Thursday, November 11, 2021

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ


 

4 comments:

  1. Ρατσισμός είναι η ιδεολογια η οποια βασίζεται στην παρανοϊκή αίσθηση των ολοκληρωτικών καθεστώτων,υπεροχής του αίματος,της φυλής και η απαίτηση της πλήρους καταδυναστευσης η και εξουδετέρωσης, κατά την διεστραμμένη αντίληψη των εθνικιστικών τάσεων ,με πρόσημο παγανιστικό,κατώτερων λαών με βάση την γλώσσα,την φυλή,την συγγένεια,το χρώμα του δερματος,τα γενετικα χαρακτηριστικά.Επεκτεινομενο στις διαπροσωπικές σχέσεις,εμφαίνεται σε τάσεις αρρωστημενης,ναρκισσιστικής συμπεριφοράς,αυταρχισμού και τοξικότητας.
    Ο πατριωτισμός είναι ο σεβασμός που διέπει ένα κοινωνικό σύνολο,διαμορφώνοντας την έννοια του έθνους, για τα ιδεώδη του πολιτισμού,που αφορούν τα έσχατα ερωτήματα της υπάρξεως,για αυτό και οικουμενικα,τα οποία έχουν ιστορική συνέχεια,καθίστανται διαπιστευτήρια του ευγενούς ήθους,ήτοι νοηματοδοτησης του βίου.

    ReplyDelete
  2. Παρόλα αυτά,οι αληθινοί χριστιανοί,ήτοι οι Άγιοι,διέπονται από την ιερή υπερηφάνεια,η οποία προστατεύει το Αγαθό και το κάλλος,ελέγχοντας το κακό και το άσχημο,στην ανθρωπότητα,ως ολοτητα.

    ReplyDelete
  3. Εμπνεόμενοι από πνευματικά ελατήρια,προτάσσοντας τον εκκλησιαστικό τρόπο υπάρξεως.Της Αγιοτριαδικης Ζωής,της Αγάπης και της Δικαιοσύνης,πέρα από τις αυτονομησεις.
    Ο χριστιανικός ελιτισμός προτάσει την Το Φως Του Χριστού,πολεμώντας τους πορωμενους αμαρτωλούς,τους υιούς του Βελιαρ και τον Σατανα

    ReplyDelete
  4. Τα χαρακτηριστικά του ρατσισμού είναι η λατρεία του αίματος και της γης.Αποτελει προϊόν της ειδωλολατρίας.
    Εγκλωβισμένος στα πλαίσια της φυλετικής υπεροχής,αυτονομει ως απόλυτο προσόν τα γενετικά χαρακτηριστικά,περιορίζοντας τα,σε μια μόνο γεωγραφική περιοχή και γεωγραφία.
    Ο Ιουδαιοχριστιανισμος,προσλαμβάνει τα καλά και κακά χαρακτηριστικά,στην οντολογία του ανθρώπου.
    Διακρίνονταςτην πραγματική υπέροχη που είναι το αγαθόν και το κάλλος,σωματικό και πνευματικό,ως έμφυτο προσόν αλλά και ως πράξη ελευθερίας. Ο Ιησούς Χριστός,είναι Υπερβατικός και Άκτιστος ,ως Θεοτης,άρα και πηγή Του Κτιστού.
    Το Άσχημο και το Κακό είναι προϊόν ελευθερίας,παρωδίας Του θελήματος Του Αγίου Τριαδικού Θεού.

    ReplyDelete