Saturday, November 13, 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΟ 2001


 ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΟ 2001

=====

Ως εκπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητος, απευθύνομε εγκάρδιο χαιρετισμό προς την ευλογημένη αυτή Ιερά λατρευτική σύναξη εκ μέρους του Ιερού σώματος και όλων των πατέρων του Αγίου Όρους, ευχόμενοι ολοψύχως όπως ο Κύριος δια πρεσβειών της Κυρίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων ενωτισθεί τας εμπόνους προσευχάς και παννύχους δεήσεις και αποτρέψει τον επαπειλούμενο πειρασμό.

Ο πόνος μεγάλος και η θλίψις βαθιά. Οι Άγιοι τρεις νέοι Ιεράρχαι, Άγιος Φώτιος ο Μεγάλος, Πατριάρχης Κωνσαντινουπόλεως, Γρηγόριος ο Παλαμάς, Μάρκος ο Εφέσιος ο Ευγενικός, φειδόμενοι και κηδόμενοι του ποιμνίου των, εκ Θείου φωτισμού αλλά και από ειλικρινή αγάπη προς το Ορθόδοξο πλήρωμα, ως ρομφαίαι δίστομοι έταμαν τα ζιζάνια της πλάνης και της αιρέσεως του παπισμού και με λόγους, συγγράμματα, με έργα και αγώνας, έως θανάτου ορθοτόμησαν τον λόγον της αληθείας και άφησαν υπόδειγμα Ορθοδόξου ζωής και αγώνος, και δικαίως τιμώνται ως Άγιοι, Φωστήρες και Στύλοι της Εκκλησίας. Και υπέστησαν διωγμούς, εξορίας, φυλακίσεις και μυρίας ταπεινώσεις.

Σήμερα ο παπισμός προβάλλεται θρασύτερος και μετά χίλια και πλέον έτη επιχειρεί να πατήσει την Αγιοτόκο Πατρίδα μας. Ανθρωπίνως ο πειρασμός και η απειλή φαίνονται αναπόφευκτα. ‘Όμως, τα αδύνατα παρ’ ανθρώποις, δυνατά παρά τω Θεώ. Θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμο, λέει ο Κύριος.

Ταπεινώς παρακαλούμε σε δυσκόλους ταύτας στιγμάς να γίνει συστράτευσις όλων των δυνάμεων του πιστού λαού, κλήρου και λαού, ώστε εν πολλή προσευχή και μετανοία, διότι ως φαίνεται δια τας αμαρτίας μας τις παραχωρεί ο Κύριος, να γίνει ίλεως ο Πολυεύσπλαχνος Θεός, να φωτίσει τους αρμοδίους της Εκκλησίας και της Πολιτείας να επανορθώσουν το ατόπημα, προς δόξαν του Μεγάλου Θεού, της Αγιοτάτης Εκκλησίας Του, μεγίστην χαράν του πιστού λαού και σωτηρίαν πάντων και και αισχύνην του αντικειμένου,

Η νίκη είναι πάντα του Χριστού.

ΠΗΓΗ:

Ιστόλογιο "Τας θύρας! Τας θύρας!"

No comments:

Post a Comment