Tuesday, July 6, 2021

ΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΤΟΥ 1821 ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ;


ΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΤΟΥ 1821 ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ δημοσίευσε, στην ιστοσελίδα “Ρομφαια”, μακρά επιστολή αναφορικά με την επικείμενη τον Σεπτέμβριο επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα.


Με ισχυρό ιστορικό οπλοστάσιο ο Σεβ. Πειραιώς αποδεικνύει ότι διαχρονικά το Βατικανό και οι εν Ελλάδι Παπικοί τήρησαν, κατά την Ελληνική επανάσταση του 1821 -και όχι μόνο- ανθελληνική στάση.


Με αυτά τα δεδομένα ο Σεβασμιώτατος διερωτάται για ποιο λόγο απευθύνθηκε πρόσκληση στον Πάπα να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας.


Εύλογο το ερώτημα του Σεβασμιώτατου.


Θέλουμε να επισημάνουμε 

και κάτι άλλο πολύ 

σημαντικό.

Ας πούμε ότι -για τον όποιο λόγο- η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρινε ότι ο Πάπας έπρεπε να προσκληθεί στους εορτασμούς.


Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο πρέπει να εμπλακεί η Εκκλησία στο ανοσιούργημα και για ποιο λόγο ο Πάπας θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου 

κατά την επίσκεψή του 

στην πατρίδα μας;

Ποια σχέση έχει η Ελληνική επανάσταση του 1821 με τις αποστολικές περιοδείες του Αποστόλου Παύλου που έγιναν πριν 2 χιλιετηρίδες;


Απολύτως καμμία.


Επομένως είναι φανερό ότι όσοι σχεδίασαν τον ερχομό του Πάπα τον Σεπτέμβριο κινήθηκαν πολύ πονηρά.


Με αφορμή τους εορτασμούς για την παλιγγενεσία δίδουν στον Πάπα την ευκαιρία να οργώσει κυριολεκτικά την Ελλάδα 

από άκρου σε άκρο.

Έτσι η εμπέδωση του “λαικού Οικουμενισμού” θα γίνει στο πιο υψηλό επίπεδο αφού θα συμμετάσχουν οι Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Πάπας Φραγκίσκος, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ίσως και άλλοι Προκαθήμενοι Ορθοδόξων Εκκλησιών. 


Και το ακόμη χειρότερο.!


Αναπόφευκτα ο λαός του Θεού θα συμμετάσχει στην υποδοχή του Πάπα από την Μακεδονία μέχρι Πελοπόννησο και θα σχηματίσει την ισχυρή πεποίθηση ότι το Βατικανό και η Ορθοδοξία είναι περίπου το ίδιο πράγμα και ότι ο Πάπας και οι Ορθόδοξοι ιεράρχες ανήκουν κατά κάποιο τρόπο στην ίδια Εκκλησία.

1 comment:

  1. Ώ ! Μα τί λέτε ! Ευτυχώς που δεν ήρθαν νά μας σώσουν ! Αυτή θα ήταν η 5η Σταυροφορία ! Μά ! Και όταν ήρθαν τους πίκρανε πολύ το " ορθόδοξο ντύμα " !

    Το αναμμένο κάρβουνο που είχε στα
    χείλη ο Στρατηγός κάπως νόστιμα τον στολίζει ! Όχι " Pope go home " και τέτοια ξενέρωτα ! Άς πούμε σε ελεύθερη απόδοση :

    " της Πόπης το κάγκελο " !

    ReplyDelete