Thursday, July 1, 2021

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ, THEY CAN GET THE WORST OUT OF A HUMAN BEING


 THEY CAN GET THE WORST OUT OF A HUMAN BEING


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Μου είπε φίλος που διάβασε το άρθρο μου “Το τηλεφώνημα της Μαρίνας” και που αντιλήφθηκε για ποια Μαρίνα μιλούσα: -Δεν πίστευα ότι θα έπεφτε τόσο χαμηλά ώστε να σε ρουφιανιάζει συστηματικά και να σε εξωθεί να χτυπήσεις τον πνευματικό της.


Συμφώνησα πρόθυμα μαζί του, επειδή η Μαρίνα δεν είναι κακός άνθρωπος.


Τι είναι που δεν κατανοεί ο φίλος μου;


Ο ακτιστοφωτίτης της Λεμεσού και η συμμορία του “can get the worst out of a human being”.


Όλοι γνωρίζουμε την έκφραση “he can get the best out of human being”. 


Τι σημαίνει; 

Ότι κάποιος έχει την ικανότητα να βγάζει στην επιφάνεια τα καλύτερα στοιχεία ενός ανθρώπου και να τον φέρνει στο φιλότιμο, ώστε να σκέφτεται και να ενεργεί το σωστό.


Κλασσικό παράδειγμα ο Άγιος Παίσιος.


Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι κάνουν το ακριβώς αντίθετο. 


Υποθάλπουν συνειδητά τα πάθη των συνανθρώπων τους, για να τους χρησιμοποιήσουν για τους ιδιοτελείς σκοπούς τους.


Αυτό συμβαίνει και με την Μαρίνα. 


Δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να έχει εχθρικά συναισθήματα εναντίον μου. Το αντίθετο. Πολλές φορές διαχρονικά έγινα 

αποδέκτης της καλωσύνης 

και της φιλίας της. 

Ούτε έχει κάποιο λόγο να στραφεί εναντίον του πνευματικού της, ο οποίος παντοιοτρόπως την ευεργέτησε και την ευεργετεί, για όλα τα προσωπικά και οικογενειακά της προβλήματα. 


Παρόλα αυτά έπεσε τόσο χαμηλά, επειδή συγγενής της, στενός συνεργάτης του Πανιερώτατου Λεμεσού, την κατέστησε ρουφιάνα, για να μεταφέρει στον Μητροπολίτη τις πληροφορίες που ήθελε να μάθει από μένα ή για να με ξεσηκώσει να γράψω εναντίον όσων επιβουλεύεται ο Πανιερώτατος.


Και πώς το κατόρθωσε 

αυτό;

Της υπέβαλε ότι ο Πανιερώτατος και η συμμορία του με εκτιμούν και με αγαπούν και προσεύχονται για μένα και ότι θέλουν το καλό μου κτλ., κτλ., κτλ.. 


Και έτσι την έπεισαν να φερθεί τόσο ανέντιμα και αντιχριστιανικά. 


Βεβαίως, η προσωπική ευθύνη της Μαρίνας είναι τεράστια, αλλά την κυρίως ευθύνη -προφανώς- την έχει ο ιθύνων νους της ρουφιανιάς και της συκοφαντίας, αλλά και ο 

συγγενής της που είναι 

στενός συνεργάτης του Λεμεσού.

Τα ίδια έκανε πρόσφατα ο αχαρακτήριστος και καθαιρετέος Νεαπόλεως Πορφύριος με ένα γιατρό φίλο μου. Δεν ξέρω τι του είπε, αλλά τελικά κατόρθωσε να τον πείσει να μου τηλεφωνήσει για να πληροφορηθεί λεπτομέρειες για την υγεία μου. Περιττόν να αναφέρω ότι όλα όσα είπα στον εν λόγω γιατρό διοχετεύτηκαν στον Νεαπόλεως, οποίος, με την σειρά του, τα κοινοποίησε σε πλείστους όσους ρουφιάνους χρησιμοποιεί.


Γι' αυτό επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα πλειστάκις. Αντιμάχομεθα σατανικούς και αδίστακτους ανθρώπους, οι οποίοι δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτε. 


Γι' αυτό, ΜΟΝΟ ένα πράγμα μπορεί να βοηθήσει την Εκκλησία της Κύπρου να 

γλυτώσει από τα χέρια τους.


Ας πέσουμε στα γόνατα, ας μετανοήσουμε ειλικρινά, ας κλάψουμε για τις αμαρτίες μας, ας αυξήσουμε την προσευχή, την νηστεία και την άσκηση που κάνουμε, για να μας λυπηθεί ο Θεός και να μας γλυτώσει από τα χέρια τους. 


Αλλοιώς, κατ' άνθρωπο, δεν μπορεί να γίνει τίποτα για να σταματήσει η πορεία του Μητροπολίτη Λεμεσού προς τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.


Και τότε (ώ τότε!) έσται ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων.

No comments:

Post a Comment