Wednesday, July 29, 2015

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟ ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ



Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟ ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ

«Έχει και κάποιους εκεί στο Σταυροβούνι (γέλως), με τι δογματισμούς ομιλούν (γέλως)» - π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Η Συνοδική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου, ανεσκευάζονας την απαράδεκτη  θέση του θεολόγου κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη για το θέμα των αμβλώσεων, ανεσκεύασε στην ουσία και την κακόδοξη θέση του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού για το μη εφάμαρτο της έκτρωσης πριν τον τρίτο μήνα της κύησης.

Ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός και άγνοια είχε της Πατερικής διδασκαλίας στο θέμα των εκτρώσεων, παρεμηνεύοντας χωρίο της Εξόδου της Παλαιάς Διαθήκης και κακοδόξως εδίδαξε στο θέμα τούτο. 

Όρος της Στ΄ Οικουμενικης Συνόδου αναφέρει ότι, εάν τολμηθεί καινοτομία εις τα περί πίστεως, ήτοι λέξεως εφεύρεσις, από μονάζοντα υπάρχει κίνδυνος αναθεματισμού.

Φυσικά αν γίνει αποδεκτός ο αυτοισχυρισμός του  π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού που είπε ‘’συνιστών εαυτόν’’ ότι «ο  ίδιος ο Θεός Λόγος μας έβαλεν μέσα εις τον δρόμον της Πατερικής ορολογίας. Δεν αρνούμαι τίποτα, μας έδωσεν την ικανότηταν να γράψομεν με λεπτομέρειαν όλην την Πατερικήν ορολογίαν… », θα είναι όντως η συμβουλή του ακόμα πιο επικίνδυνη.  

Το ηχητικό ντοκουμέντο για τις εκτρώσεις υπάρχει. Η αμφισβήτηση του εν λόγω ηχητικού ντοκουμέντου από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, στηρίζεται στον αστήρικτο ισχυρισμό ότι επιστημονικώς υπάρχει η δυνατότητα να γίνει, όπως γράφει η ανακοίνωση της Μονής, τέλεια απομίμηση της φωνής κάποιου, πράγμα που δεν ευσταθεί (όταν έχεις γνώση της φωνής κάποιου, αντιλαμβάνεσαι την απομίμηση). Η τέλεια απομίμηση της φωνής κάποιου δεν είναι κατορθωτή, ούτε με τα σύγχρονα τεχνικά μέσα. Επιπρόσθετα παρέχεται η τεχνική δυνατότητα εξακρίβωσης της αξιοπιστίας του ηχητικού ντοκουμέντου, με τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας.  

Ευκαιρία λοιπόν, γι’ αυτούς που τον στηρίζουν με τόση ιδιοτέλεια και τόσο φανατισμό, να θέσουν το θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και τότε θα ιδούν και ‘’δικούς’’ τους να καταμαρτυρούν ότι τον άκουσαν. Αυτά φυσικά δεν είναι αοριστολογίες. Ας τεθεί το θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, και θα αποδειχθεί η αλήθεια του λόγου τούτου.  

Ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, πιθανό να είναι δύσκολο το ψέμα, και από άλλους που έγιναν αυτήκοοι μάρτυρες της γενοκτόνου συμβουλής. Αυτά φυσικά δεν είναι γενικολογίες. Η μαρτυρία δεν είναι μόνο μία. Μία μόνο είναι η ενυπόγραφη μαρτυρία. Ας τεθεί το θέμα λοιπόν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

Αντί επιλόγου ας υπενθυμίσομε τον γενοκτόνο σαρκασμό που μας λύπησε, από το ηχητικό ντοκουμέντο όπου π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός ‘’διδάσκει’’ την περί εκτρώσεων κακοδοξία του: «Τώρα οι παπάδες λένε, ου, ου, ου, αν ακούσεις τους παπάδες τι λένε. Έχει και κάποιους εκεί στο Σταυροβούνι (γέλως), με τι δογματισμούς ομιλούν (γέλως). Ρε, τελείωσε, είναι φόνος, από το Θεό θα… (γενοκτόνος γέλως)».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ - Οι υποψήφιοι σχολιαστές, ας συμπεριλάβουν στις ‘’αγιοποιητικές’’ παραμέτρους των και τη δυναμική στέρησης αθώων χαμογέλων, με τέτοια γενοκτόνο συμβουλή. Το Ορθόδοξο Εκκλησιολογικό ύφος επιβάλλει, την Ορθόδοξη υπομονετική σοβαρότητα, να αναμένομε την Εκκλησία μας να αγιοκατατάσσει τους Αγίους, και όχι την ιδιοτελή ‘’αγιοποιητική’’ μάνητα που καλλιεργείται από τους ‘’φανατικούς υποστηρικτές’’ για τον ‘’δικό’’ τους.

No comments:

Post a Comment