Sunday, February 27, 2011

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ




ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Πολύ σπουδαίο ιεραποστολικό έργο διεξάγεται στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και ευτυχώς σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.


Στην επισκοπή Μαδαγασκάρης συντελείται μια εξαιρετικά υπεύθυνη δουλειά πάνω στις βάσεις που έθεσε η αγία μορφή του αείμνηστου Μαδαγασκάρης Νεκτάριου, που έχασε τόσο πρόωρα η στρατευόμενη Εκκλησία του Χριστού.


Ο διάδοχός του Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος είναι άξιος συνεχιστής του εκλιπόντος αγίου ιεράρχη. Είναι κληρικός με ένθεο ιεραποστολικό ζήλο και μεγάλη πείρα στην ιεραποστολή.


Κάθε βοήθεια που μπορούμε να παράσχουμε στην επισκοπή Μαδαγασκάρης και στο εκεί ιεραποστολικό κλιμάκιο που δραστηριοποιείται υπό τη μέριμνα του Θεοφιλέστατου κ. Ιγνάτιου αξιοποιείται με το καλύτερο δυνατόν τρόπο για την ευόδωση του ιεραποστολικού έργου.


Ο Αγιος Θεός ας ενισχύει το έργο του επισκόπου Ιγνατίου και των συνεργατών του.


Παραθέτουμε, στη συνέχεια, την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Ο ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ


Του Αρχιμ. Παντελεήμονος Αράθυμου

===========


Την 26η Φεβρουαρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας καί Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Βʼ εδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μαδαγασκάρης κ.Ιγνάτιο, για θέματα αφορώντα στην διεξαγωγή του ιεραποστολικού και ποιμαντικού έργου της Ιεράς Επισκοπής.


Η ιεραποστολική προσπάθεια στην Μαδαγασκάρη άρχισε το έτος 1994 από τον μακαριστό Αρχιμ. Νεκτάριο Κελλή. Την 23η Σεπτεμβρίου 1997, κατά την σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ιδρύθη δια Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου, η Ιερά Επισκοπή Μαδαγασκάρης, περιλαμβάνουσα στην πνευματική της δικαιοδοσία τις νήσους Μαδαγασκάρη, Μαυρίκιο, Κομόρες, Ρεϋνιόν και Μαγιότ.

Πρώτος Επίσκοπος εξελέγη ο Αρχιμ. Νεκτάριος Κελλής, ο οποίος εποίμανε θεοφιλώς την Ιερά Επισκοπή έως την 11η Σεπτεμβρίου 2004, όπου βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον αείμνηστο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζʼ σε αεροπορικό δυστύχημα.

Τον Οκτώβριο 2004 η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε Επίσκοπο τον Θεοφιλ. κ. Ιγνάτιο.

Σήμερα, η Ιερά Επισκοπή Μαδαγασκάρης εγκλείει στους κόλπους της 80 Ενοριακές Κοινότητες, τις οποίες διακονούν καλλικάρπως 30 γηγενείς ιερείς. Ακόμη λειτουργούν πέντε Ιεραποστολικά και τρία Πνευματικά Κέντρα, εκκλησιαστικό σεμινάριο διετούς φοιτήσεως, δεκαπέντε σχολεία, ως και ένα ελληνικό εκπαιδευτήριο, τρεις τεχνικές σχολές, δύο ιατρικά κέντρα παρέχοντα δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένα γηροκομείο.

Επίσης παρέχεται καθημερινό συσσίτιο σε 1500 παιδιά, διανέμονται τρόφιμα, ρουχισμός και οικονομικά επιδόματα σε 950 εμπερίστατες οικογένειες, γραφική ύλη σε σχολεία της χώρας κ.α.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment