Wednesday, July 21, 2021

Η ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ


Η ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση παραθέσαμε αυτούσια την επιστολή του Καθηγητή της Δογματικής κ. Δ. Τσελεγγίδη προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.


Πρόκειται για επιστολή που εστάλη στην Ιερά Κοινότητα το 2009.


Είναι, όμως, τόσο επίκαιρη. 


Ελπίζουμε ότι οι πολιστές του Άθωνα θα ενωτισθούν την φωνή του κορυφαίου παραδοσιακού θεολόγου κ. Δημήτριου Τσελεγγίδη και θα θέσουν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα πρώτο στην ορθόδοξη Ομολογία τους.

Είναι αδιανόητο δευτερεύοντα θέματα, όπως το Ουκρανικό και τα υγειονομικά μέτρα για τον κορωνοιό, να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας. 


Δυστυχώς σήμερα το 99% των αγώνων μας γίνεται για τον κορωνοιό και τα υγειονομικά μέτρα ή για το Ουκρανικό και αρνούμαστε να βάλουμε πρώτο τον κίνδυνο από την παναίρεση του Οικουμενισμού προς άφατη αγαλλίαση των Οικουμενιστών 

και του διαβόλου φυσικά.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει και ο πιο αδαής περί τα θεολογικά θέματα αναγνώστης, η επιστολή του κ. Τσελεγγίδη είναι καταπελτώδης και κατορθώνει να συνοψίσει τα ουσιαστικά προβλήματα του διαλόγου της Ορθοδοξίας με τον Παπισμό.


Είμαστε πραγματικά ευλογημένοι επειδή έχουμε θεολόγους του κύρους, της κατάρτισης και του ορθοδόξου φρονήματος όπως τον κ. Τσελεγγίδη.


Ο Θεός να του ανταποδώσει οικογενειακώς ότι καλό και στην ζωή αυτή και στην Βασιλεία των Ουρανών και να αξιωθεί με όλη του την οικογένεια να βρεθεί στον παράδεισο. 

No comments:

Post a Comment