Wednesday, July 25, 2018

ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ


ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε άρθρο του Σεβ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου, αναφορικά με τα αίτια των θεομηνιών και των άλλων συμφορών που πλήττουν την πατρίδα μας.

Ο ΑΣΕΒΗΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
_______

Ο Σεβασμιώτατος θεωρεί τις πυρκαγιές και τις καταιγίδες παιδαγωγία του Θεού, επειδή οι Έλληνες αφρόνως ψήφισαν τον άθεο, ασεβή και Εκκλησιομάχο Τσίπρα δύο φορές πρωθυπουργό, ενώ γνώριζαν ότι είναι συνειδητός άθεος σε βαθμό κακουργήματος. Αρνείται να κάνει εκκλησιαστικό γάμο με την δωδεκαθείστρια μητέρα των παιδιών του, τα οποία άφησε αβάπτιστα και τους έδωσε ονόματα από το Δωδεκάθεο και τους ήρωες του μαρξισμού.

O κ. Πρωθυπουργός και το υπόλοιπο σινάφι του ΣΥΡΙΖΑ χτυπούν ανελέητα την Εκκλησία, προσπαθούν -με κάθε τρόπο- να εξοστρακίσουν τον Χριστό από τα σχολεία, να απο-ορθοδοξοποιήσουν το μάθημα των θρησκευτικών, ψηφίζουν κατά συρροήν αντιχριστιανικούς νόμους που αφορούν το οικογενειακό δίκαιο κτλ.. 

Παράλληλα προδίδουν ενσυνείδητα τα συμφέροντα του ευλογημένου μας έθνους, όχι μόνον με την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και με όσες άλλες προδοσίες έχουν έτοιμες στα σκαριά για την Βόρειο Ήπειρο, την Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, την ΑΟΖ και την Κύπρο και βάζουν έτσι σε θανάσιμο κίνδυνο τον λαό του Θεού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΕΧΕΙ ΟΡΘΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ
_________

Το άρθρο του Σεβασμιώτατου Καλαβρύτων επισημαίνει ότι ο Θεός παιδαγωγεί τον λαό Του, επειδή ψηφίζει, ανέχεται και χειροκροτεί ένα προκλητικά άθεο κι ασεβή πρωθυπουργό. Άρα είναι συνυπεύθυνος για την ασέβεια αλλά και την εξ αυτής παιδαγωγία.

Ο Σεβασμιώτατος δεν λέγει τίποτε διαφορετικό από ότι λέγει η Ιερά Ιστορία.

Η αθεία, ο συγκρητισμός και η ασέβεια των βασιλέων του Ισραήλ ανάγκασε πολλούς προφήτες να τους ελέγξουν κατά πρόσωπο και να τους προειδοποιήσουν ότι, αν δεν μετανοήσουν, μεγάλες συμφορές κάθε είδους, θα πλήξουν τον Ισραήλ.

Και αυτό ακριβώς συνέβαινε για αιώνες την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης σε πάμπολλες περιπτώσεις (Προφήτες Ηλίας, Ησαίας, Ιερεμίας κτλ.). 

Οι Άγιοι Προφήτες έλεγχαν τους ασεβείς βασιλείς του Ισραήλ και προφήτευαν την παιδαγωγία του Θεού που ακολουθούσε λόγω της αμετανοησίας αρχόντων και λαού.

ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
________

Πολλοί χριστιανοί (δυστυχώς και κληρικοί ακόμη και ιεράρχες) θεωρούν ότι οι φυσικές καταστροφές είναι αποτέλεσμα  τυφλών φυσικών νόμων. Δεν κατανοούν ότι η λειτουργία των φυσικών νόμων βρίσκεται στα χέρια του Θεού. 

Η θεώρηση αυτή σηματοδοτεί συγκεκαλυμμένη ή απροκάλυπτη αθεία, επειδή όσοι εμφορούνται από αυτή την πλάνη, αδυνατούν να αντιληφθούν ότι οι νόμοι της φύσεως, αλλά και η πρόσκαιρη αναστολή τους (θαύματα), είναι έργο του Θεού, που είναι ο δημιουργός της Φύσεως και των νόμων με τους οποίους λειτουργεί.

