Friday, July 27, 2018

ΜΟΝΟΝ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ


ΜΟΝΟΝ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ

Της κ. Ελένης Λωρίτου
=====

Οι εικόνες των αγίων έγιναν σώβρακα για τον απαυτό των ομοφυλοφίλων. Καμία δημοκρατική αρχή ούτε εκκλησιαστική ούτε πολιτική δεν κινήθηκε αυτεπαγγέλτως για τιμωρία της βλασφημίας. Αντιθέτως η βουλή ντύθηκε στα ρόζ χρώματά τους! 

Διερωτώνται κάποιοι αν είναι η ώρα να πει ο Καλαβρύτων και όλοι μας αυτά τα λόγια, επιδιδόμενοι οι ίδιοι σε "αγαπουλινισμούς"! 

Αυτοί που σκόρπισαν την απογοήτευση στον λαό, αν πρέπει κανείς να φέρει παιδιά μέσα σε έναν τόσο σκληρό και διεφθαρμένο κόσμο, που με μαθηματική ακρίβεια αυτά τα παιδιά θα οδηγηθούν στην απώλεια, αυτοί τώρα χύνουν υποτίθεται μαύρο δάκρυ πάνω από την απώλεια των ανθρώπινων ζωών! 

Όταν έγινε το τσουνάμι σε εκείνη την μακρυνή χώρα, που ήταν ο παράδεισος των παιδόφιλων, ο π. Θεόδωρος Ζήσης, ειρήσθω ο ίδιος έζησε την τραγικότητα του θανάτου, είπε ότι ο θάνατος αυτών των παιδιών ήταν ευεργεσία του Θεού προς αυτά τα παιδιά που προορίζοντο για την παιδική πορνεία. 

Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν θα κάνει μαθήματα πένθους σε εκείνους, που μονίμως βιώνουμε το πένθος, που πονάμε για το πυκνό σκοτάδι, στο οποίο περιέπεσε η Εκκλησία και η φιλτάτη πατρίδα. Η κάθε πληγή στο σώμα της Εκκλησίας και της πατρίδος είναι και πληγή στην δική μας ψυχή. Το πένθος έγινε το καθημερινό μας πικρό ποτήρι. Προσπαθούμε να σώσουμε την ψυχή μας από την θλίψη, που αυτή η κατάσταση δημιουργεί, και να στηρίξουμε αν είναι δυνατόν και τους αδελφούς μας. Απέναντι στην κραυγή μας συναντούμε τον χλευασμό και την λοιδορία. 

Οι καλοπερασάκηδες "αγαπουλίνοι", που μια χαρά απολαμβάνουν την εξαργύρωση της προδοσίας, είδαν την οδύνη μας ως ψυχοπάθεια. Τον πόνο μας τον αντιμετώπισαν με ειρωνικό χαμόγελο. Χαμογελούμε είπαν! Είναι ψυχοπαθείς! Οι ευάλωτες ψυχές από την επιφορά της αφόρητης θλίψης κοντεύουν να πάθουν κατάθλιψη. Προσπαθεί ο ένας με τον άλλον να βάλουμε ψυχικά αντερείσματα. 

Η αναλγησία του επιβήτορα επί της Εκκλησίας του Χριστού χαρακτηριστική! Ανοήτως χαμογελά! Σπάζουν τα χρυσά τους μπαστούνια στην πλάτη μας. Φτάνει η συμπόνια σας και τα συγκαταβατικά σας χαμόγελα. 

Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε, μας προειδοποιεί ο Νυμφίος. Όμως την χαράν ημών ουδείς δύναται άραι αφ ημών, γιατί ο ίδιος ο Χριστός είναι παρηγορητής των ψυχών μας. Φοβόμαστε πιο πολύ τις πύρινες φλόγες της κολάσεως, από αυτές εδώ που μπορεί να μεταστραφούνε σε δροσιά του Παραδείσου. Μας κάνατε την ζωή μας κόλαση, ώστε ο Θεός αφαρπάζει αθώες ψυχές παιδιών για να τις αναπαύσει στην αγκαλιά του. 

Ας παρηγορηθεί η κάθε μάνα και ο κάθε πατέρας, που έχασαν τα παιδιά τους μέσα σε αυτή την πύρινη κόλαση. Αναπαύονται στην αγκαλιά του Χριστού. Οι "αγαπουλίνοι" ας το βουλώσουν, έστω αυτή την ώρα του πένθους! Μόνο η μετάνοια για την συλλογική αμαρτία και βλασφημία, μπορεί να προσελκύσει την θεία παρηγοριά.

No comments:

Post a Comment