Friday, July 9, 2021

Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟΝ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΥΠΡΙΑΝΟ!!!

 

Ο Λεμεσού Αθανάσιος αγιοκατάταξε μόνος του τον Εθνομάρτυρα Κυπριανό, χωρίς απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.!!!

Είναι ενδεχόμενο ορισμένοι να εκπλήττονται με την στάση του Πανιερώτατου Λεμεσού.


Εμείς, πάντως, ουδεμία έκπληξη δοκιμάσαμε για την αυθαιρεσία του Ιωσηφίτη Αθανάσιου.


Από τον οχετό (Ιωσήφ Βατοπαιδινό) δεν θα μπορούσε να εκβρασθούν τριαντάφυλλα και κρίνα, αλλά ότι ο υπόνομος πάντοτε εκβράζει.


Εφιστώ την προσοχή όλων ότι, ενώ ακόμη δεν έχει αναρριχηθεί στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, νοιώθει άνετα να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του όλη την Ιερά Σύνοδο και να λαμβάνει αποφάσεις και να τις υλοποιεί χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.


Ούτε που θέλω να φανταστώ τι θα συμβεί στην Εκκλησία της Κύπρου όταν ο αδίστακτος αυτός Μητροπολίτης θα αλώσει τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.



Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΥΠΡΙΑΝΟ


Του κ. Αριστείδης Βικέτου,

Από το ιστολόγιο “Αγγελιαφόρος

=====


Ερήμην της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος αποφάσισε να τιμήσει τον Εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό ως “Άγιο Ιερομάρτυρα”.


Η Μητρόπολη Λεμεσού ανακοίνωσε  ότι με την ευκαιρία της Διακοσιοετηρίδος της Εθνικής Παλιγγενεσίας και το μαρτύριο του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, των Μητροπολιτών, των προχούντων της Κύπρου και άλλων πιστών, “την Πέμπτη 8 Ιουλίου στις 8:30 μμ θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής Πανηγυρική αγρυπνία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Θα είναι η πρώτη φορά, που θα εορτασθεί η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού Αρχιεπισκόπου Κύπρου και των υπολοίπων μαρτύρων της Εθνικής Παλιγγενεσίας”.


Ωστόσο, η Ιερά Σύνοδος , όπως υπέδειξε έγκυρη πηγή, δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για να συμπεριλάβει στο εορτολόγιο και να τιμάται ως “Άγιος Ιερομάρτυς” ο Εθνομάρτυρας Κυπριανός. Αν είχε ληφθεί μια τέτοια απόφαση θα είχε ανακοινωθεί από την Ιερά Σύνοδο και με σχετική Εγκύκλιο θα είχε δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της, πρόσθεσε η ίδια πηγή.


Από τα πιο πάνω είναι σαφές ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος ενεργεί αντικανονικά και αντισυνοδικά, περιφρονώντας ακόμη και μέλη της Συνόδου, που συμμερίζονται την άποψη του αναφορικά με το θέμα του Εθνομάρτυρα Κυπριανού.  

No comments:

Post a Comment