Saturday, July 18, 2015

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ “ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ” ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ!



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ “ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ” ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη Romfea.gr, το ακόλουθο εξαιρετικού ενδιαφέροντος ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Ο Παναγιώτατος προσκαλεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, και τους 36 Μητροπολίτες των Νέων Χωρών να παρευρεθούν στη σύναξη των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα της ινδίκτου. 

Ο κ. Βαρθολομαίος στην επιστολή του προσκαλεί τους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος που υπάγονται στην πνευματική του δικαιοδοσία και συνάμα είναι μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να "συνεορτάσουν" την αρχή του εκκλησιαστικού έτους στο Φανάρι.

Στην επιστολή του ο Παναγιώτατος ζητά από τους Μητροπολίτες των Νέων Χωρών να παραμείνουν με την ευκαιρία μερικές ημέρες ακόμη ώστε να έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε προσωπικό επίπεδο για την επικείμενη Πανορθόδοξη Σύνοδο του 2016, καθώς και για τους θεολογικούς διαλόγους με τους ετεροδόξους.”

Επιτέλους! Δίνεται η ευκαιρία στους αρχιερείς των “Νέων Χωρών”, δηλαδή όσους υπάγονται στην πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Θρόνου, να μιλήσουν για ζωτικά θέματα και μάλιστα για τον Οικουμενισμό και για την Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Η ευκαιρία που προσφέρει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στους αρχιερείς των “Νέων Χωρών” της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι μοναδική. Αντί να συζητήσουν για την οικολογία και την κάθε λογής τριχολογία αυτή τη φορά θα κληθούν να ομολογήσουν τις αλήθειες της πίστης μας.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι, αν αποτύχουν να ανταποκριθούν στην ιστορική αυτή πρόσκληση που τους απευθύνει ο Παναγιότατος, θα μείνουν αναπολόγητοι ενώπιον του ποιμνίου τους, ενώπιον του κριτηρίου της Ιστορίας και εν ημέρα Κρίσεως. 

Η ώρα που έπαιζαν κρυφτούλι για θέματα πίστεως παρήλθε. Τώρα θα αποκαλυφθούν τα μύχια της καρδίας και της διανοίας των ιεραρχών μας. Τώρα θα υποχρεωθούν να πάρουν θέση για όλα τα επίμαχα θέματα που αφορούν τον Οικουμενισμό και την Πανορθόδοξη Σύνοδο και προσευχόμαστε και ελπίζουμε ότι θα δώσουν ορθόδοξη ομολογία με παρρησία και ευθύνη απέναντι στο Χριστό και στο ποίμνιό τους.

No comments:

Post a Comment