Monday, November 29, 2021

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ!!!

Δυστυχώς και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, γιόρτασε γενέθλια.

Εντελώς εκκοσμικευμένη πρακτική, άγνωστη στην Ιστορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, πριν την επικράτηση του κομμουνισμού στην Ρωσσία και σε άλλες χώρες του τότε ανατολικού μπλόκ.

Ο λόγος της προβολής των γενεθλίων την περίοδο του κομμουνισμού απέβλεπε να οδηγήσει τον κόσμο να μην εορτάζει την ονομαστική του εορτή για να τον απομακρύνει από τον Χριστό και την Εκκλησία.

Στον πειρασμό αυτό υπέκυψε -δυστυχώς- και η εκκλησιαστική ηγεσία της Ρωσσίας και έκτοτε συνεχίζουν - ως μη όφειλαν-, ακόμη και μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, οι εκκλησιαστικοί ηγέτες της Ρωσσίας να γιορτάζουν γενέθλια.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, άρχισαν ορισμένοι Ιεράρχες της Ελληνόφωνης Ορθοδοξίας να υιοθετούν την εκκοσμικευμένη και Σλαβική αυτή πρακτική.

2 comments:

  1. Νά Ζήσης Θοδωρούλη και Χρόνια Πολλά , μεγάλος νά γίνεις μέ άσπρα μαλλιά ....!

    Τί νά πούμε ...!

    ReplyDelete
  2. Μα πώς είναι δυνατόν να κάνει λάθη ο "Πατριάρχης και Πάπας", ο "τρίτος και δέκατος των Αποστόλων" και "κριτής της Οικουμένης" ? Έτσι δεν λέει στην "φήμη" του ? Τι έπρεπε να περιμένουμε από κάποιον που δέχεται τέτοιους τίτλους ? Ταπείνωση και αποφυγή του κοσμικού φρονήματος ?

    ReplyDelete