Thursday, July 30, 2015

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΚΑΙ ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΜΑΣ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ



ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΚΑΙ ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΜΑΣ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πολλοί ένιωσαν την ανάγκη να επικοινωνήσουν μαζί μου και να με προτρέψουν να μιλήσω αυστηρά για τις αήθεις επιθέσεις που είχε εξαπολύσει εναντίον μου πριν μερικές βδομάδες ο π. Βασίλειος Βολουδάκης.

Τους απάντησα ότι ο καθένας έχει το επίπεδό του και αλίμονον αν αδικούσα τόσο πολύ τον εαυτό μου ώστε να πέσω στο επίπεδο του π. Βασιλείου.

Ουδέποτε θα επιτρέψω σοβαρά θέματα θεολογικού περιεχομένου να ευτελιστούν σε επίπεδο προσωπικών αντεγκλήσεων και χαρακτηρισμών.

Αντίθετα σταθερή είναι η πρόθεσή μας να μιλούμε για τον σεπτό Γέροντα των Εξαρχείων με σεβασμό και αγάπη. Καθηκόντως, φυσικά, θα διαφωνούμε ευσεβάστως με τις όποιες κακοδοξίες διατυπώνει, τις αήθειές του, τις εμμονές και τις ιδεοληψίες του και τις απανωτές αστοχίες του σε θέματα πίστεως.

Ο π. Βασίλειος έπεσε σε δεινή Παποκαισαρική πλάνη. Είναι εισηγητής ενός παποκαισαρικού συστήματος ιδιότυπου αγιοταλλαχισμού: Του Βολουδακικού Αγιατολλαχισμού όπως αναλύσαμε με σειρά άρθρων στο παρελθόν. Αν υπήρχε γρηγορούσα διοίκηση της Εκκλησίας θα έπρεπε από καιρό να είχε μπαγλαρώσει τον καλό μας τον Γέροντα και να τον οδηγήσει σε συνοδικό δικαστήριο για να τον καθαιρέσει.

Είναι επίσης γεγονός ότι ο σεπτός Γέρων των Εξαρχείων είναι στρεψόδικος και ότι λίγο δισταγμό έχει να διαστρέψει -μετερχόμενος ακόμη και ψεύδη και συκοφαντίες- τις θέσεις όσων τον επικρίνουν για την πορεία ολέθρου που ακολουθεί, όπως θα δείξουμε αναλυτικά με σειρά άρθρων προσεχώς.

Είναι επίσης δεδομένο ότι μετέρχεται ποταπές μεθόδους για να πετύχει τους στόχους τους και για να πλήξει όποιον θεωρεί αντίπαλό του, όπως και πάλιν θα αποδείξουμε πειστικά σε προσεχή άρθρα.

Εμείς, όμως, θα εμμείνουμε ανυποχώρητα να μιλούμε για το σεπτό του πρόσωπο με σεβασμό και αγάπη η οποία μας επιβάλλει καθηκόντως να του υποδεικνύουμε τις πλάνες του με την ελπίδα ότι θα διορθωθεί.

Ας βρίζει, λοιπόν, και ας συκοφαντεί. Ας στρεψοδικεί και ας ψεύδεται. Ας πέφτει χαμηλά. Εμείς δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο που σπεύδει με ασυγκράτητη ορμή. Κολλημένοι σαν στρείδια στο βράχο του σεβασμού και της αγάπης θα απευθυνόμαστε προς το σεπτό του πρόσωπο με επιχειρήματα και θα προσευχόμαστε για την ανάνηψή του.

No comments:

Post a Comment