Thursday, July 23, 2015

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ κ. ΑΡΣΕΝΙΟΥ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ κ. ΑΡΣΕΝΙΟΥ



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Εμβρόντητοι διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις” την ακόλουθη είδηση:

“Οικουμενιστική συμπροσευχή. Ορθόδοξοι φοιτητές με τον Μητροπολίτη Αυστρίας Αρσένιο στο Salzburg.

Μετά από σχετική πρόσκληση της Μητρόπολης προσήλθαν 18 ορθόδοξες φοιτήτριες και φοιτητές στο Salzburg για να πραγματοποιήσουν ενα "κατανυκτικό Σαββατοκύριακο" στις 22 και 23 (Φεβρουαρίου). Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν μια συνέχεια της πρώτης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2013 στο ησυχαστήριο Altenburg. Ο Μητροπολίτης Αρσένιος και οι φοιτητές φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, στο μοναστήρι βενεδικτινών μοναζουσών "Nonnberg."

H αδελφή Perpetua, η ηγουμένη του μοναστηριού, καλωσόρισε την ομάδα και την ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της ιστορικής μονής. Το μοναστήρι ιδρύθηκε από τον Άγ. Rupert, τον πρώτο επίσκοπο του Salzburg, το 712/15 μ.Χ. και είναι το παλαιότερο μοναστήρι στο γερμανόφωνο χώρο.

Μετά την ξενάγηση οι συμμετάσχοντες έλαβαν μέρος στον εσπερινό και έτσι τους δόθηκε η δυνατότητα της συμπροσευχής!

Όσο ο Μητροπολίτης Αρσένιος, τόσο και η ηγουμένη Perpetua τόνισαν την δύναμη της τακτικής προσευχής και την οικουμενική υποχρέωση να προσευχόμαστε ο ένας για τον άλλον πέρα απ' όλα τα σύνορα.  

Το βράδυ της ιδίας ημέρας ο Μητροπολίτης Αρσένιος συζήτησε με τους φοιτητές θεολογικά και εκκλησιαστικά ζητήματα της Ορθοδοξίας. Επιπλέον έγιναν πρόβες ορθόδοξης εκκλησιαστικής μουσικής, για να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές να συμμετάσχουν ενεργά στην κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στο Salzburg.”

Αυτό το εργόχειρο, λοιπόν, βρήκε πρόσφορο ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος για να βοηθήσει τους φοιτητές της Μητροπόλεως του να συμπνευματιστούν. Πήγαν ένα Σαββατοκυρίακο σε παπικό μοναστήρι όπου και συμπροσευχήθηκαν και λειτουργήθηκαν με Παπικούς και είχαν και την ηγουμένη της Παπικής Μονής να τους κατηχεί!!!

Καθόλου παράξενο, λοιπόν, ότι με τέτοια μυαλά που κουβαλεί ο Σεβ. Αυστρίας δήλωσε χωρίς να ερυθριάσει ότι θαύμαζε από φοιτητής τους Βατοπαιδινούς!!! 

Οι Βατοπαιδινοί, ως γνωστόν, μας είπαν χωρίς να ερυθριάσουν ότι οι συμπροσευχές, όχι μόνον με αιρετικούς αλλά και με αλλόθρησκους είναι κατ’ οικονομίαν δεχτές (Αρχιμ. Εφραίμ Βατοπαιδινός) και ότι πρέπει να ακολουθούμε τους επισκόπους ακόμη και όταν μας οδηγούν στις αιρέσεις(Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος)!!!

Ποιος ξέρει; Θα βάζουν σε εφαρμογή τις υποθήκες του θεομπαίκτη τους Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού ο οποίος μεταξύ άλλων κακοδοξιών υποστήριζε τις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως.

Με αυτά τα δεδομένα ο Θεός να φυλάει για το τι είδους μοναστήρι ετοιμάζεται να κάνει ο Σεβ. Αυστρίας στα σύνορα Ουγγαρίας και Αυστρίας. 

6 comments:

  1. Προχθές (22/8/2015):

    "Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας και Εξάρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ.κ. Αρσενίου, τελέστηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επί τη μνήμη των Βατοπαιδινών Αγίων."

    Με άφθονες φωτογραφίες όπως πάντα στα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων.
    Ενδεικτικά:
    http://www.agioritikovima.gr/agnea/item/64076-%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9-%CE%BC-%CE%BC-%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

    http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/1969-lampros-eortasmos-ton-agion-batopaidinon-pateron-foto

    Το διαδίκτυο κατακλύζεται με φωτογραφίες και βίντεο από κάθε αγρυπνία ή ακολουθία του Αγίου Όρους, στην οποία συμμετέχουν επίσημοι.
    Μέχρι και βίντεο με κηδείες και μνημόσυνα μέσα στο Άγιο Όρος έχουμε πλέον. Όλα με την φωτογραφική κάλυψη.. Όπως είπε κάποιος, κάποιοι μοναχοί κατάντησαν "κοσμικοί με ράσα".

    Εκφράζουμε την μεγάλη θλίψη μας για τις συνεχιζόμενες εκτροπές.

    ReplyDelete
  2. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΒΑΤΟΠΑΔΙΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΟΜΙΚΕΥΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

    ReplyDelete
  3. ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο Π. ΕΦΡΑΙΜ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΕ ΚΕΛΙΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΧΤΥΟ

    ReplyDelete
  4. ΦΥΣΙΚΑ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΔΙ.

    ReplyDelete
  5. ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΜΕΣΟΥ

    ReplyDelete
  6. Και φυσικά, η "επίσκεψη" εκτός των άλλων, περιελάμβανε και συνέντευξη στο pemptousia της Μονής Βατοπεδίου (και αναπαραγωγή από τα υπόλοιπα εκκλησιαστικά site). Αν δεν σας πειράζει να χάσετε 15:30 λεπτά από τον χρόνο σας, δείτε την :

    Αυστρίας Αρσένιος: Η Ορθοδοξία στην καρδιά της Ευρώπης (ΒΙΝΤΕΟ)

    http://www.agioritikovima.gr/eipan/item/64195-%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

    ReplyDelete