Wednesday, November 17, 2021

ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ,Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


 

1 comment:

  1. Ο Θεός δεν θέλει τις ανθρώπινες κοινωνίες νά είναι ανθρωπομάζα χωρίς εθνικά , θρησκευτικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά . Γι αυτό η εκκλησία ενισχύει το πατριωτικό αίσθημα . Άν είναι κανείς χριστιανός εξυπακούεται οτι αγαπά και την πατρίδα του.

    Αντίθετα οι νεοταξίτες
    οικουμενιστές κάνουν ό,τι μπορούν για την διάλυση της πατρίδος . Πρωτοστατούν στην αποσύνθεση της ιδιοπροσωπίας μας , στην λήθη της ιστορίας , στην
    αλλοίωση της γλώσσας , ώστε νά πλήξουν τον Ελληνισμό στα πολιτιστικά του θεμέλια . Προσποιούμενοι αγάπη στον συνάνθρωπο προωθούν την πληγή της λαθρομετανάστευσης που έχει καταστήσει την πατρίδα μας μιά αποθήκη ανθρώπινης μάζας . Ο οικουμενισμός περπατά μέσω της παγκοσμιοποίησης . Είναι εργαλείο της αντίχριστης νέας τάξεως . Η νέα τάξη προωθεί και συντηρεί τον οικουμενισμό .

    Ο Κόντογλου έλεγε οτι οι πλέον οικουμενικές ιδέες ήταν αυτές , που διέθεταν ένα σκληρό δογματικό πυρήνα σαν το κουκούτσι της ελιάς .

    Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν " πάς μή Ελλην βάρβαρος " . Ο Ελληνισμός ήταν και είναι μία οικουμενική ιδέα .

    Η δογματική ακρίβεια και καθαρότητα της ορθοδοξίας την κατέστησε μία αξία μέ οικουμενικότητα .

    Ο αντίχριστος μιμείται πάντα παραφθείροντας τον Χριστό . Στην οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας αντιτάσσει τον οικουμενιστικό συγκρητισμό .

    Οι οικουμενιστές στρώνουν το χαλί στον αντίχριστο και τα φερέφωνά τους παπαδάκια τον ραίνουν μέ οικουμενιστικές μπαρούφες απο άμβωνος .

    ReplyDelete