Friday, February 25, 2011

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ














ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Οταν έγινε η πρόσφατη εξέγερση στην Αίγυπτο, που ανέτρεψε τον Πρόεδρο Μουμπάρακ, έκπληκτοι οι Κόπτες της Αιγύπτου που συμμετείχαν έντονα και ενεργά στις διαδηλώσεις άκουσαν τον ιμάμη της μουσουλμανικής αδελφότητος, να τους λέγει: Αναγνωρίζουμε ότι είστε συναγωνιστές μας όχι μόνον τώρα για την ανατροπή του καθεστώτος αλλά πάντοτε. Από τα αρχαία χρόνια πολεμήσατε σε όλους τους πολέμους της Αιγύπτου ήδη από την εποχή των Βυζαντινών. Γι’ αυτό τώρα που είναι ώρα προσευχής γονατίστε κάτω να προσευχηθείτε μαζί μας!!!


Ευτυχώς κανείς Κόπτης χριστιανός δεν γονάτισε να κάνει μουσουλμανική προσευχή αλλά σε όλων το μυαλό επικάθησε φόβος μέγας για το τι μέλλει να διαδεχθεί το καθεστώς Μουμπάρακ αν οι Ισλαμιστές γίνουν ακόμη πιο επιθετικοί.


Πριν ορισμένες δεκαετίες υπήρχαν υπερτριπλάσιοι Κόπτες στην Αίγυπτο από ότι υπάρχουν κατ’ αναλογίαν σήμερα. Η ελάττωση του αριθμού τους οφείλεται κυρίως στους διωγμούς που υφίστανται οι χριστιανοί. Φανταστείτε πόσο χειρότερη θα γίνει η κατάσταση αν η μουσουλμανική αδελφότητα γίνει θρασύτερη και αυθαδέστερη με το νέο συσχετισμό δυνάμεων στην Αίγυπτο.


Αλλά δεν πρόκειται για την Αίγυπτο μόνον. Οπου υπάρχουν μουσουλμάνοι η έκρηξη βίας και διωγμών είναι διάχυτη. Η Μέση Ανατολή ήταν το λίκνο του Χριστιανισμού. Σήμερα ένα ασήμαντο ποσοστό χριστιανών διαβιώνει εκεί εξαιτίας των διωγμών που υπέστησαν και ακόμη υφίστανται.


Η πρόσφατη έκρηξη βόμβας στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στην Ιάβα της Ινδονησίας είναι ακόμη ένα δείγμα γραφής των προθέσεων των μουσουλμάνων να εξαναγκάσουν και τον τελευταίο “άπιστο” να ακολουθήσει τη θρησκεία του Μωάμεθ με κάθε τρόπο.


Και αυτά την ώρα που στο λεκανοπέδιο Αττικής λειτουργούν 400 τζαμιά και οι μιναρέδες λογχίζουν ανατριχιαστικά τον Ευρωπαικό ουρανό από άκρη σε άκρη.


Οι Ορθόδοξοι αδελφοί μας στην Ινδονησία και σε πολλές άλλες χώρες που υφίστανται διωγμούς εκ μέρους των μουλουμάνων έχουν ανάγκη από τις προσευχές μας και την οικονομική μας ενίσχυση.


Και ας μην ξεχνούμε ότι οι ελάχιστοι “ελεύθεροι πολιορκημένοι” στο Ριζοκάρπασπο της Τουρκοκρατούμενης Αμμοχώστου δεν μπόρεσαν να κάνουν λειτουργία ακόμη και τη μέρα των Χριστουγέννων.


Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά θα ξυπνήσουν όλους τους αφελείς και εθνομειοδότες που εξακολουθούν να πιστεύουν στη δυνατότητα συνύπαρξης των Ισλαμιστών με τον υπόλοιπο κόσμο.


Παραθέτουμε στη συνέχεια τα δύο κείμενα που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

=========


Με μήνυμα που μας έστειλε πρίν λίγο ο π. Μεθόδιος Sri Gunarjo από το Boyollali της Κεντρικής Ιάβας μας ενημερώνει ότι σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2011, ο ιερός ναός της Αγίας Αικατερίνης δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση από οπαδούς της εξτρεμιστικής οργάνωσης των φανατικών Μουσουλμάνων του Abubakar Bahasyir.


Η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης φυλάσσεται από δυνάμεις της Αστυνομίας (ΜΑΤ).


