Friday, November 12, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΑΡΡΑΛΕΕΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΛΑΡΙΣΗΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΑΡΡΑΛΕΕΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΛΑΡΙΣΗΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Διαβάσαμε στην εφημερίδα “Ορθοδοξος Τύπος”:


“Εἰς συνέντευξιν ποὺ παρεχώρησεν ὁ Σεβ. Λαρίσης εἰς τὴν ἱστοσελίδα «onlarissa.gr» τῆς 31ης Ὀκτωβρίου 2021, ὅταν ἡ δημοσιογράφος ἐρώτησε σχετικὰ μὲ τὴν σπουδαιότητα τοῦ δημοσίου διαλόγου τοῦ Οὐμπέρτο Ἔκο καὶ τοῦ Καρδιναλίου Κάρλος Μαρία Μαρτίνι, ἐκεῖνος ἀπήντησε:

«Συνήθως ἀποφεύγω νὰ σχολιάζω θέματα ποὺ ἀφοροῦν στοὺς Ρωμαιοκαθολικούς, γιατί εἶναι θρησκευτικὸ σύστημα καὶ ὄχι Ἐκκλησία. Πάντως στὸ βιβλίο ποὺ μνημονεύσατε, ὁ διάλογος ἦταν μεταξὺ δύο συνειδητῶν Ρωμαιοκαθολικῶν ποὺ ἐκπροσωποῦσαν διαφορετικὰ ρεύματα ἐντὸς του Ρωμαιοκαθολικισμού.».

Δεν κρύβουμε τον ενθουσιασμό μας για τις τόσο ξεκάθαρες θέσεις του Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου αναφορικά με τον Παπισμό. “Δεν είναι Εκκλησία,” είπε 

ο Σεβασμιώτατος, 

“αλλά θρησκευτικό 

σύστημα”.

Οίκοθεν νοείται ότι η σημασία της δήλωσης του Σεβασμιώτατου είναι ιδιαιτέρως επίκαιρη λόγω της επικείμενης επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Η αλήθεια είναι ότι 73 

Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν είναι Οικουμενιστές. Μόνον 8 από αυτούς εμφορούνται από οικουμενιστικά φρονήματα.

Λίγοι, όμως δυστυχώς, κάνουν τόσο ξεκάθαρες δηλώσεις, όπως αυτές που έκανε ο Σεβασμιώτατος Λαρίσης κ. Ιερώνυμος.

Γι’ αυτό, εκ μέσης καρδίας, υικά και θερμά συγχαίρουμε τον Σεβασμιώτατο για τα αντιοικουμενιστικά και αντιπαπικά του φρονήματα, αλλά και για την παρρησία και τον ξεκάθαρο λόγο του.

8 comments:

  1. Η πιό ευχάριστη είδηση των τελευταίων όχι ημερών , αλλά χρόνων !

    Αλήθεια υπάρχει ένας τόσο ξεκάθαρος αντιοικουμενιστής επίσκοπος και μάλιστα στη γειτονιά μου και δεν τό ήξερα ! Εκπλήσσομαι ! Νά σπεύσω νά τον προσκυνήσω και νά φιλήσω τους τιμίους πόδας του , που οδηγούν την εκκλησία εις νομάς σωτηρίους ! Μήπως ακόμα βλέπει και το άκτιστον φώς ο σεβασμιώτατος Λαρίσσης και πάσης Θεσσαλίας ?

    Ευχόμαστε νά γίνει πόλος έλξης ο σεβασμιώτατος , όπως άλλοτε είχε γίνει ο π. ΑΘανάσιος Μυτιληναίος !

    ( Βασικά τον τελευταίο άς μήν τον πιάνουμε στο στόμα μας ) !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν κατανοώ το ειρωνικό σας ύφος. ΟΙ δηλώσεις του Σεβσμιώτατου είναι ξεκάθαρες. Αν τυχόν έχετε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Σεβασμιώτατος δεν έκανε αυτές τις δηλώσεις γιατί δεν μας θέτετε υπόψη μας αντί να ειρωνεύεστε τον Σεβασμιώτατο;

      Delete
    2. Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας !

      Φοβού τους οικουμενιστάς επισκόπους και δηλώσεις κάνοντας !

      Έχουν γεμίσει τα μάτια μας και οι αισθήσεις μας μέ εικόνες συμπροσευχών , επισκέψεων ορθοδόξων υποτίθεται επισκόπων σε Εβραικές Συναγωγές ανάπτοντας τις καντήλες των . Κοντεύουν νά γίνουν οι καντηλανάφτες των Συναγωγών .

      Σας παραθέτω ένα σύνδεσμο . Αν έχετε χρόνο διαβάστε το μέ προσοχή , νά δούμε τί λένε και οι Λαρισαίοι .

      https://www.triklopodia.gr/%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CF%8D%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CE%BE%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84/

      Delete
  2. Επίσης η χαρά μου είναι απερίγραπτη , όταν ακούω οτι 73 επίσκοποι είναι αντιοικουμενιστές ! Η έκπληξή μου είναι σαν επί είκοση χρόνια νά κοιμόμουν και ξαφνικά ξύπνησα από ένα κακό όνειρο και βρέθηκα μέσα σε μιά εκκλησία αγγέλων !

