Monday, November 22, 2021

Η. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ,Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΡΟΣΚΡΟΥΕΙ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΡΟΣΚΡΟΥΕΙ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ


Του κ. Ηλία Αναστασιάδη

=====


Γράφει, στον λογαριασμό του Facebook του, ο κ. Ilias Anastasiadis για την αθεολόγητη Ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Λεμεσού:


Ειλικρινά, δεν αξίζει τον κόπο, τον χρόνο και τα αποθέματα ψυχής για να απαντήσει κανείς νομοκανονικά και θεολογικά στο απίστευτο αυτό και ανορθόδοξο κείμενο του αγίου Λεμεσού. 


Στοιχειώδεις γνώσεις του Κανονικού Δικαίου και της Εκκλησιαστικής Τάξης να έχει κάποιος, κατανοεί ότι από τη στιγμή που συλλειτουργεί με τον Προκαθήμενό του, ο οποίος μνημονεύει τον Κιέβου Επιφάνιο, όπως και τους λοιπούς κανονικούς Ορθοδόξους Προκαθημένους, είναι και ο ίδιος συγκοινωνός αυτής της ευχαριστιακής ενότητας. 


Η “αναγνώριση” δεν είναι πράξη τυπική, νομική, αλλά λειτουργική και ευχαριστιακή. Και αυτή έχει ήδη συντελεστεί, άγιε Λεμεσού. 


Εάν λοιπόν εκδίδετε αυτές τις ανακοινώσεις μόνο και μόνο για να καθησυχάσετε τους φίλους σας στη Μοσχοβία, το μόνο που επιτυγχάνετε είναι να εκπίπτετε στις συνειδήσεις και εκείνων -των Μοσχοβιτών δηλαδή- και όλων. Γιατί, όπως λέγει και η Αγία Γραφή, “τον χλιαρό άνθρωπο τον ξερνά ο Θεός.”

No comments:

Post a Comment