Sunday, July 26, 2015

ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Α.Ο.Κ., ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ



ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Α.Ο.Κ., ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είχα επισημάνει από καιρό ότι η παρουσία του π. Βασίλειου Βολουδάκη στο τιμόνι του “Ορθοδόξου Τύπου” μόνον αφορμή προβλημάτων θα ήταν πρόξενος. 

Και ιδού! Στην τελευταία έκδοση του “Ορθοδόξου Τύπου” ο γνωστός άγνωστος που υπογράφει με τα αρχικά Α.Ο.Κ., ξανάκανε την εμφάνισή του με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για την ιεραποστολή που κινείται στο χώρο της φαντασίας, της ιστορικής ανακρίβειας και της ασυναρτησίας. Too much TV και μάλιστα sci fi, όπως λένε οι Αμερικανοί. 

Μεταξύ άλλων παραδοξοτήτων ο Α.Ο.Κ. ζητά να βάλουν κλήρο την terra missionis της Άπω Ανατολής, της Ασίας αλλά και της Αφρικής μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών!!!

Αγνοεί ότι η κυβέρνηση της Κίνας δεν δίνει ούτε στους στενούς συμμάχους της χώρας τους -Ρώσους- άδεια ελεύθερης ιεραποστολής; Πολλώ μάλλον δεν δίνει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και σε άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Ζητά, επίσης, την ανασύσταση των εκατοντάδων Μητροπόλεων της Μικράς Ασίας -εικάζουμε και της Θράκης- λες και υπάρχουν εκατοντάδες άγαμοι κληρικοί έτοιμοι να χειροτονηθούν και να μεταβούν στη Μικρά Ασία για ιεραποστολή.!!!

Ζητά επίσης την αποστολή 300 ιεραποστόλων από την Ελλάδα στο χώρο της ιεραποστολής χωρίς να μας εξηγεί πού θα τους βρεί η Εκκλησία της Ελλάδος τους 300 κληρικούς με ιεραποστολικό πόθο, ενώ σήμερα ο χώρος της ιεραποστολής λιμοκτονεί εξαιτίας της λειψανδρίας.

Εκτός των χωρών της Άπω Ανατολής ο Α.Ο.Κ. ζητά την αποστολή ιεραποστόλων στις μουσουλμανικές χώρες. Διερωτόμαστε! Δεν ακούει ειδήσεις; Δεν πληροφορείται ότι κάθε μεταστροφή μουσουλμάνου στο χριστιανισμό τιμωρείται με λιθοβολισμό; Ερωτούμε: Κινούνται στο χώρο της σοβαρότητας αυτές οι προτάσεις;

Ταπεινή μας εισήγηση στον Α.Ο.Κ.: Αν ο ίδιος έχει όρεξη για ιεραποστολή -πράγμα που  διαμφισβητούμε σοβαρά- ας πάει να βοηθήσει τα υπάρχοντα κλιμάκια που πάσχουν από φοβερή λειψανδρία και ας αφήσει κατά μέρος την κατάστρωση επιτελικών σχεδίων διαμερισμού με κλήρο των μελλουσών να συσταθούν ιεραποστολών λες και είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση στον "Ορθόδοξο Τύπο" αφότου ανέλαβε τα ηνία της κατεύθυνσής του ο π. Βασίλειος Βολουδάκης. Ιδεοληψίες, εμμονές, πρόχειρες κρίσεις για θέματα που αγνοούν οι συντάκτες των κειμένων του, παραδοξολογήματα, ενασχόληση με την πολιτική κτλ.. 

Αντί για έπαλξη αντιοικουμενιστικού αγώνα ο "Ορθόδοξος Τύπος" κατέστη προπύργιο  ιδεοληψίας και Μακρακισμού.

Αλλά θα πρέπει να επανέλθουμε σύντομα για να εξηγήσουμε για ποιο λόγο δεν απαντήσαμε στις αήθεις επιθέσεις του π. Βασιλείου που μας εξαπέλυσε πριν ορισμενες βδομάδες με πρωτοσέλιδο κείμενο του "Ορθοδόξου Τύπου."

No comments:

Post a Comment