    Βασικά θα ήμουν ευτυχής μόνο και μόνο άν πληροφορούμην οτι 73 παπάδες είναι αντιοικουμενιστές , φαντάσου νά υπάρχουν 73 επίσκοποι αντιοικουμενιστές ! Πάω νά σκάσω ! Μου βγαίνει η χαρά απο τα αυτιά !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Παλαιόερα ο π. Θεόδωρος Ζήσης δεχόταν ότι μόνο 8 ήταν οι εν ελλαδι Οικουμενιές επίσκοποι. Τώρα αν βαφτίσατε οικοιυμενιστές όσους δεν αντέδρασαν στις αποφάσεις της Κρήτης είναι φυσικό να θεωρείτε τους πλείστους Ιεράρχες Οικουμενιστές. Αυγ είναι δική σας αυθαιρεσία επειδή πολλοί Ιεράρχες και στην Ελλάδα και στην Κύπρου εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Σύνοδος της Κρήτης δεν νομολόγησε οικουμεινστικά, αλλά ότι η αναφορά της σε Εκκλησίες γίνεται με την καταχρηστική έννοια του όρου. Άλλο συνειδητός οικουμενιστής-συκγτηρτιστής και αλλά ο ορθόδοξος που δεν συναισθάνεται το κίνδυνο του μεγέθους του Οικουμενισμού και δεν αντιδρά δυναμικά δημόσια

      Delete
    2. Άν δεν κάνω λάθος κ. Τελεβάντο , οι επίσκοποι έχουν βγάλει θεολογικές σχολές και έχουν διαβάσει εκκλ. ιστορία . Μόνο στα ποιήματα επιτρέπεται η " καταχρηστική " χρήση λέξεων και όρων και όχι σε επίσημα συνοδικά κείμενα . Τότε πρός τί οι αιματηροί αγώνες των αγίων Πατέρων νά διατυπώσουν τα δόγματα μέ πάσα καθαρότητα και ακρίβεια ? Άλλωστε η Σύνοδος της Κρήτης δεν ήρθε ουρανοκατέβατη . Είχαν προηγηθεί οι διάλογοι που κατέληξαν στην " ἀχρείαστη συνεδρία τῆς ὁλομέλειας τοῦ Διαλόγου στὸ Balamand τοῦ Λιβάνου τὸ 1993, ὅπου ὄχι μόνον ἀθωώθηκε ἡ Οὐνία, ἀλλὰ γιὰ πρώτη φορὰ «Ορθόδοξοι» κληρικοὶ καὶ θεολόγοι ἀναγνώρισαν τὸν Παπισμὸ ὡς ἐκκλησία μὲ ἔγκυρα μυστήρια καὶ ἀποστολικὴ διαδοχή, νομίμως δρῶντα γιὰ τὴν σωτηρία τῶν ἀνθρώπων " (π. Θεόδωρος Ζήσης )

      Δεν αποτελεί λοιπόν η λέξη " εκκλησία " μία λεκτική παραδρομή , αλλά μία πίστη κατοχυρωμένη σε ψηφισμένα πορίσματα διαλόγων και σε επίσημη Σύνοδο ! Θα ήταν νομίζω αδιανόητο νά έλεγαν οι Πατέρες " έλα μωρε τώρα ! Μέ τρίχες θα ασχολούμαστε , τί θα πεί ομοούσιος και τί οιμοιούσιος " !

      Παλαιότερα ο π. Επιφάνιος επί Ιερωνύμου Α' είχε πεί οτι μόνο τρείς επίσκοποι ήταν οικουμενιστές , ο π. Θεόδωρος Ζήσης 15 χρόνια πρίν είπε οτι μόνο 8 επίσκοποι ήταν συνειδητοί οικουμενιστές και σήμερα θα λέγαμε οτι 78 επίσκοποι είναι οικουμενιστές εκ των οποίων οι 8 μαχητικοί και επιθετικοί και οι υπόλοιποι δεύτερες φωνές
      που κρατούν το σεκόντο .

      Άν κ. Τελεβάντο , ήταν μόνο οι 8 επίσκοποι οικουμενιστές δεν θα πήγαινε και η εκκλησία ως εγκόσμιος θεσμός και η Ελλάδα κατα διαβόλου . Πόσοι επίσκοποι εναντιώθηκαν στον αλλόφυλο εποικισμό της Ελλάδος ? Αντίθετα χαλκεύουν ένα φιλοεποικιστικό λόγο μαζί μέ τα φερέφωνα παπαδάκια στρώνοντας στον αλλόφυλο εποικισμό κόκκινα χαλιά δεθχνοντάς μας τα χάλια μας.

      Delete
    3. Κατάλαβα κ. Λωρίτου. Οι 73 επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι συνειδητοί Οικουμενιστές κατά την άποψή σας επειδή δεν αντιδρούν στο λαθροεποικισμό. Κυρία Λωρίτου αντιλαμβάνεστε ότι παραλογίζεστε; Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά που λέτε σας εκθέτουν και μάλισυα ανεπανόρθωτα; Ότι χαλά το αφήγημά σας για την Αποτείχιση που κάνατε προσπαθείτε να το εξορκίσετε χαρακτήριζοντάς τους πάντες ως Οικουμενιστές.

      Delete
  3. Βασικά κ. Τελεβάντο θα ήμουν σε θέση νά αμφισβητήσω την πληροφορία , αλλά αφού την δημοσιεύει ο Βολουδακικός Ορθόδοξος Τύπος , έ ! Τότε είναι αδιαμφισβήτητη ! Τόσο έγκυρη εφημερίδα γειά !

    ReplyDelete