Αυτή η πλάνη έρχεται γάντι με την θεώρηση της πλειοψηφίας των ανθρώπων, που ζητούν από τον Θεό και την Εκκλησία παρηγοριά ή θαύμα για όσες δοκιμασίες συμβαίνουν στη ζωή τους. Αυτό που δεν θέλουν, όμως να ακούσουν με τίποτα είναι το προφητικό μήνυμα της Εκκλησίας που καλεί τον άνθρωπο σε μετάνοια.

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙ ΠΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑ
________

Επίσκοποι, πρεσβύτεροι, διάκονοι, θεολόγοι και άλλοι άσκησαν κριτική στον Σεβασμιώτατο Καλαβρύτων, επειδή ο Θεός δεν είναι ο αίτιος του κακού.

Ορθή δογματικά η επισήμανση, αλλά παντελώς άσχετη με τις συμβατικές επιφορές, με τις οποίες ο Χριστός παιδαγωγεί τον σκληροτράχηλο παλαιό και νέο Ισραήλ, για να οδηγήσει τον λαό του σε μετάνοια.

“Ο Θεός είναι αγάπη”, λένε. “Γι’ αυτό και δεν τιμωρεί”, αλλά αδυνατούν να αντιληφθούν ότι αυτή ακριβώς η αγάπη του Θεού, επιβάλλει την παιδαγωγία μας, με τις συμβατικές επιφορές, για να μας οδηγήσει σε μετάνοια και να μας ανοίξει την οδό της σωτηρίας.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
_________

Αν τις πιο πάνω κυριολεκτικά αθεολόγητες θέσεις διατύπωναν μόνον κοσμικοί άνθρωποι άγευστοι της πίστης της Εκκλησίας ή δεδηλωμένοι εχθροί της πίστης μας ή ευσεβείς, έστω, χωρίς θεολογική κατάρτιση, το θέμα δεν θα ήταν τόσο σοβαρό.

Αλλά δεν πάει πολύ να προπηλακίζεται, από τους συνεπισκόπους του -ορισμένους έστω- και άλλους κληρικούς και θεολόγους, ο Σεβ. Καλαβρύτων, επειδή εξέφρασε την διαχρονική πίστη της Εκκλησίας;

Η θεολογική κατάρτιση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου είναι παγκοίνως γνωστή. Η Νεορθόδοξη θεολογική σκέψη του Σεβ. Αλεξανδρουπούλεως Άνθιμου εξίσου γνωστή και ο οικουμενιστικός προσανατολισμός του Σεβ. Μεσσηνίας ακόμη πιο γνωστός. Το ίδιο και του Δημητριάδος οι μεταπατερικοί προσανατολισμοί.

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι οι μόνοι που διατυπώνουν τόσο απαράδεκτες θέσεις.

Η Νεορθοδοξία έχει προξενήσει ανυπολόγιστη ζημιά στην Θεολογία και την Εκκλησία.

1 comment:

  1. Όπως μας πληροφορεί ένα μήνυμα , που λάβαμε 40.000 Έλληνες δύο ημέρες πριν την φωτιά στα δυτικά καί ανατολικά προάστια των Αθηνών παρακολούθησαν συναυλία την δαιμονικής μπάντας " iron maiden " , η οποία στό τέλος της συναυλίας έρριξε τον Σταυρό κάτω στό έδαφος και οι Έλληνες ούρλιαζαν επιδοκιμαστικά για την βλασφημία μέσα σε παραλήρημα ευτυχίας !


    40000 thousands Greeks 2 days before the massive fire in the West and Eastern suburbs of Athens attended the blaspemous evil band Iron Maiden who at the end of their performance threw the Cross to the ground and the greeks shouted loud approving the blaspemy in happinness!

    ReplyDelete