Monday, July 5, 2021

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! Θ'ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ;


ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!


Θ’ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

 Με ασυγκράτητο ενθουσιασμό χαιρετίζουμε το πιο κάτω αγωνιστικό κείμενο του παραδοσιακού ιστολογίου “Κατάνυξις”, που προαναγγέλλει κινητοποιήσεις για να αποδοκιμάσει την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα.

Είναι αδιανόητο να επιτραπεί στον αιρεσιάρχη του Βατικανού Παπά Φραγκίσκο να ξαναμαγαρίσει τα ιερά χώματα της πατρίδας μας και να μολύνει τα αχνάρια του Αποστόλου Παύλου με την επίσκεψη οπερέττα που θα πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο.

Το μόνο που ενδιαφέρεται ο αιρεσιάρχης του Βατικανού είναι να προωθήσει το κυριαρχικό πρωτείο του στην  

Εκκλησία.

Ούτε τον Απόστολο Παύλο θέλει να τιμήσει, ούτε κάτι κατά Θεόν επιδιώκει.

Οι Ιεράρχες τις Μητροπόλεις των οποίων θα συμπεριλάβει ο Πάπας στην  περιοδεία του, γνωρίζουν ότι πιστός λαός του Θεού θα απογοητευτεί οικτρά αν υποδεχθούν τον Πάπα, αν παρεβρεθούν σε εκδηλώσεις προς τιμή του Προκαθήμενου του Βατικανού και αν συμπροσευχηθούν μαζί του.

Η Ελλάδα είναι ελεύθερη χώρα. Ο Πάπας μπορεί -όπως ο κάθε άνθρωπος- να επισκεφθεί την πατρίδα μας πολλώ μάλλον αν είναι προσκεκλημένος της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, όμως, δεν έχει κανένα λόγο να συμμετάσχει σε αυτό το ανοσιούργημα.

Χαιρετίζουμε με ασυγκράτητο ενθουσιασμό το αγωνιστικό κείμενο του ιστολογίου “Κατάνυξις” και ελπίζουμε ότι οι καλοί αδελφοί που θα προβούν σε εκδηλώσεις κατά της Παπικής επίσκεψης δεν θα μείνουν μόνοι, αλλά θα τους συνδράμουν όλες οι παραδοσιακές και αντιοικουμενιστικές φωνές της πατρίδας μας.

*****


ΒΑΒΑΙ! ΕΧΡΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Του ιστολογίου katanixi.gr

=====

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πρόκειται να πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο ο Πάπας Φραγκίσκος, έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε απευθύνει τηλεφωνικά την πρόσκλησή της Πάπα, πριν από περίπου έναν χρόνο, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης σε τέμενος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει ήδη ενημερωθεί για το γεγονός και αναμένεται να ενημερώσει την Ιεραρχία σχετικά με το ζήτημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψη βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των προετοιμασιών, με την Ελληνική προεδρία να θεωρεί δεδομένη την πραγματοποίηση της τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ο τυπικός τρόπος  αντιμετώπισης τέτοιου είδους ζητημάτων από τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος σε ανάλογες περιπτώσεις αρκέστηκε μόνο σε “ενημέρωση” του λαού αντί να προτάξει τα στήθη του εναντίον της αίρεσης.

Από την πλευρά μας ως katanixi.gr, έχουμε προϊστορία στις κινητοποιήσεις κατά του ερχομού του Πάπα την εποχή του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Θα προσπαθήσουμε με κάθε ειρηνικό μέσο που διαθέτουμε να σταθούμε εμπόδιο στα ύπουλα σχέδιά τους. Δε θα προσκυνήσουμε την παντόφλα του Πάπα!

No comments:

Post a Comment