Saturday, February 26, 2011

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ



Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Ο σύντροφος Χριστόφιας αντιστρατεύεται ευθέως τα πιο ουσιαστικά συμφέροντα του Ελληνισμού της Κύπρου με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις που τον διακατέχουν. Ολα τα κόμματα της Βουλής ομόφωνα εκτός από το εθνοπροδοτικό ΑΚΕΛ (το κόμμα του Χριστόφια) τον κάλεσαν να υποβάλει αίτηση ένταξης της Κύπρου στο “Συνεταιρισμό Ειρήνης” και ο αχαρακτήριστος εθνομειοδότης και μισέλληνας Χριστόφιας όχι μόνον δεν συμμορφώθηκε αλλά πρόβαλε βέτο στην απόφαση της βουλής και ανέπεμψε τον νόμο.


Εδώ που έφτασαν τα πράγματα μία μόνον λύση υπάρχει. Το ΔΗΚΟ να αναλάβει τις ευθύνες του. Να καταγγείλει αμέσως τον εθνομειοδότη Χριστόφια και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση όπως έκανε ήδη από καιρό - προς τιμή της - η ΕΔΕΚ.


Ο Χριστόφιας πρέπει να φύγει όσο γίνεται πιο σύντομα. Καταβαράθρωσε το εθνικό μας θέμα. Εκανε όλων των ειδών τις παραχωρήσεις στους Τούρκους χωρίς να πάρει κανένα αντάλλαγμα και τώρα με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του υποσκάπτει τον εθνικό μας αγώνα και πλέει πλησίστιος με τις απαιτήσεις της Τουρκίας που δεν θέλει επ’ ουδενί λόγω την Κύπρο μέλος του Συναιτερισμού Ειρήνης.


Κάθε περαιτέρω παραμονή του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση το καθιστά συνυπεύθυνο στην πορεία ολέθρου που ακολουθεί ο Νεοκύπριος Χριστόφιας.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.


*****


ΜΕΙΖΟΝΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ “ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ”

===========


Μείζονα πολιτειακή κρίση προκαλεί η χθεσινή απόφαση της Βουλής για υποβολή αίτησης για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.


Αντιδρώντας στην ενέργεια του Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε στην άσκηση του δικαιώματος αρνησικυρίας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και 48 χρόνια, καθώς, από το 1963, κανείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν άσκησε βέτο σε απόφαση της Βουλής.


Για την Κυβέρνηση η απόφαση του Κοινοβουλίου συνιστά πράξη που παραβιάζει το Σύνταγμα και τη διάκριση των εξουσιών.


Σε γραπτή δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, αφού τονίζει ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, η άσκηση εξωτερικής πολιτικής είναι αρμοδιότητα της εκτελεστικής εξουσίας, καταλήγει λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Κυβερνητικό του Πρόγραμμα, βάσει του οποίου ο λαός τον εξέλεξε με τη ψήφο του, δεν περιλαμβάνει δέσμευση για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.


Σύμφωνα με κορυφαίους νομικούς, αυτό που μπορεί να κάνει τώρα η Βουλή είναι να υπερασπιστεί την απόφασή της ενώπιον του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, διάβημα «δύσκολο, χρονοβόρο και νομικά αμφιλεγόμενο».


Η εξέλιξη προκαλεί παράλληλα βαθιά κρίση και στη συγκυβέρνηση, καθώς τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα βρίσκονται σε διαφορετικά χαρακώματα, ανταλλάσσοντας βαριές κατηγορίες. Κρίση που δεν αποκλείεται, να διαλάβει χαρακτήρα ρήξης, με καταλυτικές συνέπειες για το πολιτικό σκηνικό.



ΠΗΓΗ:


Αμαν πια ρε,


http://www.sigmalive.com

No comments:

Post a Comment