Thursday, November 25, 2021

Των GuruPolitico,ΤΗ ΜΙΑ ΕΤΣΙ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ!

 


ΤΗ ΜΙΑ ΕΤΣΙ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ!


Των GuruPolitico

=====

 

Συγνώμη Πανιερώτατε Λεμεσού, αλλά κάπου μας συγχύσατε.

Πρώτα δηλώνετε “εγώ ν’ αναγνωρίσω τον Κιέβου Επιφάνιο; Ποτέ, ποτέ! Καλύτερα να μείνω χωρίς συλλείτουργο”! Ύστερα κάνετε στροφή 180 μοιρών, επικαλείστε την ενότητα  και συλλειτουργείτε με τον Αρχιεπίσκοπο, μνημονεύοντας ταυτόχρονα τον Επιφάνιο εν χορδαίς 

και οργάνοις.

Κι όταν δικαίως οι δημοσιογράφοι μιλούν για “ηχηρή” μεταγραφή, κατατάσσοντάς σας στο στρατόπεδο του Βαρθολομαίου, θυμάστε τα “εγιώ εν τζεν” του Αρτεμάκη: “Η συμμετοχή μου στο εν λόγω Συλλείτουργο με κανένα τρόπο δεν είχε την έννοια, ότι συγκατατίθεμαι ή συντάσσομαι στην αναγνώριση του Επιφανίου, ως Προκαθήμενου της Ουκρανικής Εκκλησίας”.

Και πάλι συγνώμη, αλλά μήπως Άγιε Λεμεσού μας περάσατε για gallus, gallus domesticus, κοινώς κοτούλες με λιγοστό μυαλό;

Τη Δευτέρα θυμώνετε με τον Προκαθήμενο που αναγνώρισε τους σχισματικούς του Κιέβου και ξιπαίζετε, την Τρίτη κάνετε δεύτερες σκέψεις και ξαναμπαίνετε στο γήπεδο, ενώ την Τετάρτη, φοβούμενος προφανώς τις 

συνέπειες της πράξης σας, φεύγετε για τα αποδυτήρια. Μα είναι σοβαρή στάση αυτή από έναν εν δυνάμει υποψήφιο Αρχιεπίσκοπο;  (Ούπς, μήπως ομολόγησα το «κόζιν»;).

Κοντολογίς, για να μην σπαταλούμε τον χώρο και τον χρόνο: Αφού, εσείς και μόνον εσείς, αναδείξατε το ουκρανικό σε μείζον εκκλησιαστικό ζήτημα, οφείλετε να πάρετε και ξεκάθαρη θέση!

Η τακτική του “μια έτσι, την άλλη γιουβέτσι” δεν είναι σοβαρή. Θέλουμε “καθαρές κουβέντες”. Πολύ δε περισσότερο που, όπως συζητείται πλέον ανοικτά στα “πηγαδάκια” της Μητρόπολης, σκοπεύετε να διεκδικήσετε εκ νέου τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

ΠΗΓΗ:

CyprusNews.eu

No comments:

Post a Comment