Thursday, November 25, 2021

ΩΡΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΩΡΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε πνευματώδες και δηκτικό άρθρο, των GuruPolitico, που επιγράφεται “την μία έτσι, την άλλη γιουβέτσι”, σε βάρος του αφερέγγυου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου. 

Το άρθρο διακωμωδεί επιτυχώς τις παλινωδίες και το ανακόλουθο του Πανιερώτατου Λεμεσού για το Ουκρανικό.

Είναι τοις πάσιν γνωστά τα ελατήρια του Μητροπολίτη Λεμεσού. Ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα να δέχεται ετησίως τα εκατομμύρια ρούβλια που εισρέουν ποταμηδόν στον κορβανά της Μητρόπολής του, ταυτόχρονα ιεραρχεί ως απόλυτη προτεραιότητα την προέλασή του προς τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο και την Αγιοκατάταξη του φαύλου, πλανεμένου και Θεομπαίκτη του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Το πρόβλημα με το καλογραμμένο άρθρο των  GuruPolitico είναι ότι ανακριβώς θεωρεί Σχισματικούς τους αποκατασταθέντες, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου πρώην Σχισματικούς της Ουκρανίας.

Η αλήθεια είναι ότι Μακαριώτατος Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος βρίσκεται ήδη στα Δίπτυχα τεσσάρων Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, ήτοι των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας και των Εκκλησιών Κύπρου και Ελλάδος.

Επομένως, αφού βρίσκονται σε πλήρη ευχαριστιακή κοινωνία με 4 Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, βάσει ποιας λογικής και βάσει ποιού Κανονικού Δικαίου αποκαλούνται 

ακοινώνητοι και Σχισματικοί;

Η τραγική αλήθεια είναι ότι εν δυνάμει Σχισματικοί είναι οι Κύπριοι Μητροπολίτες Ταμασού, Κύκκου και Μόρφου οι οποίοι -ως μη όφειλαν- αρνούνται να συλλειτουργήσουν με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Γι’ αυτό, ναι μεν κακίζουμε την ασυνέπεια, την αδιστακτωσύνη και το ανακόλουθο της στάσης του Μητροπολίτη Λεμεσού, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τον επαινέσουμε διότι, έστω για τους λανθασμένους λόγους, τελικά συλλειτούργησε με τον Μακαριώτατο Κύπρου και έτσι απομακρύνθηκε από το Σχίσμα.

Ώρα, λοιπόν, ή μάλλον παρήλθεν από καιρού, οι εν δυνάμει 3 Σχισματικοί Μητροπολίτες να αποστασιοποιηθούν από την τρισμέγιστη ασέβεια του Σχίσματος, την οποία -κατά την διαβεβαίωση του Ιερού Χρυσοστόμου- δεν ξεπλένει ούτε το αίμα του μαρτυρίου και να σπεύσουν αγαλλομένω πόδι να συλλειτουργήσουν, όσο γίνεται πιο σύντομα, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Ώρα να αποστασιοποιηθούν από το Σχίσμα και να αγωνιστούν γενναία εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού.

No comments:

Post a Comment