Sunday, November 14, 2021

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ 125 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ"

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

"Ορθόδοξη Μαρτυρία", Έκδοση Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι Φίλοι του Αγίου Όρους”, Αριθμός 125, Φθινόπωρο 2021.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Κυκλοφόρησε το τεύχος 125 του περιοδικού “Ορθόδοξη Μαρτυρία” με ποικίλη ύλη.


Το τεύχος χωρίζεται σε τρεις 

ενότητες.


Η πρώτη ενότητα, που επιγράφεται “Από την Ορθόδοξη πνευματική ζωή” περιλαμβάνει 11 κείμενα θεολογικά, αγιολογικά και Πατερικά. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται δύο εξαίρετα κείμενα του Σεβ. Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου και του ένα του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Πάρι.


Η δεύτερη ενότητα (το 

αφιέρωμα του περιοδικού) 

επιγράφεται “Οι προφήτες και το έργο τους”. Περιλαμβάνει 17 κείμενα, που εξετάζουν πολλές πτυχές της θεματικής του αφιερώματος. Μεταξύ των αρθογράφων είναι και 9 κληρικοί. Αξιόλογα κείμενα που φωτίζουν τον βίο, το έργο 

και την σημασία των 

προφητών στις μέρες μας.


Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει Εκκλησιαστικές ειδήσεις και Βιβλιοπαρουσιάσεις, που γράφει και επιμελείται ο κ. Ανδρέας Κυριακού, Γενικός Γραμματέας του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθόδοξου Παραδόσεως “Οι Φίλοι του Αγίου Όρους", ο οποίος έχει την ευθύνη του σχεδιασμού της έκδοσης, της συλλογής των κειμένων και της διόρθωσης και καλλιτεχνικής επιμέλειας του περιοδικού. 


Ένα πολύμοχθο έργο που επιτελεί 

για σχεδόν τρεις δεκαετίες τώρα με ευθύνη και συνέπεια.


Το τεύχος 125 του περιοδικού, Χειμώνας 2021, έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα στο Συλλόγου:  τεύχος 123 (Χειμώνας 2021)

No comments:

Post a Comment