Wednesday, July 14, 2021

Η κ. Ε. ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΑΝΗ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

 


Η κ. Ε. ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΑΝΗ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

=====


Αυτά είναι! Οι παπάδες πηγαίνουν στα δικαστήρια για μαλλί και βγαίνουν κουρεμένοι! Τι ξέρουν οι δικαστές από τις θεολογικές έννοιες, τι σημαίνει αιρετικός, οικουμενιστής, Μακρακιστής κ.τ.λ.; Γι’ αυτούς αυτά τα θέματα είναι tabula rasa. Αν γι' αυτά τα θέματα πηγαίναμε στα δικαστήρια, τότε οι δικαστές δεν θάπρεπε να κάνουν άλλη δουλειά. Τότε θάπρεπε ο πατριάρχης, ο Δημητριάδος, ο Μεσσηνίας να είχαν χώσει στη φυλακή όλη την Εκκλησία και μόνο τα αμνοερίφια να είχαν μείνει απ' έξω για να τους χειροκροτούν βελάζοντας.


Όμως ακόμα οι ιδέες δεν έχουν ποινικοποιηθεί. Δηλαδή αν πούμε ότι η κλοπή είναι αδίκημα, δεν μπορεί ο κλέφτης να μας πει ότι

 τον προσβάλαμε!; Αυτό έλειπε! 

Σεβαστέ π. Βασίλειε θα πρέπει να καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά με τα θέματά σας. Δεν φταίει ο Τελεβάντος. Και οι κρίνοντες κρίνονται! Αν ο Τελεβάντος είναι άδικος ή επίμονος ή επέλεξε μία φωτογραφία σας, που δεν φαίνεστε όμορφος, και αυτός κρίνεται πρώτα από τον Θεό και ύστερα από τους ανθρώπους. Η κρίση και η κριτική είναι ελεύθερη. Σε λοβοτομή θα υποβληθούμε; 


Μία φίλη γιατρός στο επάγγελμα, όταν είχα και εγώ μία δικαστική περιπέτεια από έναν παπά επίδοξο αναμορφωτή της Θείας Λατρείας, μου έλεγε:


“Πρόσεχε να μη σε χώσ’νε μέσα”! 


Αυτό το “χώσ’νε”! Όταν ακούω κάτι τέτοια λέω, που είναι οι άνθρωποι του χωριού μου να ακούσω την λαλιά τους. Σαν τις δροσερές πηγές του! Η κακούργα η μόρφωση! 

No comments:

Post a Comment