Sunday, November 7, 2021

Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ


Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για
katanixi.gr

=====

Η συμμαχία με το διάβολο δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν!

Με αφορμή την 30ή επέτειο από την ίδρυση αποστολικών διοικήσεων για Καθολικούς λατινικής ιεροτελεστίας στην Ρωσία, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους Καθολικούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που βρίσκονται στον χώρο «της ανατολικής χριστιανικής παράδοσης», να εργαστούν για την πλήρη ενότητα των Χριστιανών.

Σε ειδικό χαιρετιστήριο μήνυμά του, με αφορμή αυτή την επέτειο, ενθάρρυνε τους Ρώσους Παπικούς να συνεχίσουν να κάνουν βήματα γι΄αυτή την κίβδηλη ενότητα, προτείνοντας στις ρωσικές παπικές ενορίες «να είναι 

ανοιχτές, υπακούοντας στην υψηλότερη εντολή αγάπης, για συνάντηση και αλληλεγγύη με όλους, ειδικά με τους αδελφούς και τις αδελφές της Ορθόδοξης Εκκλησίας». Για να συνεχίσει: «Βαφτιστήκαμε όλοι μας σε ένα σώμα από ένα Πνεύμα(Α Κορ. 12:13): στον χώρο της ανατολικής χριστιανικής παράδοσής σας είναι σημαντικό να συνεχίσετε να προχωράτε μαζί με όλους τους χριστιανούς αδελφούς και αδελφές, χωρίς να κουράζεστε να ζητάτε βοήθεια από τον Κύριο, προκειμένου να εμβαθύνουμε τις γνώσεις μας ο ένας για τον άλλον και βήμα-βήμα να πλησιάζουμε πιο κοντά στην ενότητα».

Στο ίδιο οικουμενιστικό μήκος κύματος είχε εξάλλου κινηθεί και το Σεπτέμβριο ο επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιλαρίωνας. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο 52ο Παγκόσμιο Ευχαριστιακό Κογκρέσο στην Βουδαπέστη στις 6 Σεπτεμβρίου, ο ιεράρχης δήλωνε, σε μια προσπάθεια να βρει κοινά σημεία με τους παπικούς: «Οι καθολικοί και οι ορθόδοξοι δεν είναι ενιαίοι στην Ευχαριστία, αλλά είναι ενωμένοι στην πεποίθηση ότι στο ψωμί και το κρασί της Ευχαριστίας, μετά τον αγιασμό τους, έχουμε όχι μόνο τη συμβολική παρουσία του Χριστού αλλά την πραγματική Του παρουσία», 

και άλλα παρόμοια.

Είναι γεγονός ότι η ορθόδοξη Ρωσία δεν αφήνει μόνο του τον Οικουμενικό Πατριάρχη να έχει την αποκλειστικότητα της συνεργασίας και της συμπόρευσης με τον Πάπα. Και ο Πάπας αυτό το εκμεταλλεύεται και θα το εκμεταλλευτεί με το χειρότερο τρόπο! Δυστυχώς, για τους λάθος λόγους, έστω κι αν αυτοί είναι λόγοι γοήτρου και διπλωματίας, δεν παύει η Αγία Ρωσία να μολύνεται από την παναίρεση του αιώνα μας και να κρατάει και αυτή το γαϊτανάκι της βλασφημίας και της προδοσίας της πίστης, συσσωρεύοντας δεινά σε μια χώρα, η οποία το γεγονός ότι βγήκε στο πρόσφατο παρελθόν της αλώβητη από την λαίλαπα της αθεΐας και του ολοκληρωτισμού το οφείλει σε μάρτυρες και ομολογητές της άμωμης πίστεώς μας. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΔΕΝ ΩΦΕΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

No comments:

Post a Comment