Monday, July 20, 2015

ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ‘’ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ’’ ΤΩΝ ΛΕΧΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ, Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ



ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ‘’ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ’’ ΤΩΝ ΛΕΧΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ, Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

(Τώρα όμως που επαναλειτούργησε η ΕΡΤ, θα κάνουν την αρχή οι ‘’ημέτεροι ερμηνευτές’’,  να σταματήσουν την ακατάσχετη ενθουσιαστική φλυαρία τους;)

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, μια ‘’επιτυχία’’ των ‘’φανατικών ερμηνευτών’’ του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού σε διαδικτυακούς ιστότοπους των, ήταν και το κλείσιμο της ΕΡΤ επί προηγούμενης Κυβέρνησης. Φυσικά ο σκοπός του κλεισίματος της ΕΡΤ, ήταν για να σπάσουν οι εργασιακές συμβάσεις με τους υπερβολικούς μισθούς. 

Αυτό το γεγονός έγινε αφορμή να αρχίσουν να ομιλούν οι ‘’ημέτεροι’’ επαιρόμενοι για τον ‘’δικό τους’’, ότι δηλαδή επαληθεύτηκε που είπε ότι θα απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Φυσικά όλα τούτα τα συνόδευσαν κάποιοι με την ενθουσιαστική ‘’βεβαιότητά’’ τους, ‘’τα είχε δει όλα’’. Η έγνοια των να επαληθευτεί ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός, που τόσες φορές έχει διαψευστεί.

Η σημερινή Κυβέρνηση επαναλειτούργησε την ΕΡΤ, με νέες φυσικά εργασιακές συμβάσεις. Το ισχυρό επιχείρημα για τον  π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό κατ’ αυτούς, δεν υφίσταται πλέον. Έχει επικρατήσει σιωπή και προχωρούν σε νέο ενθουσιαστικό ‘’εγχείρημα’’. Ούτε μια απολογία, ούτε μια ανασκευή. Και ελάχιστη σοβαρότητα να υπήρχε θα έπρεπε να απολογηθούν. 

Τώρα που η ΕΡΤ επαναλειτούργησε, επεκράτησε σιωπή μεγάλη για το θέμα τούτο, μέχρι φυσικά την επόμενη ‘’επαλήθευση’’. Αντιλαμβάνονται οι ‘’ερμηνευτές’’ των λεχθέντων του, τι ζημιά προκαλούν στους ανυποψίαστους πιστούς;

Γιατί να διαδίδονται καθημερινά τέτοιοι σχολιασμοί σε χιλιάδες Χριστιανούς, που επισκέπτονται ‘’ημέτερους’’ διαδικτυακούς ιστότοπους; Λύπη μεγάλη αισθάνεται κανείς, από τέτοιες εκτροπές, που είναι  τόσο ξένες στο Ορθόδοξο ήθος και παραπλανούν τον απλό λαό. 

Αν περιέλθει κανείς τους διαδικτυακούς ιστότοπους των ‘’φανατικών υποστηρικτών’’ του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, τον οποίον ενθουσιαστικώς κάποιοι προσαγορεύουν και «άγιο», θα παρατηρήσει ότι ζουν ένα ενθουσιαστικό «προφητικό» παραλήρημα.

Πώς θα μας πείσουν όμως εμάς όλους, που γευτήκαμε με πικρία τις προηγούμενες διαψεύσεις του στην Κύπρο, να πάρουμε στα σοβαρά τους ενθουσιαστικούς σχολιασμούς τους; 

Γιατί αφήνονται αυτοί που τον γνώρισαν σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο, να έχουν την ‘’αίσθηση’’ ότι πρόκειται για μεγάλο σύγχρονο προφήτη; Γιατί ενώ γνωρίζουν την αλήθεια των προηγουμένων διαψεύσεων του σιωπούν; 

No comments:

Post a Comment