Άγιος Παίσιος πρωτοστάτησε, επίσης, για να προχωρήσει σε Αποτείχιση από τον Αθηναγόρα η Ιερά Μονή Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους;

Χωρίς, ίσως, να το αντιλαμβάνεται ο Πανοσιολογιώτατος, υποσκάπτει ο ίδιος τις ορθές θέσεις, που διατυπώνει για την κριτική του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου για τους Παλαιοημερολογίτες, με την αποσιώπηση της στάσης του Αγίου έναντι των Οικουμενιστών.

ΟΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ
________


Επί της ουσίας τώρα.

Η παλαιά αδελφότητα της Εσφιγμένου δεν είναι αποτειχισμένη, όπως πολλοί αφελώς ή παραπλανητικά διαδίδουν. 

Είναι σχισματική αδελφότητα! 

Όχι επειδή ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο (ούτως ή άλλως όλο το Άγιον Όρος ακολουθεί το παλαιό Ημερολόγιο), αλλά επειδή δεν έχει καμία εκκλησιαστική κοινωνία με τις 14 Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, που ακολουθούν το νέο ή το παλαιό ημερολόγιο, ενώ αντιθέτως έχει κοινωνία με σχισματικές παλαιοημερολογιτικές ομάδες που δρουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΟΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ
________

Η αλήθεια, πάντως είναι ότι οι Εσφιγμενίτες δεν είναι οι μόνοι σχισματικοί. 

Πολλοί άλλοι λ.χ. που αυτοπροσδιορίζονται ως Αποτειχισμένοι και οι οποίοι -σε ορισμένες περιπτώσεις- δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις με τους Παλαιοημερολογίτες, στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από σχισματικοί.

Ας αναφέρουμε δειγματοληπτικά ορισμένα μόνον ονόματα: Οι 3+1 των Καρυών, ο π. Παίσιος Παπαδόπουλος, ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς, ο κ. Σημάτης κτλ., δεν έχουν να κάνουν απολύτως τίποτα με την Αποτείχιση. 

Είναι σχισματικοί.!

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
________

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος Εσφιγμενίτης έχει δίκαιο, όταν ασκεί κριτική σε σχισματικούς. 

Το λάθος του, όμως, είναι ότι αποσιωπά το γεγονός ότι σήμερα (ή για να ακριβολογούμε τα τελευταία 70 χρόνια, από την μαύρη μέρα της ανάρρησης του αλήστου μνήμης αιρετικού Αθηναγόρα στον Πατριαρχικό Θρόνο) το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι οι Παλαιοημερολογίτες και Νεοημερολογίτες σχισματικοί, αλλά το ότι οι Οικουμενιστές -και στις μέρες μας κατεξοχήν, αλλά όχι μόνον- ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καταδυναστεύουν κυριολεκτικά την Ορθόδοξη Εκκλησία με τους οικουμενιστικούς -και όχι μόνον- ακροβατισμούς τους. 

Έχουν κατορθώσει, μάλιστα, να ευνουχίσουν, σε μεγάλο βαθμό, το ομολογιακό φρόνημα του Αγίου Όρους, της Ακρόπολης της Ορθοδοξίας. Αναφέρομαι φυσικά σε ορισμένες και όχι σε όλες τις Μονές. 

Θα επανέλθω -συν Θεώ- επί τούτου και θα εξηγήσω πώς.

Είναι εύκολο να στήνουμε στα 6 μέτρα τους σχισματικούς και ιδιαίτερα αυτούς της παλαιάς αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Αλλά πόσο έντιμο είναι να μας απασχολούν -και πρέπει να μας απασχολούν- αποκλειστικά οι σχισματικοί του νέου και του παλαιού ημερολογίου, όταν αδιαφορούμε πλήρως διότι ο Οικουμενισμός έχει κατασπαράξει κυριολεκτικά τα σωθικά της Εκκλησίας και κατόρθωσε, με την Σύνοδο της Κρήτης, να θεσμοθετήσει τον Οικουμενισμό ως πίστη της Εκκλησίας και τώρα -όπως μας απεκάλυψε ανερυθρίαστα ο Σεβ. Προύσσης- προωθούνται για να επικυρωθούν ακόμη πιο σοβαρές κακοδοξίες σε μελλοντικές Πανορθόδοξες Συνόδους που θα συγκληθούν σύντομα;

Απολύτως σύμφωνοι! Οι Παλαιοημερολογίτες -συμπεριλαμβανομένων των Εσφιγμενιτών της παλαιάς αδελφότητας- είναι σχισματικοί. 

Ο αγώνας μας είναι εναντίον των δύο δαιμονικών άκρων. Του Οικουμενιστικού συγκρητισμού και του Σχίσματος. Ουδεμία περί τούτου αμφιβολία.

Ορισμένοι μάλιστα από τους Παλαιοημερολογίτες και Νεοημερολογίτες Σχισματικούς είναι και βλάσφημοι, επειδή θεωρούν άκυρα και στερημένα της Θείας χάριτος τα μυστήρια της Εκκλησίας, ενώ πολλοί από αυτούς δεν αναγνωρίζουν ως Αγίους τον Όσιο Παίσιο τον Αγιορείτη και τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη. Τόσο πολύ σκότισε το μυαλό τους ο σατανάς! 

Το ίδιο κάνουν και ορισμένοι που αυτοπροσδιορίζονται ως Αποτειχισμένοι, οι οποίοι δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από Σχισματικοί.

Η αποσιώπηση, όμως, των θανάσιμων κινδύνων που προέρχονται από τον Οικουμενισμό, δεν είναι ούτε έντιμη στάση πολλώ μάλλον δεν είναι ορθόδοξη.

Η ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ
__________

Να ελπίσουμε, Πανοσιολογιώτατε, ότι θα επανέλθετε και θα διορθώσετε τα ημαρτημένα;  

Επαναλαμβάνω ότι σε τίποτα δεν διαφωνούμε ως προς την κριτική σας έναντι των Παλαιοημερολογιτών ή Νεοημερολογιτών σχισματικών, αλλά η σιωπή σας για τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου είναι πολύ προκλητική και οπωσδήποτε δεν σας τιμά.

Θα μου επιτρέψετε να επανέλθω -συν Θεώ- σύντομα για να πούμε κάποια πράγματα για τους Παλαιομερολογίτες και Νεοημερολογίτες Σχισματικούς, αλλά και για την δική σας στάση έναντι του Οικουμενισμού και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ιδιαίτερα.

1 comment:


  1. Έλα τώρα κυρ Παναγιώτη ! Πες την Αλήθεια !

    Περιμένεις από τους Κατσουλιέριδες να ασκήσουν κριτική στον Βαρθολομαίο ?

    ReplyDelete