Ο π. Μεθόδιος ζητάει τις συνεχείς προσευχές μας, ώστε η Παναγία να προστατεύσει και σε αυτή την δύσκολη στιγμή την Μαρτυρική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιάβας.


Και άλλες φορές στο παρελθόν φανατικοί επιτέθηκαν και απείλησαν τον π.Μεθόδιο, του οποίου η ζωή και η δική του και της οικογένειάς του κινδύνευσε.


Αγωνιούμε για την πορεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιάβα και παρακαλούμε τον εν Τριάδι Θεό της Ειρήνης να ειρηνεύσει τα πνεύματα των φανατικών και να στηρίζει τον π. Μεθόδιο στην Μαρτυρική του διακονία.


ΠΗΓΗ:


ierapostoliko.blogspot.com


*****


ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΒΑ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

=========


Από δυνάμεις της Αστυνομίας φυλάσσεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Μπογιολάλι της Ιάβας, (Ινδονησία) ο οποίος χθες (24.02.2011) δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση από οπαδούς εξτρεμιστικής οργάνωσης φανατικών Μουσουλμάνων.


Ο Ναός σήμερα παραμένει κλειστός, ενώ ο εφημέριός του, π. Μεθόδιος, Ινδονήσιος Κληρικός, είναι καλά στην υγεία του και ζητά τις προσευχές όλων, ώστε ο Κύριός μας να προστατεύσει αυτή την δύσκολη ώρα τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στην Μαρτυρική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιάβας.


Να σημειωθεί ότι και κατά το παρελθόν φανατικοί Μουσουλμάνοι επιτέθηκαν, απείλησαν και χτύπησαν τον π. Μεθόδιο, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάσθηκε να φυγαδευτεί μαζί με την οικογένειά του.


ΠΗΓΗ:


Αναγραφές


3 comments:

  1. Να μην ξεχνάμε και τις εκκλησίες μας που υπάρχουν στις ελευθέρες περιοχές τις Κύπρου μας κ.Τελεβάντο,οι οποίες μετατράπηκαν τζαμιά...και σήμερα η κομμουνιστική και άθεα κυβέρνηση του Καταστρόφια τα συντηρά με δικά μας έξοδα!Πολλά εξωτερικά φαίνονται τζαμιά,ενώ στην πραγματικότητα,είναι ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!Γιατί δεν το λέμε αυτό απορώ και εξίσταμαι!Εδώ οι αδελφοί μας Θεσσαλονικοίς διεκδίκησαν το αναφαίρετο δικαίωμα τους τον Άγιο Γεώργιο(τζαμι-Ροτόντα)να τον ξαναλειτουργήσουν και υπάρχει και Αγία Τράπεζα και γίνεται και κάθε λίγο αγρυπνία και λειτουργίες...εμείς στην Κύπρο ,φτιάχνουμε τις πρώην εκκλησιές μας,και νυν τζαμιά,για να δείξουμε καλό χαρακτήρα και καλή διαγωγή προς τους Μουσουλμάνους Τούρκους!Στο χωριό μου υπάρχει ανάλογη περίπτωση,με τζαμί,που μπαίνεις μέσα και βλέπεις ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!Ήταν εκκλησιά του Αγίου Γεωργίου μου λέει ο πεθερός μου και φαίνεται και απο τις μισοκαταστραμμένες με σκεπάρνι αγιογραφίες μας...πρίν μήνες είδα το τμήμα αρχαιοτήτων να το φτιάχνει για τζαμί...πήγα ρώτησα...έχουμε εντολές να τα φτιάξουμε μου λένε!Καλά είναι εκκλησιά τους λέω δεν βλέπεται!!!ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ,ήταν η απάντηση!!!Αυτό που θέλω να τονίσω είναι,κλαίμε για τους καϋμένους (δήθεν)ναούς μας στα κατεχόμενα ενώ στις ελεύθερες περιοχές κανένας δεν ενδιαφέρεται για τους ναούς μας που οι Τούρκοι μετάτρεψαν σε τζαμιά!!!

    ReplyDelete
  2. Συμφωνώ απολύτως, αγαπητέ Παναή, και να σε συγχαρώ για το ιστολόγιο σου "Στρατιώτης Χριστού" που δημιούργησες.

    Σου συνιστώ να στέλλεις σχόλια ως blogger δηλαδή "Στρατιώτης Χριστού" για να αυξήσεις την αναγνωσιμότητα του ιστολογίου σου.

    ReplyDelete
  3. Eυχαριστώ πολύ κ.Τελεβάντο!

    ReplyDelete