Wednesday, February 16, 2011

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΑΜΩΝ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Το μουσουλμανικό και Παπο-Κροατικό θράσος δεν έχει όρια.

Ωστε; Κινδυνεύει το Ντουμπρόβνικ επειδή ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος δεν είναι φιλομουσουλμάνος; Ούτε που θα μπορούσαμε να το έχουμε υποψιαστεί αν δεν μας το έλεγε η ... σοφή ανακοίνωση των Κροατικών αρχών του Ντουμπρόβνικ!


Καλά! Δεν έτυχε να ακούσουν για κάποια γενοκτονία 800,000 Σέρβων το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο από τους φιλοναζιστές Κροάτες υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του εγκληματία πολέμου και ... “Αγίου”!!! του Παπισμού Καρδινάλιου Στέπινατς;


Ούτε για την πρόσφατη εθνοκάθαρση του Κόσσοβο άκουσαν τίποτα οι Κροατικές αρχές του Ντουμπρόβνικ από τους Ουτσεκάδες έμπορους ναρκωτικών και έμπορους ανθρωπίνων οργάνων των Σέρβων αιχμαλώτων που τους σκότωναν για να τους πάρουν τα όργανα; Τίποτα από αυτά δεν έφτασαν στα αυτιά τους;


Οχι ε; Για φαντάσου! Το μόνο που έφτασε στα αυτιά τους είναι η αυστηρή επίπληξη του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου; Αυτό που τους ενοχλεί και μάλιστα μέχρις απειλής να ακυρώσουν το προγραμματισμένο συνέδριο των Ορθοδόξων στο Ντουμπρόβνικ είναι η παρουσία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου επειδή μίλησε με αυστηρή γλώσσα για τους Μουσουλμάνους που θέλουν να γκρεμίσουν ορθόδοξο ναό;


Και τι έπρεπε δηλαδή να πει ένας ορθόδοξος επίσκοπος; “Ελάτε να γκρεμίσετε ορθόδοξες εκκλησίες;”!!!


Ελπίζουμε ότι οι ορθόδοξοι επίσκοποι και όσοι άλλοι προγραμμάτισαν να συμμετάσχουν στο συνέδριο να μην υποκύψουν στον εκβιασμό!


Οι Μουσουλμάνοι και οι Παπικοί κατανοούν μόνον τη γλώσσα της αποφασιστικότητας. Αλίμονον αν τους αφήσουν να κάνουν το δικό τους και μάλιστα για ένα τόσο ξεκάθαρο θέμα. Αυτό δα έλειπε! Να αποκλείονται ή να απολογούνται οι ορθόδοξοι επίσκοποι επειδή δεν είναι φιλομουσουλμάνοι!!!


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ


Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη

=============


Με απαγόρευση της διεξαγωγής της περιφερειακής ορθόδοξης συνέλευσης απειλούν οι Αρχές της Κροατικής πόλης Ντουμπρόβνικ, εάν σε αυτή συμμετάσχει ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος της απαγόρευσης είναι μια σειρά ομιλιών που πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος τον Ιανουάριο, για τις οποίες οι μουσουλμάνοι τον κατηγόρησαν για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι μουσουλμάνοι έχουν ασκήσει και ποινική δίωξη, κατά του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου.

Επίσης, οι Αρχές του Ντουμπρόβνικ, αναφέρουν ότι «δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση μέχρις σήμερα σχετικά με την συμμετοχή του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου.»

«Παρόλα αυτά η ομιλία του μπορεί να βλάψει το λαό της πόλης, που για αιώνες είναι παράδειγμα ανεκτικότητας και ειρηνικής συμβίωσης με τους εκπροσώπους άλλων θρησκειών», προσθέτουν χαρακτηριστικά.


ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment