Sunday, February 20, 2011

ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ





ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Δυστυχώς, ως μη όφειλε, άρχισε μια εντελώς αχρείαστη συζήτηση για την ερμηνευτική της Αποκάλυψης αναφορικά με την “Κάρτα του πολίτη” την ώρα που ο άθεοι κρατούντες και τα όργανα της παγκοσμιοποίησης στοχεύουν ευθέως - με το ηλεκτρονικό φακέλλωμα - την ελευθερία του ανθρώπου.

Αυτό που προέχει - αυτή τη στιγμή - δεν είναι να ενδιατρίψουμε στην ερμηνεία της Αποκαλύψεως και μάλιστα των ειδικών χωρίων που αφορούν τον Αντίχριστο και το 666. Αντίθετα είναι σαφές - και στον εκ γενετής τυφλόν της παραβολής - ότι το πρόβλημα βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική βάση.


Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ
_____________

Ούτε ο κ. Παπανδρέου, ούτε ο κ. Ραγκούσης, ούτε τα όργανα της παγκοσμιοποίησης ενδιαφέρονται ποσώς για την ερμηνευτική της Αποκάλυψης του Αρέθα Καισαρείας, του Γέροντος Παισίου ή του π. Σαράντη. Ενα ΜΟΝΟΝ τους ενδιαφέρει. Σε ένα στοχεύουν και προς τούτο κατευθύνουν ΟΛΗ τη δύναμη του πυρός που διαθέτουν.

Να φακελλώσουν ηλεκτρονικά όλο τον κόσμο, να καταρρακώσουν την αξιοπρέπεια και να φαλκιδεύσουν την ελευθερία του ανθρώπου.

Αντί λοιπόν ΟΛΟΙ ανεξαίρετα - και μάλιστα οι άνθρωποι της Εκκλησίας - να βρεθούμε στο ίδιο μετερίζι με τον π. Σαράντη και τους άλλους πατέρες και αδελφούς που αγωνίζονται τον καλό αγώνα - ο Θεός οίδεν για ποιους λόγους - αρχίσαμε να κατατρώμε τις σάρκες μας και να διαπληκτιζόμαστε χωρίς να βλέπουμε σε ποιο σημείο μας στοχεύουν τα βέλη του αντικειμένου.

Πατέρες και αδελφοί! Σας παρακαλούμε θερμά να αναβάλετε τις ερμηνευτικές σας διενέξεις για αργότερα. Αυτή τη στιγμή οι άθεοι και τα όργανα της παγκοσμιοποίησης έβαλαν στόχο την ελευθερία και την αξιοπρέπειά μας.


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
___________

Ερωτώ: Πότε η Εκκλησία περίμενε από τους αριστερούς, τον “Συνήγορο του Πολίτη”, το "Σύνδεσμο καταναλωτών", την “Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων”, κτλ. να ηγηθούν στους αγώνες για την ελευθερία; Μπορεί να μας υποδειχθεί - έστω και ΜΙΑ μόνον περίπτωση - που η Εκκλησία ήταν ουραγός ή κομπάρσος και όχι πρωταγωνιστής των αγώνων για την ελευθερία του ανθρώπου; Σ’ αυτή φάση που η απειλή στοχεύει τόσο καίρια την ελευθερία μας η Εκκλησία θα αφήσει τη μάχη στα χέρια των αθέων;


ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
ΟΣΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΦΑΛΚΙΔΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ;
_________________

Υπέβαλα κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και θα επαναλάβω και τώρα τα ίδια ερωτήματα.

Οι Βρετανοί πολίτες που ακύρωσαν την “Κάρτα του πολίτη” στην πατρίδα τους είναι “εσχατολογιστές”; Εμπνέονται από την ερμηνεία της Αποκαλύψεως που κάνει ο π. Σαράντης; Γνωρίζουν τις θέσεις του Γέροντα Παίσιου; Εχουν μελετήσει την ερμηνεία του Καισαρείας Αρέθα ή απλά ενδιαφέρονται να διασώσουν την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους;

Η αστυνομία της Γερμανίας, που διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι το ηλεκτρονικό φακέλλωμα είναι διάτρητο, είναι οπαδός όσων “δημιουργούν φοβικά σύνδρομα” στους πολίτες;

Οι μεγάλες επιχειρήσεις όλου του κόσμου και τα διεθνή χρηματιστήρια, που διακινούν καθημερινά δισεκατομμύρια δολλάρια και ομολογούν ότι οι χάκερς λεηλάτησαν τα δεδομένα τους και αποκόμισαν έτσι κέρδη δισεκατομμυρίων, είναι “εσχατολογιστές”; Κοιμούνται με το βιβλίο της Αποκαλύψεως στο προσκέφαλο ή μήπως νοιάζονται για τη διάτρητη ηλεκτρονική ασφάλεια (για να ακριβολογούμε ανασφάλεια) των καταθέσεων τους;

Διακατέχονται από “φοβικά σύνδρομα” ή μήπως βλέπουν τη σκληρή πραγματικότητα και αντιδρούν ανάλογα οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, που ομολογούν δημόσια ότι τα πιο ευαίσθητα στοιχεία του Πενταγώνου και των μυστικών υπηρεσιών, που άπτονται της ασφάλειας και της άμυνας της χώρας, έχουν λεηλατηθεί από τους χάκερς;


ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ
ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ
___________________

Ουδείς απαιτεί από κανένα να υιοθετήσει την ερμηνευτική της Αποκαλύψεως του π. Σαράντη και του Γέροντα Παίσιου.

Μην την υιοθετήσετε πατέρες και αδελφοί!

Ούτε ζητούμε από τον π. Βασίλειο Βολουδάκη να διαφοροποιήσει τις απόψεις του για την ανάγκη οι χριστιανοί να πολιτευθούν για να εξυγιάνουν τον πολιτικό βίο. Ας συνεχίσει αδιάπτωτους τους αγώνες του για να πείσει το εκλογικό σώμα να τον ακολουθήσει στις επιλογές του. Ούτε μας ενοχλεί επειδή ιεραρχεί διαφορετικά τους κινδύνους της παγκοσμιοποίησης. Ας τους ιεραρχεί! Αναφαίρετο δικαίωμά του!

Ουδείς όμως νομιμοποιείται να αδιαφορεί για την απειλή κατά της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας και ουδείς δικαιούται να αρνείται το ρόλο της Εκκλησίας να αναλάβει πρωτεύοντα ρόλο σε αυτό τον αγώνα.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ
___________

Προσευχόμαστε διακαώς να σταματήσουν αμέσως οι δημόσιες αντεγκλήσεις για την ερμηνεία της Αποκαλύψεως. Αντί αυτών των - εκτός τόπου και χρόνου - συζητήσεων, στο επόμενο συλλαλητήριο εναντίον του ηλεκτρονικού φακελλώματος ευχόμαστε να δούμε να προσφωνούν τους διαδηλωτές, όχι μόνον ο π. Σαράντης και οι συνεργάτες του, αλλά και όλοι όσοι - ως μη όφειλαν - τους επικρίνουν κατ’ ιδίαν ή δημόσια.

Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνουμε προς τους σεβαστούς μας π. Βασίλειο Βολουδάκη και π. Θεόδωρο Ζήση, λαμπρούς θεολόγους και κληρικούς με χιλιάδες πνευματικά παιδιά και μεγάλο κύρος μεταξύ των πιστών, να μην ολιγωρήσουν να σταθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους πατέρες και αδελφούς μας που προσπαθούν να αποσοβήσουν το ηλεκτρονικό φακέλλωμα.


ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ;
___________

Δεν μπορούμε να λέμε ότι περιμένουμε την Εκκλησία να μας καθοδηγήσει λες και υπάρχει κανείς που αγνοεί την προσφιλή τακτική του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να παραπέμπει όλα τα θέματα σε επιτροπές και υποεπιτροπές για να τα ευνουχίζει.

Ολοι άλλωστε γνωρίζουν ότι η "Αρχή προστασίας των προσωπικών δεδομένων" ύψωσε τείχος έναντι των σχεδίων των επιβουλευομένων την ελευθερία του ανθρώπου, όπως επίσης γνωρίζουμε ότι η Πολιτεία αναζητά τρόπο να μπάσει από το παράθυρο αυτό που δεν μπορεί να μπάσει από την πόρτα.


ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
____________

Μήπως γνωρίζουμε τι ακριβώς σκέφτονται οι άθεοι για το μάθημα των θρηκευτικών;

Δεν συστάθηκε και εκεί συνοδική επιτροπή; Δεν αναμένει και γι' αυτό το θέμα η Εκκλησία απάντηση από την κυβέρνηση;

Αν ισχύσει η λογική ότι πρέπει να σιωπήσουμε για το θέμα της "Κάρτας του πολίτη" και να αφήσουμε την Εκκλησία να το χειριστεί, χωρίς να διαμαρτυρόμαστε και χωρίς να αγωνιζόμαστε για την αποτροπή του ηλεκτρονικού φακελλώματος, γιατί δεν ισχύει το ίδιο για τη διατήρηση του ορθόδοξου και υποχρεωτικού χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών;

Ας μην προβάλλουμε, λοιπόν, τόσον έωλα επιχειρήματα και ας μην αποκαρδιώνουμε εν παντί ακατηγόρητους εν Χριστώ πατέρες και αδελφούς μας που αγωνίζονται με τόση αυτοθυσία στην πρώτη γραμμή του πυρός. Ολοι οφείλουμε να βρεθούμε στο πλάι τους.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ
ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ;
________________

Ούτε η ένοχη σιωπή μας, ούτε πολλώ μάλλον οι ανοίκειες επιθέσεις και οι αισχροί χαρακτηρισμοί είναι θεμιτοί. Αναφέρομαι φυσικά στο σατανικό και σοβαρά παρανοικό κληρικό της Πτολεμαίδος Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη, το βωμολόχο, το σκανδαλοποιό, το φθονερό και συστηματικό συκοφάντη, ο οποίος δυστυχώς προωθείται σε επιτελικές θέσεις του πνευματικού αγώνα.

Υποκείμενα, όπως τον τρισάθλιο αυτό κληρικό, οδηγούνται σε καθαίρεση. Δεν προωθούνται σε επιτελικές θέσεις των πνευματικών αγώνων.

Απορία: Ποιος είναι ο ρόλος του Πτολεμαίδος συκοφάντη στην αχρείαστη συζήτηση που - ως μη όφειλε - άρχισε για το θέμα;

Αυτό που διαπιστώσαμε - από καιρό - ήταν η προσπάθειά του να εμπλέξει τον π. Δανιήλ Αεράκη με μοναδικό στόχο να τον ξεσηκώσει εναντίον του π. Σαράντη.

Σε κάθε περίπτωση προκαλεί θυμηδία η προσπάθεια του ελεεινού κληρικού της Πτολεμαίδος να παρουσιάζει εαυτόν ως άνθρωπο που τρέφει αγάπη και σεβασμό προς τον π. Δανιήλ Αεράκη! Λες και δεν είναι ο ίδιος που μου τηλεφώνησε αυτοβούλως και μου είπε αχαρακτήριστα πράγματα για την ηθική υπόσταση του π. Δανιήλ.

Θα επανέλθουμε, συν Θεώ, σύντομα με συγκεκριμένα στοιχεία.


ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΦΑΛΚΙΔΕΥΟΥΝ
ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
_____________

Ακόμη χειρότερα! Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν θα πάρουμε την “κάρτα του πολίτη” αν μας ζητήσουν να αρνηθούμε το Χριστό. Oλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να μας ζητηθεί κάτι τέτοιο ευθέως.

Οταν διαξάγονταν οι αγώνες για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες ορισμένοι χάλασαν τον κόσμο. Τώρα; Αναμένουν από τον "βράχο της πίστεως" - τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - να τους καθοδηγήσει ανάλογα με το ποιες εντολές θα λάβει από τους άθεους κυβερνώντες;

Αλλά τότε γιατί δεν τον άκουσαν όταν υποστήριξε το "σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης" και τους άλλους αντιχριστιανικούς νόμους;

Βάσει ποιας λογικής δεν είναι αντιχριστιανικός ένας νόμος που φαλκιδεύει την ελευθερία του ανθρώπου;

No comments:

Post a Comment