Wednesday, November 24, 2021

ΚΑΤΑΝΥΞΗ,Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΙΚΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΙΚΟΠΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΥ



Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΙΚΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΙΚΟΠΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΥ


Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

=====


Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας δεν τιμά το όνομα του με το να οργανώνει τιμητικά γεύματα προς τους αιρετικούς της επαρχίας του.

Σε οικουμενιστικό γεύμα που διοργανώθηκε στην αίθουσα της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ, στις 13 Νοεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, μαζί με την παρουσία δέκα άλλων Ορθοδόξων Ιερέων και Αρχιερέων, απένειμε τιμητικό 

τίτλο στον Παπικό 

Αρχιεπίσκοπο του Σύδνεϋ.

Το Μετάλλιο του «Τάγματος των Φιλοχρίστων» που απένειμε ο Αρχιεπίσκοπος συνιστά τιμητική διάκριση σε αναγνώριση της πολυετούς συνεργασίας της Αρχιεπισκοπής με τους Παπικούς του Σύδνεϋ. Η συνεργασία τους μάλιστα εκτείνεται και στα πρόσφατα θέματα σχετικά με τον εμβολιασμό, τις εκτρώσεις και την χρήση κυτταρικών σειρών για την παραγωγή εμβολίων. Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος με την ευκαιρία αυτή, έκανε αναφορά στην επέτειο συμπληρώσεως 30 ετών Πατριαρχίας του 

Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Βλέπουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος εφαρμόζει πρακτικές αντιδιαμετρικά αντίθετες με αυτές των πατέρων της Εκκλησίας, οι οποίοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να απομακρυνθούν από τους αιρετικούς σαν από όφεις. Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός είχε την πεποίθηση ότι όσο απομακρύνεται από τον λατινόφρονα Πατριάρχη της εποχής του και των συν αυτώ, τόσο προσεγγίζει προς τον Θεό και τους Αγίους. «Πέπεισμαι γὰρ ἀκριβῶς ὅτι ὅσον ἀποδιίσταμαι τούτου καὶ τῶν τοιούτων ἐγγίζω τῷ Θεῷ καὶ πᾶσι τοῖς Ἁγίοις, καί, ὥσπερ τούτων χωρίζομαι, οὕτως ἑνοῦμαι τῇ ἀληθείᾳ καὶ τοῖς Ἁγίοις Πατράσι καὶ Θεολόγοις τῆς Ἐκκλησίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, δυστυχώς διαψεύδει το όνομα του, διότι δεν είναι ο μακάριος εκείνος ανήρ, ο οποίος, όπως λέγει ο πρώτος ψαλμός, «οὐκ ἐπορεύθη ἐν βουλῇ ἀσεβῶν καί ἐν ὁδῷ ἁμαρτωλῶν οὔκ ἔστη», αλλά είναι ο δυστυχής εκείνος ανήρ, ο οποίος επορεύθη εν βουλή αιρετικών και έστη εν οδώ βαρθολομαιϊκή.

No comments:

Post a Comment